Evde Saç Boyayan Bayanların Bilmesi Gereken Tüyolar

Evinizde sık sık saçlarınızı boyayan biriyseniz o zaman bir takım önemli noktalara dikkat etmeniz gerekiyor.

Evde Saç Boyayan Bayanların Bilmesi Gereken Tüyolar
22 Haziran 2017 Perşembe 16:48 tarihinde eklendi, 3.823 kez okundu.

Çünkü bu ayrıntılar hem sizin saçlarınızın sağlığı hem de güzel görünmesi için önemlidir. İsterseniz evde saçlarınızı boyarken neler yapmanız gerektiğini sizlere ayrıntılı bir şekilde değerlendirelim.

Renklerin Karışımı

Boya kullanırken her iki rengi birbiriyle karıştırabilirsiniz. Bunun için herhangi bir şekilde zararı yoktur. Ancak burada bir risk vardır ki iki rengi karıştırmak istediğiniz rengi yakalamanız konusunda zorlaştıracaktır.  Burada öncelikli olarak yapmanız gereken şey kendinizden emin olmaktır. Çünkü renkleri karıştırdığınız da sapmalar da olabilecektir.

Tutam Testi

Saçlarınızı boyamadan önce tutam testi yapmanız iyi olacaktır. Çünkü aldığınız boya markasına göre renklerin orijinalliğinde farklılıklar olabilir. Tutam testi sayesinde boyanın saçınızda nasıl duracağı da belli olacaktır.

Kimyasal İşlemler

Saçlarda kimyasallar önemli bir ayrıntıdır. Bu nedenle de saçınıza zarar vermemek adına kimyasal işlemleri aynı gün içerisinde birden fazla yapmamalısınız. Örneğin saçlarınıza perma yaptınız ve aynı gün boyamamalısınız. Bu durum saçlarınızın zarar görmesi noktasında oldukça önemlidir. 

Beyazların Tamamen Kapanması İçin

Saçlarda beyazların kapatılması önemli bir konudur. Yumuşak ve de ince telli saçlarda oluşan beyazlıkları kapatmak biraz daha kolaydır buna karşın sert ve beyaz saçlarda beyazları kapatmak ise bir hayli zordur. Burada sizin dikkat etmeniz gereken şey seçtiğiniz boyanın kullanım şartlarına uygun hareket etmenizdir. Her boyanın farklı bir beyaz kapatma gücü vardır bu yüzden de seçerken buna dikkat etmeniz gerekir.

Boya Kitleri

Saçlarınızı boyarken osidasyon losyonu ile tam olarak karışmasını sağlamalısınız. Bu iki önemli madde birbiriyle karıştığında tam olarak etkisini sağlayacak ve de bu sayede istediğiniz sonucu alabileceksiniz.

Doyurucu Sürün

Saç doyurucuları beyazları kapatmada etkilidir. Özellikle de sert bir saç tipine sahipseniz o zaman doyurucuları tam olarak saçlarınıza yedirmeniz gerekiyor. Kalın saçlar için iki kat boya işlemi uygulamak gerekir ancak bu şekilde saçlarınıza boyanın eşit bir şekilde dağılmasını sağlamış olursunuz. 

Rengi Muhafaza Etmek

Özellikle saçlarda yaz aylarında rengi koruyabilmek önemlidir. Bu nedenle de saçlarınıza doğru bir şekilde bakmanız gerekiyor. Örneğin deniz ve havuz sonrasında saçlarınızdan kloru ve de tuzu arındırmanız gerekir. 

Kendi Haline Bırakın

Saçlarınızı boyadıktan sonra onu kendi kendine bırakmalı ve kendisinin kurumasını sağlamanız gerekir. Saçlarınızı havlu ile kuruttuğunuz da ona zarar vereceğiniz gibi rengin mat görünmesini de sağlayacaktır. 

Doğru Şampuanı Kullanın

Saçlarınızı boyamak kadar şampuan kullanımı da önemlidir. Boyalı saçlarınız için şampuanlar farklıdır. Bu şampuanların özellikleri ise saçlarınızın rengini uzun süre korunmasını sağlamasıdır.

Bakım Yapın

Saçların canlılığını koruması için bakım yapmak önemlidir. Bu nedenle de haftada bir ya da iki haftada bir saçlarınıza bakım işlemini gerçekleştirmelisiniz.  Bu sayede saçlarınızın parlaklığını da kaybetmemiş olursunuz. Saç bakımı oldukça önemlidir. Ancak saçlarımızı boyarken ayı zamanda hayal ettiğimiz renklerin dışında sorunlarla karşılaştığımız gibi onlarında zamanla yıprandıklarını görebiliyoruz. Saç insanın kendi kişiliğini yansıttığı gibi aynı zamanda bir bayanın güzel görünmesi adına da en iyi şeydir.

Evinizde saçlarınızı boyamanın güzel olan taraflarından birisi bunun bütçenize sağlayacağı katkıdır. Çünkü saçlarınızı kuaförde boyadığınız zaman daha fazla ödemek durumunda kalırsınız. Ayrıca saçlarınızı ne kadar çok geç boyarsanız onlarında daha sağlıklı ve canlı olmasını sağlarsınız. Saçlar bir insan için en önemli ayrıntıdır. Özellikle de bayanlar için saç denildiğinde pek çok şeyin önünde geldiğini görürüz. Hatta bu konuya öyle önem verirler ki; her yıl değişen en popüler saç renkleri ve modellerini yakından takip ederler.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz yöntemler evinizde saçlarınızı boyarken uymanız gereken başlıklardır. Bunlara uyduğunuz sürece başarılı bir boya işlemi gerçekleştirmiş olursunuz ve bu sayede de daha uzun yıllar saçlarınızdaki canlılık kaybedilmemiş olur.

Saçlarınızın dökülmemesi ve de korunması için onları mutlaka doğal maskelerle beslemek durumundasınız. Bu sayede sağlıklı kalmasını sağlarsınız. Bu konuda piyasada doğallığından ödün verilmemiş olan pek çok ürün vardır ancak evinizde kendiniz yapacağınız maskelerle de bunu çok iyi şekilde gerçekleştirebilirsiniz.