Genç Yazılımcı Hüseyin Çoban Göğsümüzü Kabarttı

Dünyanın sayılı firmalarından Apple ve Twitter’daki açıkları bularak sükse yapan Hüseyin Çoban’ı online alışveriş sitesi Amazon.com’un işe almak istediği ortaya çıktı.

Genç Yazılımcı Hüseyin Çoban Göğsümüzü Kabarttı
10 Ocak 2020 Cuma 18:09 tarihinde eklendi, 2.059 kez okundu.

Dünyanın sayılı firmalarından Apple ve Twitter’daki açıkları bularak sükse yapan Hüseyin Çoban’ı online alışveriş sitesi Amazon.com’un işe almak istediği ortaya çıktı.
 

Edinilen bilgilere göre kısa bir süre önce hem Apple, hem de Twitter üzerindeki yazılım açıklarını tespit ederek bildirim sağlayan Hüseyin Çoban’a Amazon’un yazılım departmanından büyük bir teklif geldi. Genellikle genç beyinleri bünyesine toplamasıyla bilinen Amazon’un Hüseyin Çoban’ı da keşfetmesi uzun sürmedi. Basına çıktıktan sonraorta boyutta bir üne kavuşan ve sosyal medyada da aktif bir şekilde paylaşımlar yaparak büyük bir takipçi kitlesine kavuşan Hüseyin Çoban’ın teklif karşısında çok mutlu olduğu belirtildi.
 

Hüseyin Çoban yaptığı açıklamada büyük mutluluk duyduğunu ve hayalinin Amerika’ya giderek yazılım üzerine eğitim almak olduğunu söyledi. Bu fırsatın kendisi için eğitimden de öte bir şans olduğunu ifade eden Hüseyin Çoban, böylesine bir göreve aday olarak görülmenin dahi kendisine büyük onur yaşattığını söyledi.
 

Hüseyin Çoban’ın Amerika’da Maaşı Ne Kadar Olacak ?
 

Hüseyin Çoban’ın böylesine dev bir teklif alması karşısında herkesin aklına o meşhur soru geldi. Maaşının ne kadar olacağına da açıklık getiren Çoban, Amazon tarafından gönderilen mailde 13,400 dolarlık bir maaştan söz edildiğini belirtti. Ayrıca hem arabasının, hem de kalacağı evin hazır olarak kendisine sunulacağını söyleyen Hüseyin Çoban, bu teklif karşısında kelimelerin yetersiz kalacağını söyleyerek ne kadar şaşkın olduğunu ifade etti. Hüseyin Çoban teklife olumlu baktığını fakat okul ve aile yaşantısından dolayı net bir şey söyleyemeyeceğini basın mensuplarına bildirdi.
 

Hüseyin Çoban Kimdir ?
 

17 Mart 2000 tarihinde doğan Hüseyin Çoban turizm ve otelcilik üzerine okuduğu okulu yarıda bırakarak yazılıma eğildi. Açık öğretim üzerinden lise eğitimini sürdürmeye devam etti. Yazılıma olan merakı sayesinde Apple ve Twitter açıklarını bularak tüm Türkiye’de tanındı. Bu süreçte bir de şirket açan Hüseyin Çoban, gerek yazılım, gerek teknolojik yenilikler üzerine açtığı “Çoban Web Hizmetleri” isimli sitesinde takipçileriyle birçok değerli bilgiyi paylaşıyor.