Blog Nasıl Açılır?

İnternet ortamında varlık göstermek isteyen kullanıcıların veya firmaların siteleri için farklı istekleri bulunmaktadır.

Blog Nasıl Açılır?
11 Ocak 2017 Çarşamba 23:00 tarihinde eklendi, 5.045 kez okundu.

İnternet ortamında varlık göstermek isteyen kullanıcıların veya firmaların siteleri için farklı istekleri bulunmaktadır. Site açmak yani blog açmak bu isteklerin giderilmesi açısından önemli bir adım sayılabilir. Bu adım ile kişiler ve firmalar; satış yapmak, tanıtım yapmak veya firma sitesi olarak kullanmak için web site açabilecekleri gibi; kişisel veya belli bir amaç için blog tarzında sitelerde açabilirler. Blog siteleri, daha çok insanların kendi özel yazılarını veya uzmanlık alanlarını takipçileriyle paylaşacağı veya tanıtımlar yapacağı sitelerdir. Her zaman kendi özelliklerinizi yansıtabileceğiniz veya istediğiniz gibi kullanabileceğiniz bir internet sitesi isteyebilirsiniz. Bu ihtiyacınızı; kişisel blog sitesi açarak kolaylıkla giderebilirsiniz. Kişisel blog sitelerinin kurulu, normal site kurulumlarıyla aynıdır. Ancak, içerik ve kullanım konusunda farklılıklar göstermektedir. Kaliteli bir tema ve kaliteli içerikler sağladığınız zamanlarda ise; blog sitenizden para kazanmaya bile başlayabilirsiniz. İsterseniz hemen, blog açma işlemlerinin nasıl yapılacağını anlatalım.

Blog Açmak İçin Ne Gerekir?

Kişisel blog sitesi sahibi olabilmeniz için, her sitede olduğu gibi ilk olarak domain ve hosting kiralamanız gerekmektedir. Blog açmak için bu iki şey kesinlikle alınması gereken şeyledir. Domain, sitenizin ismi ve insanların sitenize girmek istediği zaman kullanacağı alan adı olarak tanıtılabilir. Blog sitelerinde genellikle, blogger’ın adı ve soyadı internet adresi olarak kullanılmaktadır. Ancak farklı isteklerde veya tercihlerde de bulunabilirsiniz. Domain satın almak için farklı alternatiflere ulaşabilirsiniz. En uygun fiyat ve kaliteli hizmet alacağınıza inandığınız domain firmasından bir adet domain satın almanız gerekir. Daha sonra, internet sitenizin dosyalarının barınacağı ve kullanıcıların giriş yapabilmesi için 24 saat açık kalmasını sağlayacak bir hosting makinesine ihtiyaç duyacaksınız. Bunun için ise; web hosting tercihinde bulunabilirsiniz. Hem maliyet olarak düşük, hem de işlemlerinizi yerine getirmenizi sağlayacak özelliklere sahip bir web hosting, giriş seviyesi için yeterli olacaktır. Blog açmak için çok yüksek kalitede hosting paketlerine ihtiyacınız yoktur. Bu paketlerle ilgili daha detaylı bilgi için http://eniyiyabancihosting.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. Son olarak; ücretli veya ücretsiz bir tema seçimi yapmanız gerekecektir. Bunu en kolay ve kullanışlı haliyle WordPress tabanlı temalarla halledebilirsiniz. Ücretsiz olarak sunulan kaliteli temalar olduğu gibi; ücretli temalar arasından da seçim yapabilirsiniz.

Blog Açma İşlemi Nasıl Yapılmalıdır?

Blog siteniz için gerekli olan her şeyi tamamladıktan sonra, geriye kurulum işlemleri kalacaktır. Site nasıl kurulur sayfasından da detaylı anlatıma ulaşabilirsiniz. Özetle anlatmak gerekirse;  kurulum için ilk olarak domain aldığınız firmadan kullanıcı paneline girmeniz gerekmektedir. Daha sonra, hosting hizmeti aldığınız firmanın verdiği bilgiler doğrultusunda, NameServer yönlendirmesi için, domain firmanızın sitesindeki kullanıcı panelinizdeki ilgili bölümleri doldurmalısınız. Daha sonra, hosting hesabınıza ulaşmanız gerekecektir. Hosting bilgilerinizi kullanarak CuteFTP veya FileZilla programlarından birinin yardımıyla hosting makinesine ulaşabilirsiniz. Daha sonra, WordPress tabanlı temanızın tüm dosyalarını web hosting hesabınıza atarak, içinde kurulum yapmanız gerekir. Daha sonra ise; bloğunuz açılmış olacaktır. İstediğiniz düzenlemeleri sorunsuzca gerçekleştirebileceğiniz siteadi.com/wp-admin paneline giriş yaparak, her türlü düzenleme ve içerik girişini yapabilirsiniz. Kişisel blog sahibi olmanızın, her zaman sizlere getirisi olacaktır. Farklı firmalardan veya sitelerden reklamlar alıp, aynı zamanda Google AdSense üzerinden reklam tıklama başına maddi kazanç sağlayarak, içeriklerinizin ve sitenizin boşa gitmesini engelleyebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken tek şey; her zaman kaliteli içerikler üretmeniz ve sitenizi güncel tutmanız olacaktır. Aksi halde blog açmak tek başına yeterli bir şey olmayacaktır. Yukarıda yazılanlar size çok karmaşık geldi ise aşağıdaki videoyu izleyerek de blog açma işlemlerini öğrenebilirsiniz.