Bursa Özel Okul ve Anaokulu Tavsiyeleri

Bir özel anaokulundan beklentileriniz nelerdir diye hiç düşündünüz mü? Bugünkü yazımızda sizlere bir anaokulunun öneminden bahsetmek istiyoruz

Bursa Özel Okul ve Anaokulu Tavsiyeleri
03 Ekim 2018 Çarşamba 14:02 tarihinde eklendi, 6.002 kez okundu.

Bir özel anaokulundan beklentileriniz nelerdir diye hiç düşündünüz mü? Bugünkü yazımızda sizlere bir anaokulunun öneminden bahsetmek istiyoruz. Özellikle 4+4+4 yeni eğitim ve öğretim sistemine geçildikten sonra, öğrenci velileri 4 yaşındaki bir çocuğun okulda neler öğreneceği konusunda endişe duymaya başladılar. Bu endişeyi ortadan kaldırmak adına sizlere pedagoji ve çocuk psikolojisi uzmanı bir arkadaşımız ile yaptığımız röportajdan bazı önemli kesitler yayınlamak istedik.
 


 

Çocukların yeteneklerinin keşfedilmesi, motorik becerilerinin kazanılması,ilgi ve yeteneklerinin neler olduğunun saptanması,özgüven duygusunu harekete geçirecek uzman eğitici oyunlar ve olumlu öğretici beceriler tam olarak anaokulu döneminde başlar. Sosyal uyumu ilk defa bir okulda yaşayan çocuklar eğlenirken öğreniyor öğrenirken de oynuyorlar. Amerika,İngiltere ve Norveç’te ‘’Enjoy&Play’’ sistemi adını verdikleri Türkçe karşılığı ‘’Eğlen ve Oyna’’ eğitim kalıbı Türkiye’de de okullarımıza girmiş durumdadır. Bursa Özel Teknoloji Fen Okulu eğitmenleri ve sahipleri bu sistem sayesinde çocukların okula severek geldiklerini dile getiriyorlar. Her çocuğun fiziki ve zeka yaş seviyelerinin farklı olduklarına dikkat çeken okul sahipleri bireysel farklılıkları göz önünde bulundurduklarını ifade ediyor.
 


 

Öğrencileri ilkokula hazırlayan özel anaokulları çocuğun kişisel bakımından kendini ifade etmeye,fiziksel alanlardan sosyal alanlara kadar bir çok konuda oryantasyonlarla destek verdiklerini söylüyorlar. En iyi anaokulları teşvik edici olduğu kadar da terbiye edici olmalıdır. Tüm bunlara ek olarak bir anaokulu aynı zamanda esnek olmalıdır. Eğer çocuğunuzun özel bir durumu söz konusu ise bu konu öğretmenleri ve okul sahibi ile görüşülmelidir. Yani eğer veli isterse çocuğunu erken saatte okuldan alabilmeli ya da okula biraz daha geç getirebilmeli. Sağlık konusunu da görmezden gelemeyiz. Bursa’da kreşe giden bir çocuğun hangi saatlerde yemek yediği,yemeklerin sağlıklı olup olmadığı,yemek dışarıdan geliyorsa nereden geldiği,ara öğünlerde neler verildiği ve yemeğin hijyen şartları da göz önünde bulundurulmalıdır. İyi bir kreş fiziksel aktivitelerden sosyal aktivitelere,bireysel aktivitelerden grup aktivitelerine ve el becerilerine önem veren bir kurum olmalıdır. Her çocuğun farklı olduğunu varsayacak olursak ortalama makul bir eğitim programı uygulanmalıdır ve bu program çocukların gelişimine göre yıllık plana bölünmelidir. Özellikle personeli güler yüzlü ve ehliyet sahibi olmak zorundadır.

 

http://www.teknolojifenokullari.com/