E-ticaret siteleri satışlarını nasıl arttırıyorlar?

Yapılan satın alma davranış araştırmalarına göre, satın alma motivasyonu yüzde 93 oranında bir Google aramasıyla başlıyor.

E-ticaret siteleri satışlarını nasıl arttırıyorlar?
14 Aralık 2017 Perşembe 22:20 tarihinde eklendi, 2.998 kez okundu.

Yapılan satın alma davranış araştırmalarına göre, satın alma motivasyonu yüzde 93 oranında bir Google aramasıyla başlıyor. Örnek vermek gerekirse, kol saati bakmak ve almak isteyen bir kişi öncelikle kullandığı akıllı telefondan Google’a girerek kol saati modelleri ve fiyatları diye basit bir arama gerçekleştiriyor. Bu arama sonucunda çıkan modeller ve fiyatlar hakkında bilgi ediniyor.

 

İnternet üzerinden satın almayı karar veren kişi karşısına çıkan e-ticaret sitelerinden fiyat, kargo, iade ve garanti koşullarını karşılaştırması yapar. Sonrasında internetten siparişini hızlıca ve kolayca verir. Dolayısıyla, eğer saat satan bir e-ticaret siteniz varsa, bu kişinin yaptığı aramalarda karşısına çıkmıyorsanız, internet üzerinden satışlarınızı arttırmanız çok zordur.

 

Günümüzde birçok eticaret sitesi seo ve sem çalışmaları ile Google’da yapılan aramalarda ilk sayfada çıkmak için kıyasıya rekabet etmektedir. E-ticaret SEO çalışmaları ile ücretsiz bir şekilde ilk sayfada yer alarak, ayda yüzlerce potansiyel müşteriye ulaşabilirsiniz.

 

SEM çalışmaları ise arama motoru reklam çalışmalarıdır. Google aramalarında üst sıralarda reklamlı bölümde yer almak için tıklama başına bir maliyet ile bu alana reklam verilebiliyor. Bu çalışmalar Google AdWords metin, Google Görüntülü reklamları ve alışveriş reklam modellerini içermektedir.

 

Satış dönüşümleri nasıl arttırılır?

 

E-ticaret sitelerinde ortalama satış dönüşüm oranı yüzde 1 ve yüzde 2 arasında değişmektedir. Yani sitenize gelen her yüz kişiden bir ya da iki kişi alışveriş yapmaktadır. Eğer mevcut sitenizde bu oran düşükse ya yeterli trafik almıyorsunuz ya da sitenizde iyileştirilmesi gereken kullanıcı deneyim noktaları mevcuttur. Örneğin amazon.com’dan bir ürün almak isteyen bir kişi yaklaşık olarak 3 tıklama ile aradığı ürüne ulaşıyor ve 6 tıklama ile aradığı ürünü satın alma işlemini gerçektiriyor. Ayrıca, e-ticaret altyapısı her cihazda özellikle mobil cihazlarda yüksek kullanıcı deneyimi sunuyor.

 

Kullanıcı deneyimi iyileştirmeleri ve mevcut sepet adımları iyileştirmeleri ile conversion rate yani satış dönüşüm oranınızı arttırabilir ve kısa zamanda satış seviyenizi yükseklere çekebilirsiniz. 

 

E-ticaret siteniz varsa, SEO, SEM ve dijital pazarlama alanında hizmet veren Dijital Pazarlama Ajansı Ajansad.com‘dan ücretsiz bilgi alabilirsiniz. Unutmayın, birçok firmanın internet üzerinden elde ettiği gelirler en işlek mağazalarının satış hacminden çok yukarıdadır. Bu alana yapacağınız yatırımın olağanüstü getirileri mevcuttur. Yapılan aramalarda, Google sonuçlarında ne kadar üstte yer alırsanız satışlarınız o kadar yukarıda olacaktır.