Buz Lazer Epilasyon Nedir, Nasıl Yapılır?

Tüm lazer epilasyon uygulamalarının en hızlı, acısız ve konforlu şekli olan buz lazer, son teknoloji bir hizmet olmasıyla oldukça tercih edilmektedir

Buz Lazer Epilasyon Nedir, Nasıl Yapılır?
01 Mayıs 2019 Çarşamba 14:24 tarihinde eklendi, 2.665 kez okundu.

Tüm lazer epilasyon uygulamalarının en hızlı, acısız ve konforlu şekli olan buz lazer, son teknoloji bir hizmet olmasıyla oldukça tercih edilmektedir. “Buz Lazer Epilasyon Nedir, Nasıl Yapılır?” sorusunun cevabı olarak, diğer yöntemlerden farklı dalga boylarına sahip olan bu metot, farklı kıl köklerini hedef almaktadır. Böylece istenmeyen kıllar için kesin bir çözüm sunmaktadır. Bir diğer özelliği olan geniş yüzeyleri hedef alması ile her atışında daha çok kıl köküne ulaşabilmektedir.
 

Lazer ile epilasyon, ilk olarak 2009 yılında ütüleme denilen teknik ile acısız hale getirilmişti. Buz lazerin icadını yapan Alma Lasers tarafından da bireylerin hizmetine sunulmuş oldu. 2014 yılı ile birlikte lazer epilasyon daha başka bir boyut aldı ve buz başlıklı cihazlar ile yeni bir devir açıldı.
 

Diğer epilasyon yöntemlerine nazaran seansları daha kısa olan bu yöntemde, bir seans ortalama yarım saat kadar sürmektedir. Bu sayede seans süreleri de yarı yarıya kısalmaktadır. Etki derecesi de yüksek olduğu için seans sayısı da diğer epilasyon yöntemlerine göre az olmaktadır. Neredeyse 6 seans gibi bir sürede istenmeyen tüylerinizden sonsuza dek kurtulabilirsiniz.
 

Buz Epilasyon Türleri Nelerdir?
 

Kendi içinde iki kategoriye ayrılan bu yöntemde esas olan Soprano Ice denilen makinedir. Yukarıda bahsedilen buz lazer özelliklerine sahip olan bu teknik, yapılan işlemin genel adıdır. Ancak ikinci bir türü olan Soprano Platinum ise erkek tipi kıllanma denilen, daha inatçı ve zor kılları yok edebilmek için kullanılır. Böylece daha emin bir sonuç sağlar ve rakipsizdir.
 

Buz Epilasyon Yüze Uygulanabilir mi?
 

Aslında insan vücudunda en hızlı uzayan kıl kökleri yüzümüzde bulunmaktadır. Tahmin edilebileceği gibi bıyık ve sakal uzaması pek çok kadın için estetik anlamda sorun olabilmektedir. İnsan yüzü, hormonlar sebebi ile daha hassas bir yapıdadır. Bu yapıdaki kıllar ise oldukça derin köklere sahiptir. Bu sebeple yüzünüze uygun bir epilasyon yöntemi seçilmelidir. Yoksa yüzdeki kıl kökleri yeniden uyanabilir ve başarısız bir epilasyon süreci gerçekleşmiş olacaktır.

Eğer hem kıl köklerinde artışa neden olmak hem de başarısızlık yaşamak istemiyorsanız, en makul yöntem buz lazer epilasyon olmaktadır. En önemlisi, ciltteki en açık renkli tüylerde bile etki gösterirken, hastada yarattığı acı da minimum düzeydedir. Ama unutulmamalıdır ki bu işlem mutlaka alanında uzman bir ekip ya da doktor kontrolünde yapılmalıdır. Güvenilir bir yer seçmeniz cildiniz için önem taşımaktadır. Bu şartlar sağlandığında gayet pratik ve rahat bir uygulama seansı geçirebilirsiniz.

Uygulama Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Günlük hayatınıza devam edebileceğiniz uygulama sonrası, sadece bazı hususlara dikkat etmeniz yeterli olacaktır.
 

  • Buz lazerepilasyon sonrası sıcak su ile duş almayın.
  • Sonraki 1 hafta aktif güneşe çıkmayın ve solaryum yaptırmayın.
  • Kese, peeling ve cildi tahriş edebilecek bilumum işlemlerden uzak durun.
  • Evden çıktığınızda mutlaka en az 30 faktör korumalı bir güneş kremi kullanın.
  • Eğer yüz bölgenize işlem yaptırdıysanız 1 gün boyunca kesinlikle makyaj yapmayın.
     

Kalıcı Etki Sağlar mı?
 

Eskiden açık renk tüyler için epilasyon ile çözüm sağlanamıyorken şimdilerde buz lazer ile bu sorun ortadan kalktı. Artık o güçsüz tüylerinizi jiletle güçlendirmenize gerek yok. Yeni teknoloji cihazlar sayesinde, düzenli seanslar dâhilinde tüy ve kıllarınızdan kalıcı olarak kurtulmanız mümkün.
 

Ancak dediğimiz gibi, vücudunuzda olabilecek herhangi bir sağlıksal problem neticesinde ya da hormonal bir durumda yaşanan kıl kök değişiminde, bu problemlerin önüne sadece lazerle, kalıcı olarak geçmeye çalışmak mümkün olmayacaktır.
 

Uygulama İçin En Uygun Mevsim Hangisi?
 

Düşünüldüğü gibi sadece yazın ya da kışın kuralı olmayan bu yöntemi, istediğiniz yaz ve kış aylarında uygulayabilirsiniz. Üstelik ten renginiz de herhangi bir fark yaratmamaktadır. Uygulama sonrası cilt tahrişi gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak zorunlu olmasa da koruyucu bir krem kullanmanız cildiniz için iyi olabilir.

Erkekler de Yaptırabilir mi?
 

Sadece kadınlara verilen bir hizmet olmayan erkek lazer epilasyon işleminden, elbette erkek bireyler de faydalanabilmektedir. Bu sağlıksal bir sebepten olabileceği gibi tamamen estetik kaygılarla da olabilir. Erkek hastaların en rahat edeceği yöntem lazer, buz başlıklı lazer olmaktadır. Mevcut kıl yoğunluğu ise hiçbir sıkıntı yaratmamaktadır.
 

Sağlığa Bir Zararı Var mı?
 

Çok düşük seviyelerde uygulanan buz lazer yöntemi, asla cildi tahriş etmediği gibi iç organlara zarar vermesi mümkün değildir. Normalde eski lazer sistemlerde uygulama sonrası ciltte kızarıklık olabilmekteydi. Artık buz başlık sayesinde bu sorunlar ortadan kalkmıştır. Ancak çok hassas ciltlerde hafif bir kızarıklık ihtimali var. O da hızlıca geçebilmektedir. Sonuç olarak, hiçbir kanıtlanmış sağlığa zararlı yönü bulunmayan bu uygulamanın, sadece yaralı ya da problemli ciltlere uygulanmaması gerekir.
 

Aynı şekilde hamilelere de önerilmemekte, ama doğum sonrası bir sıkıntı teşkil etmemektedir. Çünkü bugüne kadar yapılan araştırmalar, hamilelerin asla bir ışık uygulamasına maruz kalmaması gerektiğini göstermiştir. Ancak doğurganlık üzerinde ise herhangi bir olumsuz etkisi bulunmamaktadır.
 

Buz lazer epilasyon günümüz hastalığı olan kanser gibi korkulan bir duruma sebebiyet vermediği gibi, bu oluşumlar için uzun süreli ve yüksek dereceler gerekmektedir. Hâlbuki bu sistemde ışınlar cildin üst tabakasına müdahalede bulunur ve en fazla derinin hemen altındaki kıl köklerini etkilemek adına uygulanır. Kanser için çok daha derinlere, iç organlara kadar ulaşması gerekmektedir.
 

Detaylı bilgi ve size en yakın kliniği bulmanız için www.buzlazer.com adresini ziyaret edebilirsiniz.