Elektronik Dans Müziğinde Findike Rüzgârı

Emrah Fındık, nam-ı diğer Findike. Piyasadaki bilinen Prodüktör DJ ismiyle Findike, Almanya Langen’de 16 Nisan 1977 tarihinde doğdu

Elektronik Dans Müziğinde Findike Rüzgârı
17 Mayıs 2022 Salı 16:19 tarihinde eklendi, 1.347 kez okundu.

Emrah Fındık, nam-ı diğer Findike. Piyasadaki bilinen Prodüktör DJ ismiyle Findike, Almanya Langen’de 16 Nisan 1977 tarihinde doğdu.  Şu an İstanbul’da çalışmalarına devam eden ünlü DJ, elektronik müzik severlere çok özel bir şekilde hazırladığı mix ve edit çalışmalarını sunuyor. Sıra dışı bir tarzı olan Findike, ilk olarak 2006 yılında, stüdyoya girdi. Bu girişle beraber, Studio Daw yazılımlarını yayınladı. Şu an ünlü DJ’in piyasada 200’den fazla orijinal eseri çalınmaya devam ediyor.
 

Elektronik Dans Müziği’nde Farklı Bir Tarz
 

Farklı tarzı ile kendisini her zaman takip eden bir dinleyici kitlesi oluşturdu. Şu an da müziğini çok daha ileriye taşıyarak, eserlerini büyük dijital marketlerde yayınlatmayı başardı. Hatta hazırladığı parçalar uluslararası müzik listelerine rahatlıkla girdi. Findike, kendi tarzını elektronik dans müziği, House, Melodic House & Techno ve Underground Techno olarak tanımlıyor. 200’den fazla eseri müzik piyasasında hala çalınmaya devam ediyor.
 

Prodüktör DJ Findike’nin Başarı Öyküsü
 

Findike, 2006 yılından beri çalışmalarına devam ediyor. Bir Prodüktör DJ için oldukça uzun olan bu süre de kendini ve müziğini daha da fazla geliştirerek Findike Records Müzik Şirketi’ni kurmuş oldu. Öncesinde ilk stüdyo çalışmalarından olan, “A Land Darkness” ve arkasından gelen “İndian Limpa” adlı eserleri çok büyük ilgi gördü. Arkasına aldığı bu rüzgârla, kendi müzik şirketini kurarak yeni edit ve mixler hazırladı. Bunlar gerçekten kaliteli ve sevilen çalışmalar oldu.
 

Örneğin; Furkan Sert eserine yapmış olduğu “Turkey” isimli Radio Edit, çok fazla beğenildi. Hiç hız kesmeden yeni çalışmalara devam etti. Diğer editleri içinde yer alan “Michael Jackson” “Billy Jean” adlı eserler hayranları tarafından oldukça beğenildi. Ayrıca Mercan Dede ev Paul Kalkbrenner için hazırladığı editler de çok ünlendi. Başarılı prodüktör Volkan Erman ile de sevilen çalışmaları vardır.
 

2022’de Bizi Bekleyen Çalışmalar
 

Findike çalışmalarına son süratle devam ediyor. Ukraynalı yapımcı arkadaşı Following Light için yapmış olduğu single çalışması, Fortis Night Findike Remix olarak 2022 Haziran’da tüm dijital müzik marketlerde yerini almayı bekliyor.

 

https://www.instagram.com/findike.official/

https://www.facebook.com/emrahfindikofficial/

https://soundcloud.com/findike