Cazip fiyatlı malzeme dolabı almadan önce nelere dikkat edilmeli?

Malzeme dolapları bir fabrikada kalıpların, iş malzemelerinin, takımların ve değerli makine parçalarının saklandığı , kilitli , raflı, çekmeceli, panolu modelleri olan çelik dolaplardır.

Cazip fiyatlı malzeme dolabı almadan önce nelere dikkat edilmeli?
15 Ocak 2022 Cumartesi 15:39 tarihinde eklendi, 1.375 kez okundu.

Malzeme dolapları bir fabrikada kalıpların, iş malzemelerinin, takımların ve değerli makine parçalarının saklandığı , kilitli , raflı, çekmeceli, panolu modelleri olan çelik dolaplardır. Metal malzeme dolapları çalışma ortamına düzen getirir. Ortalıkta duran takımların kaybolmasını engeller, düzenli bir çalışma yaşamı sağlar. Malzeme dolapları fiyatları ürünün modeline göre değişmektedir. Elbette kalitesine göre de fiyatlar değişmektedir piyasada. Malzeme dolapları raf taşıma kapasitesi bakımından en dayanıklı modeldir. Yaklaşık olarak raf taşıma yük kapasitesi 100 kg’dır. Bu miktar özel isteğe bağlı olarak arttırılıp, azaltılabilir. Ayrıca malzeme dolabı içerisinde çekmece var ise çekmece taşıma kapasitesi takribi 30-40 kg’dır.

 

Çekmeceler % 100 açılımlı teleskopik raylıdır. Malzeme dolabı içerisinde pano var ise takım askı aparatları ile birlikte takımlarınızı bu panoya asabilirsiniz. Fazla yer kaplamayan ve ergonomik olan bu çelik dolap bir imalathanenin en önemli malzemelerinden biridir. Peki sırf ucuz diye alınan bir malzeme dolabı sizin için uygun mudur? Piyasada çok ucuz fiyatlara satılan malzeme dolapları çok ince saçtan imal edilmiştir. Eski tip ray sistemi kullanılmıştır, rafların taşıma kapasitesi oldukça düşüktür, çekmecelerin taşıma kapasitesi oldukça düşüktür. Çok kısa bir süre sonra kullanılmaz hale gelecektir. İşte bu yüzden çok ucuz fiyatlara satılan malzeme dolaplarından uzak durmanız gerekmektedir.

 

Çalışma ortamlarında ve oto tamircilerinde sıklıkla gördüğünüz çalışma tezgahı üzerinden iş yapabilme imkanı sağlar. Fabrikaların ve atölyelerin olmazsa olmazıdır. Mengeneli çalışma tezgahları sayesinde işleriniz oldukça kolaylaşır. Ayrıca panolu masalarda , takımlar ve iş ekipmanları asılır ve kaybolması önlenir. Çalışma tezgahları bir çok modeli içinde barındırır. Elektrik prizli olan modellere elektrik eşyalarınızı prize takarak rahat bir şekilde çalışma imkanı sağlar. Çekmeceli çalışma tezgahları konusunda Engin Metal Çelik Eşya firması oldukça eski ve köklü bir firmadır. Atölyeniz için gereken tüm atölye tezgahlarına firma ile iletişime geçerek sahip olabilir ve bilgi alabilirsiniz.

 

Demir dolaplar yalnızca iş yerlerinde değil, spor salonları, askeri kurumlar ve eğitim yuvalarında da oldukça tercih edilir. Spor salonlarında soyunma dolabı çok tercih edilir. Müşteriler günlük kıyafetlerini çıkarıp, spor kıyafetlerini giymektedir. Bunun için soyunma dolaplarına ihtiyaç vardır. Elektronik şifreli kilitli veya anahtarlı kilitli olarak üretimi yapılan metal soyunma dolapları, kapalı spor salonları ve iş yerlerinin olmazsa olmazıdır. Askeriye kurumlarında , asker dolabı olarak da çelik dolaplar kullanılır. Montların saklanması için soyunma dolabı, bot dolabı olarak da metal emanet dolabı kullanılır. Bot dolaplarının üzerinde asma kilit modülü mevcuttur, askerler dolaplara kendi asma kilidini vurarak kilitler.

 

Ofislerde dosya dolapları çok tercih edilir. Ayrıca bunun yanında klasör dolabı da tercih edilmektedir. Kırmızı ve mavi dosyaların saklanması için raflı dolaplar kullanılır ve bunlara dosya dolabı denir. Dosya dolaplarının iç kısmında raflar mevcuttur. Raflar takribi 40 kg taşıma kapasitesine sahiptir. Rafların alt kısmı yamulmalara karşı takviyelidir. Personel kartoteks dosyalarının saklanması için ise klasör dolabı kullanılır. Çekmeceli askılı dosya dolapları konusunda Engin Metal firması 1973 yılından beri çelik dolap üretimi yapmaktadır. Çok gözlü emanet saklama dolabı olarak öğrencilerin okullarda yoğun olarak kullandığı öğretmen dolabı ve öğrenci dolabı modelleri yer alır. 15 kapaklı emanet dolapları 15 öğrencinin elbise ve ayakkabısını saklamak için idealdir.

 

Çelik dolap dünyası gelişen teknolojiye bağlı olarak her geçen gün daha da büyümektedir. Cep telefonu dolapları, emanet dolapları, harita plan dolapları, soyunma dolapları, takım arabaları, çalışma tezgahı, malzeme dolapları gibi bir çok farklı ürün ve model gün geçtikçe çoğalmaktadır. 50 senelik deneyimli kadrosuyla tüm bu ürünlerin imalatçısı olan Engin Metal firması , son teknoloji yüksek dayanıklı çelik dolaplarıyla metal dolap konusunda uzmanlaşmıştır. https://www.engincelikdolap.com/ adresinden firma ile iletişime geçerek hayalinizdeki metal dolap modellerine sahip olabilirsiniz. Ofisleriniz ve fabrikalarınız için çelik dolap satın almak isterseniz, firma ile iletişime geçerek, hayalinizdeki ürünlere sahip olabilirsiniz.