Etiyopya Nijerya ve Tayland’a Vize Başvuruları ve İşlemleri

Etiyopya, Nijerya ve Tayland ülkelerine gidilmek isteniyorsa bazı adımları tamamlamak gerekir.

Etiyopya Nijerya ve Taylanda Vize Başvuruları ve İşlemleri
19 Mart 2020 Perşembe 17:26 tarihinde eklendi, 1.982 kez okundu.

Etiyopya, Nijerya ve Tayland ülkelerine gidilmek isteniyorsa bazı adımları tamamlamak gerekir.
 

Etiyopya’ya Nasıl Gidilir?
 

Bir Doğu Afrika ülkesi olan Etiyopya’ya giderken vize almak mecburidir. Gri, yeşil ve bordo pasaport sahiplerinin vize alma zorunluluğu varken siyah pasaporta sahip kişilerin 90 güne kadar vize alması gerekmez. Etiyopya vize başvurusu yapılırken iki seçenek vardır. Ziyaret ya turistiktir ya da ticaridir. Vize başvuru evrakları ikisinden biri tercih edilerek doldurulmalıdır. Ticari başvurular için Etiyopya Göçmen Bürosu’na başvuru gerekir. Başvuru kabulünden sonra Etiyopya Büyükelçiliği veya Başkonsolosluktan vize alınır.  Vizelerin süresi 1 ay, 3 ay, 6 ay ve 1 yıl olarak değişir. Geçerlilik süresi ise başvuru onayı gerçekleştikten hemen sonra başlar.
 

Vize Nasıl Alınabilir?
 

Vize başvurusu için vize başvuru formu doldurulur. Form doldurulup imzalandıktan sonra 1 adet fotoğraf eklenir. Bunun için Marina Vize Başvuru Merkezine başvuruda bulunabilir. Sonraki adım da başkonsolosluğa başvurmak ve sonucu beklemektir. Etiyopya vizesi 3 ile 8 gün içerisinde çıkar. Vize başvurusunu kabul olması için önemli olan şey ise başvuru formu ve dilekçesi ile birlikte otel uçak rezervasyonları ve pasaport fotokopisi ile vize ücretinin yatırıldığını gösteren dekont sağlanmalıdır. Bunlar sağlanırsa vize alınabilir. Etiyopya vize işlemleri bu şekilde halledilir.
 

Tayland’a Nasıl Gidilir?
 

Tayland vize işlemleri4 aşamada incelenir. 4 şekilde vize alınabilir ve bunlar turistik vize, ticari vize, çalışma vizesi, öğrenci vizesi şeklindedir. Gereken belgeler vize türüne göre değişmektedir. Tayland çalışma vizesi almak için çalışılacak olan firmadan pozisyonunu belirten belge ile birlikte alacağı maaşı belirten belge ve bulunulacak süreyi içeren mektup başvuru belgelerine eklenmelidir. Ayrıca başvuruda bulunan kişi Çalışma Bakanlığı’ndan onay mektubu alması zorunlu bir işlemdir. Vize süresi 90 gün ile 1 yıl olarak iki seçenekte sunulur. Tayland öğrenci vize başvurusu için Tayland Öğrenci vizesine başvurulur. Tayland’da 30 güne kadar vizesiz kalınabilir. Öğrenci vizesi ise 90 güne kadar verilir. Başvuru işlemleri için Marina Vize Başvuru Merkezi’ne başvuruda bulunabilir.
 

Tayland’a Vize Başvurusu Yapmak
 

Tayland vizesiiçin öncelikle İstanbul Fahri Konsolosluğu’na ya da Ankara Büyükelçiliğine başvuruda bulunmak gerekir. Evrakların hazırlanması ile birlikte başvuru formu doldurulur. Tayland’a giderken sıkıntı yaşamamak için bazen dönüş uçak biletinin gösterilmesi de istenmektedir. Evrakların tesliminden sonra Tayland vize başvurusu sonucu vize onayı 3 ya da 5 gün içerisinde belli olur. Ancak duruma göre bazen 1 ayı da bulabilir.
 

Nijerya’ya Gitmek İçin İzlenecek Adımlar
 

Nijerya vize başvurusuiçin Nijerya Büyükelçiliği’ne başvurmak gerekir. Başvuru formunun doldurulması ile birlikte istenen diğer belgeler fotoğraf, dilekçe, geçim durumunu belirten belgelerdir. Nijerya vize işlemleri bu belgelerin bir araya toplanıp Büyükelçiliğe teslim edilmesi ile gerçekleştirilmiş olur. Büyükelçilik gerekli durumlarda ek belge isteyebilir. Fotoğraf biyometrik olmalıdır. Önemli bir başka kabul de gidiş dönüş uçak belgelerinin alınmasıdır. Bu sayede ülkeye giriş garantiye alınabilir.
 

Nijerya Vizesi Alınması
 

Nijerya vizesiişlemleri Başvuru formu doldurulması ile birlikte gerekli diğer işlemler Marina Vize Başvuru Merkezi tarafından gerçekleştirilebilir. Vize sonucunu çıkması ise 7 ile 15 gün içerisinde değişir. Ancak vize başvurusu Nijerya’ya gitmeden 20 gün önce yapılırsa garanti olabilir. Vize işlemleri için gereken para değişebilmektedir.
 

Telefon numaraları;
 

  • 0541 963 17 14
  • 0538 954 74 58
  • 0212 530 04 25
  • 0212 530 04 31
     

Gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesi için Marina Vize Başvuru Merkezi’ni arayınız.