Diş Teli Fiyatları

18 yaşından büyük hastaların diş teli fiyatları devlet tarafından yani SGK karşılamamaktadır. Devlet hastaneleri ve özel hastaneler diş teli tedavisini ücretli şekilde yapmaktadırlar.

Diş Teli Fiyatları
30 Temmuz 2020 Perşembe 18:50 tarihinde eklendi, 2.465 kez okundu.

18 yaşından büyük hastaların diş teli fiyatları devlet tarafından yani SGK karşılamamaktadır. Devlet hastaneleri ve özel hastaneler diş teli tedavisini ücretli şekilde yapmaktadırlar.  Son yıllarda Sağlık Bakanlığı kendi içerisinde bulunan ortodontistlerin hastaları özelde çalışan doktorlara yönlendirilmektedir. Bu sayede diş teli fiyatlarının %20’si devlet tarafından karşılanmaktadır. Ama bu karşılanan % 20’lik desteğin sevk eden hastanenin kendi içerisinden yapıldığı için, hastaneler dışarıya hasta göndermek istememektedirler. Hastaların bu sevki alabilmesi için bayağı bir uğraşması gerekmektedir. Ödemeyi devletten alabilmesi için bir sürü evrak hazırlanması gerekmektedir.


 

Şeffaf Diş Teli Fiyatları
 

İnsanlar gün geçtikçe estetiğe çok fazla önem veriyor. Estetik kaygılarımız içinde yer alan en önemli konulardan biri ise dişlerimizin görüntüsü olmaktadır. Dişlerde bulunan çarpıklıklar, şekil bozuklukları ortodonti tedavisi ile birlikte yani halk arasında bilinen ismi ile tel tedavisi ile çözüme kavuşabilmektedir. Ama insanlar artık diş telinin de güzel ve estetik olanını istiyor. Bunun için ise doktorlar tarafından şeffaf diş telleri önerilmektedir. Şeffaf diş teli fiyatları da hastanın ihtiyaçlarına ve isteklerine göre farklılık göstermektedir.


 

Şeffaf Diş Teli Nedir?
 

Diş teli denildiği zaman vatandaşların aklına, dişlerin üzerinde bulunan plaketler ve bu plaketlerin içinden geçirilmiş bir diş teli geliyor. Aynı zamanda çoğu kişi diş teli tedavisinin oldukça fazla derecede ağrılı bir tedavi olduğunu düşünmektedir. Bunun yanı sıra diş teli fiyatlarının da çok pahalı olduğu söylenmektedir. Hem ağrı hem de o metal görüntüden dolayı çoğu kişi tel kullanmak istememektedir. Tabi, diş teli fiyatları da bazı zamanlar el yakmaktadır. Ama şeffaf iş teli, diş üzerinde tam olarak belli olmadığından dolayı hastalara daha rahat bir tedavi sunmaktadır. Şeffaf diş teli fiyatları hastanın alt veya üst dişlerine, bazen de ikisine birden uygulanıp uygulanmadığına göre değişiklik göstermektedir. Son yıllarda fazlaca yaygın olan şeffaf diş tellerinin kullanımı da oldukça rahattır. Vatandaşlar arasında söz konusu olan şeffaf diş teli fiyatları yüksektir, tarzında bir önyargı bulunmaktadır. Ama bir diş doktoruna görünmedendiş teli fiyatlarının ne kadar olduğunu bilmek, hatta bu konu hakkında tahminde bulunmak yanlış olmaktadır.
 

Ücretsiz Ortodonti Kontrol Randevusu için: https://www.periodent.net/