Çılgın proje sessizliğini bozdu

Başbakan Erdoğan'ın 'çılgın proje'yi ilk açıkladığı Hıncal Uluç, nihayet sessizliğini bozdu.

Çılgın proje sessizliğini bozdu
03 Mayıs 2011 Salı 09:31 tarihinde eklendi, 2.062 kez okundu.

 

Başbakan Erdoğan'ın 'çılgın proje'yi ilk açıkladığı Hıncal Uluç, nihayet sessizliğini bozdu. 22 Eylül 2010'da "Telefon elimde dondum kaldım" diyen Uluç, bugün ise Başbakan'a proje sunumundan zayıf not verdi. Muhalefet partilerini o konuşmada kıyasıya eleştirmesine tepkiliydi.
 
Projeye övgüler dizen Uluç'a göre Kanal İstanbul, bir İstanbul projesi olmanın ötesinde, bir Türkiye, hatta bir dünya projesi...
 
YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLERİ NEDEN YOKTU?
Sabah yazarı önce davetliler ve salonla ilgili eleştirileri sıraladı. Dünyaya tanıtım açısından bir fırsatın kaçırıldığı görüşünü savunan Uluç, dünya medyası, Karadeniz ve Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler dahil, Türkiye'de elçilik, konsolosluğu olan tüm ülkelerin temsilcilerinin olmamasını eksi hanesine yazdı.
 
MUHALEFETE YÜKLENMESİNE KIZDI
Hayatında hiç sağ partilere oy vermediğini söyleyen Uluç, ancak projenin Türkiye'ye ve kamuyu mal olduğunun altını çiziyor. Erdoğan'ın konuşmasında muhalafete yüklenmesini yanlış bulan Uluç, duyduğu rahatsızlığı aktarıyor: "Onlar" diye ağzını açtı.. Proje kenarda duruyor. Başbakan "Onlara" saldırıyor..
 
Yani, demokrasinin temeli "Öteki" siyasal partilere ve o partilere oy verenlere.. Yani kendisinden olmayanlara..
 
Neden?..
 
Seçim sathı mailine girdik, tamam ama burası miting meydanı değil. Ekran başına parti propagandası için toplanmadı milyonlar
 
.." 10 TAM PUAN ALIRDI
Peki Erdoğan ne yapsaydı, proje tanımından tam puan alırdı? Uluç'un bu soruya cevabı hazırdı: "O gün, o salonda, AKP yanlıları değil, "İkinci Boğaz" ı kullanacak dünya ülkelerinin temsilcileri olsa, siyasetin ve yaklaşan seçimlerin lafı bile edilmeden, sadece ve sadece "Çılgın" proje tanıtılsaydı.
 
Recep Tayyip Erdoğan o salondan "10 tam puan"la ayrılırdı."
 
Uluç ne demişti?
22 Eylül 2010 tarihinde Erdoğan'la görüşen Uluç ertesi gün duygularını şöyle anlatmıştı: Telefon elimde dondum kaldım.. Bu İstanbul konusunda bugüne dek duyduğum en çılgın proje.. Biri bana "Bin proje say" dese, bin gün izin verse aklıma gelmez. Öyle çılgın. Başbakan "Yazma" demedi ama bu projeyi, bir TV canlı yayınında Türk ve Dünya (Dünya.. Bu sözcüğe dikkat edin. Şifre o.) kamuoyuna açıklamak Başbakan'ın hakkı..