Cengiz Emre Başocak: “Siber Güvenlik Uzmanları Sürdürülebilir ve Devamlı Eğitimden Geçmeli”

Ünlü yazılım güvenliği uzmanı Cengiz emre Başocak, siber güvenlik uzmanlarının günümüzdeki rolü hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cengiz Emre Başocak: “Siber Güvenlik Uzmanları Sürdürülebilir ve Devamlı Eğitimden Geçmeli”
28 Haziran 2022 Salı 17:25 tarihinde eklendi, 1.474 kez okundu.

Ünlü yazılım güvenliği uzmanı Cengiz emre Başocak, siber güvenlik uzmanlarının günümüzdeki rolü hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
 

Özellikle kurumlar için siber güvenlik uzmanlarının hayati bir öneme sahip olduğunu belirten Cengiz Emre Başocak açıklamalarına; “Siber güvenlik uzmanları, sektör ayırt etmeksizin günümüzde kurum ve şirketler için oldukça hayati bir öneme sahip. Siber güvenlik alanında uzmanlık elde etmiş kişilerin de sürekli olarak kendilerini yenilemeleri gerekiyor. En nihayetinde bilgi teknolojileri ve yazılım alanında her geçen gün çok ciddi gelişmeler yaşanıyor ve korsanların bu gelişmeler karşısında gösterecekleri tutum da farklılık içeriyor. Dolayısıyla siber güvenlik uzmanları, sürdürülebilir ve devamlı eğitimden geçmeli.” Sözleriyle başladı.
 

“Kurumlar İçin Siber Güvenlik Uzmanlarının Daimi Eğitimi Oldukça Önemli”
 

Özellikle kurumların siber saldırılar kapsamında çok ciddi bir risk grubu içerisinde yer aldığını belirten Cengiz Emre Başocak; “Başta kamusal hizmet sağlayan kurumlar olmak üzere dijital niteliğe sahip olan her türden oluşum siber saldırı kapsamında risk altında diyebilirim. Dolayısıyla kurumların ağ ve internet altyapı güvenliğine çok daha fazla önem vermesi gerekiyor. Aynı durum yazılımlar ve sistemler için de geçerli. Olası saldırıları hasar almadan bertaraf etmek adına kurumlar, siber güvenlik uzmanlarına ihtiyaç duyuyor veya profesyonel yardım alıyor. Burada en önemli nokta, siber güvenlik uzmanlarının nitelikleri. Kurumlar için siber güvenlik uzmanlarının daimi eğitimi oldukça önemli ve hayati.” İfadelerini kullandı.
 

“Siber Saldırıların Nitelikleri Her Geçen Gün Boyut Değiştirerek Yenileniyor”
 

Siber saldırıların günümüzdeki nitelikleri hakkında da önemli bilgiler aktaran Cengiz Emre Başocak açıklamalarında; “Siber saldırıların nitelikleri her geçen gün boyut değiştirerek yenileniyor. Özellikle son dönemde yapılan saldırılara bakıldığında ağırlıklı olarak sistem ve yazılımların boşluklarına yönelik gerçekleştiği söylenebilir. Burada korsanların en temel hedefi bilgiye erişim üzerinedir. Kurumsal kritik bilgiler, hassas bilgiler, şirket yönetimine ilişkin bilgiler, kişisel bilgiler gibi hassasiyeti yüksek veriler korsanların hedefi durumunda. Ayrıca korsanların bir diğer hedefi de kurumların sahip olduğu yazılım ve sistemler. Bu bileşenler hedefe alınarak kurumun tüm sistemi çökertilebiliyor. Yazılım ve sistem güvenliği sağlanarak söz konusu saldırıların etkileri tamamen ortadan kaldırılabilir.” İfadelerine yer verdi.