En Etkili Ses İzolasyon Süngeri Nasıl Yapılır?

Günümüz dünyası fazlasıyla gelişmiş ve sanayileşmiştir. Bununla beraber birçok sorunu yüz yüzüne çıkardı. Bu sorunlardan biride ses kirliliğidir.

En Etkili Ses İzolasyon Süngeri Nasıl Yapılır?
01 Şubat 2020 Cumartesi 16:08 tarihinde eklendi, 1.753 kez okundu.

Günümüz dünyası fazlasıyla gelişmiş ve sanayileşmiştir. Bununla beraber birçok sorunu yüz yüzüne çıkardı. Bu sorunlardan biride ses kirliliğidir. Ses kirliliğine hemen hemen her yerde karşılaşıyoruz. Dışarda maruz kaldığımız araba sesleri, inşaat sesleri, fabrikalardan çıkan gürültüler bizleri çok ciddi bir şekilde rahatsız etmektedir. Hatta bu ses kirliliğine evimizde dahi karşılaşıyoruz. Bu da bizi ister istemez evimizde bizi huzursuz eder. Bu ses kirliliğini evimizde ve ofisimizde yaşamamak için izolasyon çözümlerimiz mevcuttur. Bunlardan biri de ses izolasyon süngeri olarak bilenen akustik özelliklere sahip süngerlerdir. Bu süngerler ses emilim ve kesicilik bakımından oldukça başarılıdır. Tavanlarda ve duvarlarda kullanılabilen bu akustik süngerler kullanımı da oldukça basittir. Ses izolasyon süngeri çok çeşitli olup farklı renk seçenekleriyle de kullandığınız alana güzel bir hava katabilirsiniz. Yanmazlık özelliğiyle de beraber kesinlikle alev ilerletmeyen ses izolasyon süngeri bu alanda ilgili deney ve testlerden başarıyla geçip sertifikalara sahip olmuştur. Üstelik ses izolasyon süngerini istediğinize bağlı olarak kendinden yapışkanlı olarak lamine de edebiliriz. Böylece uygulaması son derece basit olur. Bu ses izolasyon süngeri sadece evlerde ve ofislerde sınırlı değil, toplantı salonları, konferans salonları, sinema salonları, spor salonları, stüdyo ve radyo odaları, jeneratör kabinleri, yat marinler gibi bir çok kullanım alanları vardır. Peki en etkili ses izolasyon süngeri nasıl yapılır ? Hep birlikte ev, ofis, ve salonlarda nasıl ses izolasyonu uygulanır göz atalım.
 


 

Ses izolasyon süngeri evlerde tavan ve duvarlarda kullanılır. Evimizde yaşadığımız ses sorunu genelde komşumuzdan gelen sesler ve dışarıdan gelen araba, inşaat sesleri bizleri evimizde bile rahatsız verebilir. Hatta rahatsızlık vermekle kalmaz ciddi sağlık sorunlarına da yol açıyor. Bunlar sıklıkla yaşanan uykusuzluk ve strestir. Ses izolasyonu uygulanan evde istenmeyen sesleri en az seviyeye indirerek sorunu ortadan kaldırır tamamen huzura kavuşursunuz. Evinizde rahatça dinlenebilir ve ailenizle huzurlu vakit geçirebilirsiniz.  Ses izolasyon süngeri çok çeşitli olup yumurta, piramit, labirent, special, basotect, rulo ve düz modelleri bulunmaktadır.
 

 

Ofislerde kullanılan ses izolasyon süngeri evlerde de olduğu gibi tavan ve duvarlarda kullanılır. Ses Yalıtım Merkezi, toplantı odaları ve ofislerinizin akustik ses izolasyonu süngeri ile beraber, firmanızın prestijine yakışır nitelikte ortam akustiği ve mimari tasarımı birleştirerek projeyi beğeninize sunar. Akustik izolasyonda toplantı odalarında aranan akustik performans ile birlikte çınlama testleri yapılır ve hacim akustiği için gereken tüm tedbirler sağlanır. Dikkat edilmesi gereken hususlar arasında duvar izolasyonlarının yanı sıra, kapı ses izolasyonu ve havalandırma kanalları ses yalıtımı toplantı esnasında istenilen konforun oluşmasına olanak tanır. Çalışma esnasından personellerin işlerine adapte olabilmeleri seslere bağlıdır. Dışarıdan gelen seslerin çalışanları rahatsız etmesi, adaptasyon sorununu beraberinde getirir. Bu yüzden ofis ses izolasyonu yapılması gerekmektedir. Ofis ortamlarında olduğu kadar kişilerin kendi evlerinde kendilerine özel olarak ayırdıkları çalışma odalarının da iyi bir şekilde ses izolasyonuna ihtiyacı vardır. Bu alanlar da yine en az ofis alanları kadar önemlidir. Ofis ses yalıtımı çalışma ortamlarının daha verimli hale getirilmesi için yapılan akustik düzenleme uygulamalarıdır. Ofis ses yalıtımı çalışan kişilerin ofis içerisinde yapmış olduğu görüşmeler sırasında oluşan iletişim trafiğinin önüne geçebilmek için yapılır.


 

Stüdyolarda kullanılan ses izolasyon süngeri oldukça yüksek akustik özelliklere sahiptir. Uygulanan alandaki sesin daha net çıkmasını sağlayarak sesin yankılanma olayını sıfıra indirir. Ses izolasyonu uygulaması için yani ses geçişini engellemek için hava boşluğu bırakmak gerektiği için daha farklı bir uygulama yapılır.
 

Turkish Acoustic olarak her zaman doğru ve kesin çözümlerle karşınızdayız. Yurtiçi ve yurtdışında güçlü referanslarımızla beraber müşterilerimizin yüzünü güldürmekteyiz. Ürünlerimiz son derece kaliteli ve yerlidir. Turkish Acoustic her zaman hizmetinizdedir.
 

Kaynak: https://www.sesyalitimsungerleri.com/ses-yalitimi.html