Bitcoin’i Kim Buldu?

Bitcoin’i bulan kişi “Satoshi Nakamoto” takma adını kullanmakta ve gerçekten kim olduğu hala bilinmiyor.

Bitcoini Kim Buldu?
27 Nisan 2022 Çarşamba 16:58 tarihinde eklendi, 4.084 kez okundu.

Bitcoin’i bulan kişi “Satoshi Nakamoto” takma adını kullanmakta ve gerçekten kim olduğu hala bilinmiyor. Bitcoin teknik raporu 2008’de bu takma ad altında yayınlanmıştır ve o zamandan bugüne kadar hiç kimse bu kişinin kimliğini ortaya çıkaramadı. Bu takma adın kendilerine ait olduğunu ve ilk olarak Bitcoin’i ürettiklerini iddia eden birçok insan oldu, fakat hiç kimse bu iddialar için inandırırcı kanıt sunmayı başaramadı.

 
Satoshi Nakamoto‘nun gerçek kimliği hakkında bir bilginin olmaması belki avantaj olarak görülebilir. Bu kişinin kimliğinin açığa çıkarılması Bitcoin için çok büyük ekonomik ve siyasi sorunlara neden olabilir. Muhatap olunabilir bir liderin olması, kripto para haberlerinde, kullanıcılarda ve ülkelerde, bu tür merkezi olmayan bir para için demokratik bir sorun oluşturabilir.
 

Aslında bakıldığında, Satoshi’nin gerçek kimliğinin gizemi, Bitcoin’in temelinde var olan ideallere tamamıyla uymaktadır. Dijital para ilk olarak, bütün finans dünyasını korkutan ekonomik krizin zirve noktasında ortaya sunuldu. Satoshi 2008 yılında manşetlere çıktı. 2011’de ortadan kaybolmadan önce bütün ağı kısa bir süre içinde kurdu. Bu kısa çalışmayla, takma adı kullanan kişi, dünyaya küresel güç ilişkilerini tamamen değiştirme yeteneği taşıyan bir varlık sundu.
 

                                       

Kripto Para ve Bitcoin’in Tarihi Nedir?
 

İlk başarılı merkeziyetsiz dijital para girişiminin hikayesi, Satoshi Nakamoto‘nun Bitcoin’in teknik incelemesini açıklamasıyla 2008 yılında başladı. Bu açıklamada Bitcoin, eşler arası bir dijital para sistemi olarak tanıtıldı. Gerçekten de bu tanıma tamamen uyan bir sistem ortaya koyuldu.
 

Tıpkı fiziksel coin transferinde olduğu gibi Bitcoin’ler de herhangi bir aracıya ihtiyaç duymadan transfer edilebilir. Ve hatta günümüzde kripto para borsalarına kaydolurken yapılan alım satım işlemlerinden kesilen komisyonu azaltmak ve kazanılan miktarı arttırmak için Binance komisyon indirim kodlarıbulunmakta ve bu kodlar sayesinde kullanıcılar işlemlerinden daha fazla kar elde etmektedirler.
 

Bitcoin’in sanal bir para birimi üretmeye yönelik ilk girişim değildir. Daha önce 1983 yılında, bilgisayar bilimcisi David Chaum, temeli kriptografi olan elektronik para birimi olan Ecash‘ı geliştirdi. Para birimi yaygın olmadığı için girişimde başarılı olamadı ve şirketi 1998 yılında iflas etti.

 

 

Güncel Binance Referans (Komisyon İndirimi) Kodları (Ömür Boyu Geçerli)

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U

Binance Futures vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505