Bu fotoğrafta bir tuhaflık var!

Çin’in CCTV televizyonunda yayınlanan bir belgeselde izleyiciler beklenmedik bir sürprizle karşılaştı. Polis teşkilatını konu alan belgeselin bir bölümünde, Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg ile Çin asıllı eşi Priscilla Chan yer aldı.

Bu fotoğrafta bir tuhaflık var!
29 Mayıs 2012 Salı 19:19 tarihinde eklendi, 2.226 kez okundu.

Mark Zuckerberg ve eşinin bir polis belgeselinde işi ne diyebilirsiniz. Zaten ekranda sadece iki saniye beliriyorlar. Belgesel serisinde, Çin polisinin yüksek teknoloji yardımıyla suçların nasıl üstesinden geldiği anlatılıyor.

 
Hebei eyaletinin uydu istasyon tarafından internete konan tanıtım videosunda, Zukerberg ve eşi Priscilla, iş üzerindeki polislerin arkasında yürürken beliriyor. Milyarder CEO, sırıtarak bir şeyler gevelerken kameraya yansıyor.
 
Videoda ilginç olan, Zuckerberg’in üzerinde Şanghay ziyaretinde giydiği elbiselerin aynısının olması. “Kapüşonlu çocuk”, üzerinde kahverengi kapüşonlu sweatshirt’ü, altında mavi kot pantolonuyla görülüyor. Priscilla ise kısa bir elbise giymiş.
 
Çinli polis memurlarının arkasında beliren Zuckerberg, gülerek geçip giderken, belgeseli sunan kişi, “Çin’deki polis gücünde ciddi bir personel açığı var” diyor.
 
Zuckerberg ile bu bilginin ne tür bir ilgisi olabileceği kafalarda soru işareti oluştururken, bir diğer önemli soru işareti, montaja işaret ediyor.
 
Zuckerberg, 27 yaşındaki eşiyle dünya evine girmeden iki ay önce Çin’e tatil için gitmişti. Birkaç gün önce 28 yaşına basan Zuckerberg, eşinin ailesini ziyaret etmesinin yanı sıra, Çin’in arama motoru devi Baidu’nun CEO’su Robin Li ile görüştü.
 
Facebook, CCTV’de çıkan belgesel hakkında açıklamada bulunmayı reddeti.
 
(Yeni Medya Düzeni)