Canlı Tv - Star Tv, Atv, Show Tv, Tv8

Türk televizyonlarında yer alan ulusal kanallar arasında en çok izlenenler kuşkusuz Star Tv, ATV, Show Tv ve Tv8 oldu. He rbir kanalda birbirinden eğlenceli programlarının yanı sıra reyting rekortmeni dizleri ile de adından söz ettirmeyi başardı.

Canlı Tv - Star Tv, Atv, Show Tv, Tv8
05 Mayıs 2016 Perşembe 23:51 tarihinde eklendi, 11.263 kez okundu.

Türk televizyonlarında yer alan ulusal kanallar arasında en çok izlenenler kuşkusuz Star Tv, ATV, Show Tv ve Tv8 oldu. He rbir kanalda birbirinden eğlenceli programlarının yanı sıra reyting rekortmeni dizleri ile de adından söz ettirmeyi başardı.

Star Tv 1 Mart 1989 yılında Magic Box ismi ile başladığı hayatına günümüzde Star Tv olarak devam etmekte. Yıllar içerisinde farklı isimler alan kanal, sonunda bu isimde karar kıldı. İlk sahipleri Ahmet Özal ve Cem Uzan olan Star Tv’nin şimdiki sahibi ise Ferit Şahenk olarak biliniyor. Yıllar içinde adında olduğu gibi sloganında da değişiklik yapan  Star Tv izle son olara “Starsan Star’dasın” sloganını kullanmaya başladı. Türkiye’nin ilk özel televizyonu olan Star Tv, ilk yayın zamanlarında akşam 18:00 – 23:00 saatleri arasında yayın yapıyordu. Kanalın yayın saati bir süre sonra 12 saate çıkarıldı ardından 1990 yılında süresiz yayına geçildi. Kanal yayına ilk başladığı günden bu yana değişik logolar da kullandı. Şu anda sadece renklerin arasında beyaz bir yıldız logosu kullanana kanal, 2012 yılından bu yana herhangi bir değişikliğe gitmedi. Kanalın en sevilen programları arasında Big Brother, Beni Affet, Kiralık Aşk, Kara Sevda ve Paramparça bulunmaktadır.

Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde 1993 yılından beri yayın yapan ATV, yıllar içerisinde birçok ele geçmiş bir kanaldır. Son sahibinin adı bilinmemektedir ancak Dinç Bilgin ile başlayan serüven şu anda Turkuvaz Yayın Grubunda devam etmektedir. Kanalın sloganı zaman içerisinde değişerek “ ATV seyredeceksiniz” olarak belirlendi. Dinç Bilgin ardından Ciner Holding’e geçen kanal bir süre TMSF elinde bulundu. İhale sonucu Çalık Holding’e geçen kanal son olarak Turkuvaz Holding’te kaldı. ATV, 2011 yılından bu yana HD kalitesinde yayın yapmaktadır. Kanal ana haber bültenini ilk HD yayınlayan olma özelliği de taşımaktadır. ATV’nin en sevilen programları, Kim Milyoner Olmak İster, Elin Oğlu, Esra Erol’da, Müge Anlı ile Tatlı Sert olmakla birlikte, Kertenkele, Kırgın Çiçekler, yeter, Evli ve Öfkeli’de en sevilen dizileri arasındadır.

Show Tv, 1 Mart 1992 yılından itibaren ülkemizde yayın hayatına başladı. Avrupa ve Amerika Holding ve Hürriyet Holfing elinde başlayan serüven Ciner Medya Grubu bünyesinde devam etmektedir. Kanal birçok sloganın ardından son olarak “Hayat Show’la Güzel” sözünde karar kıldı. Haber Editörlüğünü Ramazan Kurnaz’ın üstlendiği Show TV’nin genel yayın yönetmenliğini ise Haluk Şirin yapmaktadır. Yıllar önce yayınladığı Biri Bizi Gözetliyor isimli yarışma programı ile reytingleri altüst eden Show Tv, 90’lı yıllarda birçok yabancı diziye de ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin en çok dizi yayınlayan kanalı olma unvanına sahip Show TV’nin şu anki en sevilen dizileri arasında Kış Güneşi, asla Vazgeçmem, İlişki durumu Karışık yer almaktadır.

Tv8, 1999 yılında MNG Medya Grubu tarafından yayına sokuldu. 2013 yılında yapımcı Acun Ilıcalı tarafından satın alınan  Tv8 canlı formatını tamamen değiştirerek eğlence kanalı haline geldi. “Tv8, Beraberiz!” sloganı ile yayına devam eden kanal’da Acun Ilıcalı tarafından Türkiye’ye getirilen önemli projeler toplandı. İşte Benim Stilim, Survivor, 3 Adam, O Ses Türkiye, Yetenek Sizsiniz Türkiye gibi birbirinden iyi programları bünyesinde barındıran Tv8, eğlenceli vakit geçirmek isteyenlerin vazgeçilmez kanalı olmayı başardı.

 

Kaynak: https://www.canlitvizle.io/