Düşük Hapı Kullanmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Hayatımızın içerisinde farklı pek çok olaylarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Onlardan birisi de istenmeden gebe kalındığı zamanlarda aldırmak için birçok yöntemlere başvurmak zorunda kaldığımızdan söz edebiliriz. Genelde en sık şekilde sorulan sorular arasında ise yeni başlayan gebelik süreci içerisinde gebeliğin düşük hapı kullanarak sonlanıp sonlanılmayacağını öğrenmektir.

Düşük Hapı Kullanmadan Önce Bilmeniz Gerekenler
02 Eylül 2019 Pazartesi 11:38 tarihinde eklendi, 3.363 kez okundu.

Hayatımızın içerisinde farklı pek çok olaylarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Onlardan birisi de istenmeden gebe kalındığı zamanlarda aldırmak için birçok yöntemlere başvurmak zorunda kaldığımızdan söz edebiliriz. Genelde en sık şekilde sorulan sorular arasında ise yeni başlayan gebelik süreci içerisinde gebeliğin düşük hapı kullanarak sonlanıp sonlanılmayacağını öğrenmektir. Gebeliğini öğrenen ama istemeyen kişiler genelde düşük hapını kullanma yoluna doğru yönelmeye başlıyor. Fakat düşük hapını kullanarak hemen oldu bittiye getirmek kolay değildir. Bu yüzden dolayı bu hapı kullanacak olan kişilerinde bazı hususlara mutlaka dikkat etmeleri gerekir. Bu sayede cerrahi işlemlere başavurulmadan gebeliğin düşük yapmasını sağlamaya yardımcıdır. Bu ilacın en önemli etkilerinden birisi de bebeğin en erken aşamasına direk olarak etki ettikten sonra embriyo rahim içerisinde yerleşmesine yardımcı olmasıdır. Halk arasında kürtaj yapmak isteyenlerin çoğu artık bu yola başvuruyor. Gündelik hayatımız da çok sık şekilde şahit olduğumuz konulardan birisi de kadınlar istemeyerek hamile kalabiliyor. Ya da hamile kaldığından habersiz olup daha sonrasından bile öğrenebiliyor. Çoğu zaman gizli yollarla kürtaj işlerinin gerçekleşmesini bile talep edebiliyor. Gizli şekilde yapacağından dolayı doğal olarak bebeğin düşmesi için ise daha çok düşük yapıcı ilaçları kullanmayı daha uygun görüyor.
 

Ülkemizde ne yazık ki pek çok kaçak ve ya merdiven altı diye tabir edebileceğimiz şekilde ilaç satışları olabiliyor. İşin en kötü tarafları ise bu ilaçları bazı vatandaşlar kullanıyor. Gel gelelim yapılacak olan bu hatalı girişimler sonucunda ilacın ya yan etkisiyle karşılaşılıyor ya da ölüme kadar gidebilecek tehlikelerle yüzleşmek zorunda kalıyor. Düşük ilacını kullandığınız zaman ise ne yazık ki rahim kasılmalarına ve gevşemelerine neden olur. Beraberinde de şiddetli bir ağrıyla karşılaşmaya başlamış olursunuz. Daha da kötüsü şiddetli ağrımalar yerini kanamalara bırakacaktır. Önüne geçilemeyen rahim kanamalarının durduramaz hale gelmesi sonucunda ölüme kadar sizi sürükleyecek çok büyük tehlikelerle karşılaşmak zorunda kalırsınız. Şüphesiz hiç kimse böyle bir durumla karşı karşıya kalmak istemez. Bu yüzden dolayı da bir an önce mutlaka önlemlerin alınması gerekir. Kürtaj yoluna bu şekilde başvuran kişiler için ise tamamen sakıncalı olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Hayatınızı tehlikeye atmaktan başka bir fayda sizlere sağlamayacaktır.
 

Düşük Yaptıran İlaç Tehlikesi

Düşük yaptırmak için ve bebeğin en kısa yoldan alınması sağlamak adına düşük yaptıran ilaç kullanılıyor. Fakat kimi insanlar da tam olarak bu ilaçların tehlike saçtığının farkında olmuyor. Üstelik bu ilaçların en büyük tehlike saçtığı yanlarından birisi de  fetüste geri dönüşü olmayan kalıcı hasarları da beraberinde bırakmasıdır. Size zararı olmasa bile doğumun gerçekleşmesine neden olup üstüne üstlük bebeğin sakat kalmasına bile neden olabilir. Bu ilaçların yüzde yüz düşük yapma konusunda bir etkisi olduğunu kesinlikle düşünmeyin. Düşük hapı kullanımını bazen doktor uygun görebiliyor. O da genel olarak annenin karnında bulunan ölmüş bebeklerin rahimden tahliyesinin yapılması adına düşük hapına ihtiyaç duyulabilir. İşte böyle zamanlar da ise uzman doktorunuz size bu hapı kullanmanız gerektiği konusunda bir öneri sunacaktır. Fakat düşük yapmaya yardımcı olan hapı kullanmanız için de reçetenize yazacaktır. Ayrıca altını çizmemiz gereken bir diğer önemli hususlar arasında ise bu ilacı Sağlık Bakanlığı yalnızca hastane ve hekimlere gönderiyor. Aksi takdirde başka hiçbir yerde bulmanız mümkün değildir. Eğer ki sağ da sol da bu tarz ürünlerle karşılaşıyorsanız tamamen yanılmacadan başka bir şey değildir.
 

Her ne kadar Sağlık Bakanlığı tarafından belirli adet sayısınca gönderilse de bakanlık takibini bırakmaz. Bilinçsiz şekilde gerçekleşecek kürtaj işlemlerinin yapılmasını engeller. Bunu yapmasının altında yatan nedenlerden birisi de öncelikle kadın sağlığının korunmasını sağlamaktır. Kısaca ifade etmek gerekirse söz de düşük yaptıran ilaç olarak tanıdığımız bu ilaçların size sağlayacağı ciddi tehlikeleri şu şekilde ifade etmemiz mümkün olacaktır. Buna göre;
 

  • •             Sakat bebek doğma riski
  • •             Rahim de kanamalar
  • •             Şiddetli ağrı
  • •             Ölüm
     

Yukarı da belirtmiş olduğumuz tüm bu hususlar ne yazık ki hayatımızın acı gerçeklerinden başka bir şey değildir. Fakat bazı insanlarımız bilinçsiz bir şekilde bu tür yollara başvurmak isteyebiliyor. Fakat bu ilaç ya da hapların ölüme sürükleyeceğini gözden kaçırıyor. Hatta öyle ki ülkemizde ki çoğu kadın kürtaj yasasından tamamen habersiz bir şekilde bu işlere kalkışmaya çalışıyor. Fakat kürtaj yaptırmak için bile artık izin alınması gerekiyor. Öyle hiç kimse kafasına göre hareket edemez. Kürtajlarda aranan bir diğer önemli hususlardan birisi de kürtaj yaptıracak olan kadının yazılı rızası olacaktır. Aksi takdirde kadının yazılı rızası olmadan hiçbir şekilde kürtaj işlemleri de yapılamaz.

 

Daha Fazla bilgi almak için sitemize ziyaret edebilirsiniz.

www.saglikliyol.com