Çocuklar için yurtdışı yaz kampları

Günümüzde İngilizcenin hatta diğer yabancı dillerin de önemi artmaktadır. Genç yaşta yabancı dil bilgisini edinmek ve İngilizceyi kavramak öğrencilerin eğitim ve iş hayatlarında onlara büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Çocuklar için yurtdışı yaz kampları
15 Mayıs 2019 Çarşamba 09:37 tarihinde eklendi, 5.771 kez okundu.

Günümüzde İngilizcenin hatta diğer yabancı dillerin de önemi artmaktadır. Genç yaşta yabancı dil bilgisini edinmek ve İngilizceyi kavramak öğrencilerin eğitim ve iş hayatlarında onlara büyük bir avantaj sağlamaktadır. Türkiye’deki üniversitelerin hazırlık sınıflarından muaf olmak, yurt dışında eğitim alacak öğrencilerin dil yeterlilik şartını yerine getirmesi veya iş ararken yabancı dil sahibi olmak artık genç yaşta da mümkün.
 

Yurt dışındaki yabancı dil eğitimi veren kurumlar uzun yıllardır genç yaştaki öğrencilere yaz aylarında veya kışın ara tatillerde yaz kampı hizmeti sunmaktadır. Öğrencilerin bu programlara katılım yaşı her sene biraz daha düşmektedir. Bunun sebebi yabancı dil konusunda ailelerin her geçen gün biraz daha bilinçlenmesi ve bu konuyu önemsemesi olarak gösterilmektedir. Günümüz teknolojisinin de faydası ile artık 7 yaşından itibaren öğrenciler yaz kamplarına güvenle katılabilmekte ve yabancı dilin önemini erken yaşta kavrayabilmektedir.
 

Yeni çağın getirdikleri, öğrencilerin sosyal medya merakı ve yabancı dil öğrenme tutkusu okullarında İngilizce eğitiminin yanı sıra spor, sanat, kültürel faaliyetleri de bu kamplara ekleyerek öğrencilere eğitimin yanı sıra unutulmaz bir tatil imkanı sunmasını sağlamıştır. Birçok okulda futbol, fotoğrafçılık, sinema, resim, kodlama üzerine yaz kampları sunarak yalnızca öğrencilere İngilizce eğitimi değil aynı zamanda profesyonel olarak geleceklerine yön verebilecek programları da yaş seviyelerine göre sunabilmektedir.
 

Yurt dışında eğitim planlayan aileler çocuklarını erken yaşta üniversite temalı yaz kamplarına göndererek öğrencilerin dünyanın en prestijli üniversitelerinde yaz okulundan faydalanmasını ve ileride bu üniversiteler de okumaları için gerekli alt yapıyı hazırlayabilmektedir. Yapılan araştırmalara yaz kamplarına katılan öğrencilerin normal eğitime döndüklerinde daha başarılı hale geldiklerini ve sosyalleştiğini göstermektedir.
 

2018 yılının verilerine göre en çok tercih edilen ülkelerden olan İngiltere ve Malta’da her yaş grubuna özel sayısız yaz kampı bulunmaktadır. Her yıl binlerce öğrenci dünyanın birçok farklı bölgesinden bu yaz kamplarına katılarak İngilizce eğitimi alabilmektedir. Bu sayede öğrenciler ders dışında başka ülkelerden gelen öğrenciler ile İngilizce pratik imkanı elde etmektedir.