Dijital Reklam Ajansı

Eskişehir reklam ajansı Sıradışı Digital Reklam, bir dijital reklam ajansının görevleri hakkında siz değerli okuyucularımıza önemli bilgiler verdi.

Dijital Reklam Ajansı
16 Temmuz 2019 Salı 14:44 tarihinde eklendi, 1.832 kez okundu.

Eskişehir reklam ajansı Sıradışı Digital Reklam, bir dijital reklam ajansının görevleri hakkında siz değerli okuyucularımıza önemli bilgiler verdi.

 

Günümüzde reklam ajansları dijital trendlere ayak uydurarak markalara daha iyi bilinirlik, satış ve global büyüme şansı sunabildiler. İşte bunu fark eden binlerce marka, dijital reklam ajansı olarak hizmet veren ajans yada freelancerlara yönelerek markalarına değer kattılar. Dijital reklam ajansı, henüz çok yeni bir ajans trendi olmasına rağmen her geçen gün bilinirliği artıyor. Geleneksel reklam stratejileri ve taktikleri ışığında ilerleyen bir markaya “ dünya genelindeki tüm kanallardan” tüketicilere erişebilme garantisi sunan dijital reklam ajansları, markalarını Dünya geneline yaymak isteyenlerin beklentilerini fazlasıyla karşılıyor.
 

Bir Ankara dijital reklam ajansı ne yapar? Dijital reklam ajanslarının görevleri nelerdir? sorularınınyanıtları için Sıradışı Digital Reklam Ajansı’na mikrofonlarımızı uzattık ve sizler için derledik.
 

  1. SEM – Search Engine Marketing yani Arama Motoru Pazarlaması

Ücretli reklam alımı anlamına gelen SEM, arama motorlarıyla ilgili bir kavramdır. Web sayfanızı en üstte çıkarmak için iyi bir taktik olan SEM, SEO ile yapıldığında daha da başarılı sonuçlar verir. Google başta olmak üzere Yandex ve Bing gibi platformlarda yayınlanmasını istediğiniz reklamlarınızı ise dijital reklam ajansları planlar ve yönetir sizlere de raporlamasını sunarlar.
 

  1. Facebook ve Instagram reklamları yönetimi
     

Facebook başta olmak üzere tüm sosyal medya hesaplarınızda reklamlarınızın gösterilmesi yine dijital reklam ajansı bünyesinde planlanır ve uygulanır. Bütçeniz dahilinde planlanan bu reklamlardan geri dönüşümler de yine dijital reklam ajansı tarafından incelemeniz adına raporlanır.
 

  1. Web Tasarım
     

İnternette var olmak ve bulunabilir olmak istiyorsanız kuşkusuz ki bir web sitesine sahip olmanız gerekiyor. Ancak; web sitesi diyip geçmemek gerekiyor. Zira; Google gibi daima kendini güncelleyen arama motorlarında listelenmek ve bulunabilir olmak için sitenizin birçok kritere uyması gerekiyor. Bu nedenle; dijital reklam ajansınıza site yaptırırken; siteden beklentilerinizi, ne istediğinizi ve ne istemediğinizi net olarak anlatmalı ve revize yapılıp yapılmayacağı konusunda da bilgi almalısınız. Aksi halde, belirli bir ücret ödediğiniz web siteniz işinize yaramaz veya istediğiniz sonuçları alamazsınız.
 

  1. Site Trafik Analizi

Siteniz var, ancak sitenizin trafiğini yorumlayamıyor ve bu sebepten ötürü bir gelişme kaydedemiyorsanız da dijital reklam ajansları size yardım edebilir. Google Analytics başta olmak üzere sitenizin trafik kaynakları derinlemesine incelenir ve size raporlar halinde sunulur. Organik site trafiği sağlama konusunda da size yardımcı olabilen dijital reklam ajansları, SEO faaliyetlerinizi de isteğinize bağlı olarak yürütebilir.
 

  1. Performans Takibi Ve Raporlaması

Performans takibi ve raporlama talepleriniz de yine dijital reklam ajansları tarafından karşılanır.
 

  1. Sosyal Medya Yönetimi
     

Bir marka için olmazsa olmaz sosyal medya yönetimi de yine dijital reklam ajanslarının sorumluluğundadır. Markanızı sosyal kanallarda en iyi şekilde temsil etmek ve profesynel bakış açısıyla yönetmk için dijital reklam ajanslarına mutlaka başvurulmalı.
 

  1. SEO – Search Engine Optimisation yani Arama Motoru Optimizasyonu
     

Dijital reklam ajansları adı üstünde olduğu gibi reklam stratejilerinizi ve taktiklerinizi dijital kanallara uyarlar. İnternette yer alan arama motorlarında tüketicilerinizin ve potansiyel müşterilerinizin sizi bulabilmesi için SEM yani arama motoru pazarlaması hizmeti sunan dijital reklam ajansları, tüm bu süreci yönetir ve sizlere raporlar halinde gelişmeleri sunarlar.
 

Tüketicilerinizin ve potansiyel müşterilerinizin sizi bulabilmesi için “bazı kelimeler” öneren dijital reklam ajansları, SEO faaliyetlerinizde içerik dahil olmak üzere tüm süreci yönetirler.
 

  1. Content Marketing ( İçerik Pazarlaması)
     

İçerik, kuşkusuz ki dijital dünyada oldukça önemli bir kavram. Markaların tüketicilere ulaşması için her gün milyarlarca içerik girdiği bir dijital dünyada kuşkusuz ki siz de yer almak istiyorsanız çok iyi bir içerik pazarlaması yapabiliyor olmanız gerekiyor. Google gibi arama motorlarının kriterlerine uygun bir içerik oluşturmanız ile başlayan süreçte; imla kurallarının kullanıldığı, tüketicinin taleplerini ve ilgisini karşılayabilecek bir içerik oluşturmak “bu alanda deneyimi olmayan firma yöneticileri ve çalışanları için” odukça zor olabiliyor. Bu nedenle, içerik pazarlaması konusunda da yine dijital reklam ajanslarına ihtiyaç duyuluyor.
 

  1. E-Mail Marketing Yani E-Posta Pazarlaması
     

Saniyeler içerisinde yüzbinlerce kişiye giden reklam, tanıtım yada bilgilendirme mailleriniz ile kısa sürede sonuç almak elbette muhteşem. Ancak; yanlış atılan mailler, kreatif fikirden uzak hazırlanan mailler ve hedef kitle seçilmeden gönderilen e-postalar kuşkusuz ki markanız için büyük bir problem olabilir. Örneğin; bir düğün rehberi platformu erkek müşterilerine “ makyajını yapacak kuaförü seçtin mi” diye mail atmıştı ve bu erkekler tarafından sosyal medya kanallarında yayılmıştı. Komik duruma düşen düğün rehberi firması, “e- posta pazarlamasından anlamıyor” olarak yaftalanmıştı.