E-Ticaret Yapmak İsteyenler İçin 8 Öneri

Ticaretin nabzının artın sanal ağda attığını fark ettiyseniz sizin de e ticaret dünyasını keşfetmenizin vakti gelmiş demektir.

E-Ticaret Yapmak İsteyenler İçin 8 Öneri
31 Ekim 2021 Pazar 16:15 tarihinde eklendi, 2.913 kez okundu.

Ticaretin nabzının artın sanal ağda attığını fark ettiyseniz sizin de e ticaret dünyasını keşfetmenizin vakti gelmiş demektir. Ürün ya da hizmetlerinizi internet sitesi üzerinden pazarlayabilir, satışını yapabilir ve böylelikle yüksek satış hedeflerine çok daha kısa bir süre içerisinde ulaşabilirsiniz. Ancak bazı hususlara dikkat etmeniz gerektiğini de unutmayın. Sizlere 8 farklı öneride bulunacağınız ve bu önerilerin her biri diğeri kadar önemli!
 

  1. Pazar Araştırması Yapın!
     

Elbette ilk hamleniz mutlaka pazar araştırması olmalıdır. Hangi ürün ya da hizmetlerinizi ön plana çıkaracağınızı çok iyi belirlemeniz gerekiyor. Aynı zamanda hedef kitle belirlemesi de yapmalısınız ve bu doğrultuda çok iyi bir Pazar stratejisi geliştirebilirsiniz. Bir anlamda e ticaret dünyasına rakiplerinizden bir adım önde girmiş olacaksınız. Bu da rekabet dünyasında size ivme kazandıracaktır. Anahtar kelimeleri çok iyi belirlemeniz de önem taşıyor. Bu noktada Google Anahtar Kelime Planlayıcı aracından yardım alabilirsiniz. Sektöre henüz giriş yapmadan pazarın büyüklüğüne dair fikir edinmenizde fayda var.
 

  1. Rakip Analizi Yapın!
     

Ürün ya da hizmetleriniz ile alakalı olarak rakip analizi yapmanız da satış hedeflerinizi belirlemenizde faydalı olacaktır. Sektörün lider markaları hangileri? Hangi ürün ya da hizmette ön plandalar? Hedef kitlelerine nasıl sesleniyorlar? Büyüme hedefleri ne yönde ve nasıl bir strateji izliyorlar? Tüm bu soruların yanıtlarını çok iyi bilmeniz gerekir. Bunu sağlamanın tek yolu da rekabet analizi yapmanızdır. Rakip yoğunluğunuzu ölçmek için anahtar kelimelerden de faydalanabilirsiniz.
 

  1. Ürün ya da Niş Trend mi?

Çoğu zaman gözden kaçırılıyor ancak bu sorunun yanıtı da son derece önemlidir. Ürün ya da hizmetin online pazarda yükselen bir trend olup olmadığı ya da sadece geçici bir heves olup olmadığı da bilinmelidir. Bu sorunun yanıtı öğrenmek için de Google’dan yardım alabilirsiniz. Google Trends aracını kullanmanız söz konusu sorunun yanıtını çok daha kolay öğrenmenizi sağlayacaktır.
 

  1. Lokal Pazar Araştırması Yapın!

Elbette satışa sunduğunuz ürün ya da hizmetin internetten ne oranda talep gördüğünü de bilmelisiniz. Lokal olarak reel pazardan kolaylıkla temin edilebilecek olan ürünlerin online pazarda büyük ilgi gördüğünden söz edemeyiz. Dolayısıyla satış hedeflerinizi belirlerken bu parametreyi de dikkate almanız gerekiyor. Bu doğrultuda bir lokal Pazar araştırması yapmayı deneyebilirsiniz.
 

  1. Hedef Kitle Belirleyin!
     

Online dünyada satış yapmak için hedef kitlenizi çok doğru şekilde belirlemeniz gerekiyor. Örneğin takı modelleri satışını yaptığınızı düşünelim. Hedef kitle olarak 15 – 25 yaş arası kadınlar doğru tercih olabilir. Ancak söz konusu ürün pırlanta yüzük ise bu durumda 15 – 25 yaş arası kadınlar sizin hedef kitlenize girmez. Çünkü bu yaş grubu pırlanta yüzük satın alma eğiliminde değildir. Bu örnekten de yola çıkarak hedef kitlenizi belirlerken dikkatli olmalısınız.
 

  1. İyi Bir Alan Adı Seçin!

Elbette markalaşma yolunda atacağınız en önemli adımlardan biri de iyi bir domainseçimi yapmaktır. Alan adının kesinlikle markanızı, ürün ya da hizmetlerinizi yansıtıyor olması gerekiyor. Bu noktada profesyonellerden yardım alabilirsiniz. Limonhost en ucuz domain satın almak isteyen kişiler için farklı alternatifler sunan firmalar arasındadır.  Güvenilir bir firma arayışına girenlerin yolu genellikle bu firmaya çıkıyor da diyebiliriz. En doğru alan adını seçmek için siz de bu firmanın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
 

  1. Güçlü Bir Hosting
     

İnternet kullanıcılarının web sitenize diledikleri zaman sorunsuz ve hızlı bir şekilde ulaşmaları gerekiyor. Bu noktada da güçlü ve bir o kadar da güvenilir bir hosting hizmetine ihtiyacınız olacak. Önerimiz ise LimonHost web hosting seçeneklerini gözden geçirmenizdir. WordPress tabanlı web siteleri için başarılı bir hosting hizmeti sunan bu firma e ticaret dünyasına atılmak isteyenlerin de adeta imdadına yetişiyor. 4 farklı paket seçeneği sunuyor ve bu paketlerin tümünde domain ücretsiz! Az önce söz ettiğimiz gibi alan adı için ekstra bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Yönetilebilir web hostingpaketlerini incelediğinizde hangisinin sizin için daha uygun olduğunu da kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Online satışlarda web sitenize kesintisiz ve hızlı bir şekilde ulaşılabiliyor olması gayet önemlidir. Hosting yukarıda sıraladığımız hususlar arasında belki de en önemli olanıdır. İşte bu nedenle AWS’nin güçlü ve güvenilir altyapısından faydalanabilmek için LimonHost sitesine uğrayın.
 

  1. Bütçe Belirleyin!
     

Son önerimiz ise e ticaret atılımı için başlangıç aşamasında bir bütçe belirlemeniz olacak. Ancak minimum düzeyde bütçe ayırmak için uygun fiyatlı hosting hizmetlerinden faydalanmanız gerekecek. Bu noktada da devreye yine LimonHost giriyor. Sunulan 4 farklı paketten her birinin gayet düşük fiyatlara sahip olduğunu belirtmeliyiz. Bununla birlikte % 82 gibi yüksek oranlara varabilen indirim imkanları da sunuluyor. E ticarette en başarılı hamleleri yapmak için ilk adımınız güçlü olmalıdır. Bu güçlü adımı da LimonHost ile atabilirsiniz.