Ebola Demokratik Kongo’ya sıçradı

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde geçen hafta ülkenin kuzeyinde ortaya çıkan ateşli salgının Ebola olduğu doğrulandı.

Ebola Demokratik Kongoya sıçradı
25 Ağustos 2014 Pazartesi 12:03 tarihinde eklendi, 5.718 kez okundu.
Sağlık Bakanı Felix Numbi, şu ana kadar 13 kişinin hayatını kaybettiği Ekvator eyaletinde, iki kişi üzerinde yapılan tetkiklerin salgını doğruladığını açıkladı. 
 
Basın toplantısında konuşan Numbi, “Equateur eyaletinde, Boende topraklarındaki Djera bölgesinde Ebola salgınını” ilan ettiğini duyurdu. 
 
Virüs, ilk olarak 1976 yılında ülkenin Ebola Nehri yakınlarında ortaya çıkmıştı. Numbi, bunun ülkedeki 7. Ebola salgını vakası olduğunu belirtti. 
 
Hastalığın Batı Afrika’dakine göre daha farklı özellikler gösterdiğini belirten Numbi, meydana gelen ölümlerin karantina bölgesinde gerçekleştiğini söyledi. 
 
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ise Kongolu yetkililer tarafından gerçekleştirilen test sonuçlarının Birleşmiş Milletler Sağlık Ajansı tarafından henüz doğrulanmadığını söyledi. 
 
WHO verilerine göre henüz bilinen bir çaresi bulunamayan hastalığa toplam 2 bin 615 kişi yakalandı, bin 427 kişi ise hayatını kaybetti. WHO’nun hızı ve kapsamı açısından “benzeri görülmemiş” olarak nitelendirdiği hastalıktan deneysel ilaç ZMapp’i kullanarak kurtulan birkaç vaka da kayıtlara geçti.
 
 
Pazar günü de Sierra Leone’de Ebola’ya yakalanan bir İngiliz sağlık görevlisi ise İngiltere’ye getirildi. 

CİHAN