Ebola virüsü Gambiya turizmini vurdu

Batı Afrika ülkelerinden Gine, Liberya, Sierra Leone’da yayılmaya başlayan ve halen devam etmekte olan Ebola salgını bölge ve ülke ekonomilerini tehdit etmeye başladı

Ebola virüsü Gambiya turizmini vurdu
13 Aralık 2014 Cumartesi 21:32 tarihinde eklendi, 10.232 kez okundu.

Ortaya çıktığı andan itibaren kısa sürede yayılan ve 5 binden fazla insanın ölümüne yol açan Ebola virüsü, Gambiya ekonomisini ve turizmini bitme noktasına getirerek ülke ekonomisini olumsuz yönde etkiliyor.

Afrika’nın en küçük ülkesi Gambiya, Ebola salgınından ekonomik olarak en çok etkilenen ülkelerin başında geliyor. Ülkede Ebola vakası görülmemesine ve salgınla mücadele eden ülkelerle sınırı olmamasına rağmen Avrupa ülkelerinden gelen turistlerde büyük düşüş yaşanıyor. Alınan önlemlere rağmen ülke ekonomisinin en büyük gelir kaynağı turizm sektörü en çok etkilenen sektörlerin başında geliyor.

Ebola salgının Gambiya’ya sıçramaması için her türlü tedbiri alan hükümet, ekonominin kötü gidişatını tersine çeviremiyor. Hükümetin sınırlarda ve havaalanında aldığı önlemler ve halkın genel olarak bilinçlendirilmesine rağmen turist sayısında ciddi azalma görülüyor.

Ülkeye gelen turist sayısının azalmasının en büyük nedeni ise Ebola korkusu olarak gösteriliyor. Önceki yıllara oranla ülkeye giriş yapan turist sayısında yüzde 60'a varan düşüş yaşanıyor.

Ülkenin önemli gelir kaynaklarından biri olan turizm sektöründeki bu durum ülke ekonomisini ciddi şekilde etkiliyor. Turizm sektörünün domino etkisi yaparak diğer sektörleri de etkilenmesinden korkuluyor. Hükümet ekonomideki daralmanın özellikle tarım sektörünü etkileyerek yoksulluğu artmasından korkuyor.

Ülkede bulunan ve binlerce turistin ziyaret ettiği milli parklar bomboş bekliyor. 


CİHAN