Gıda Ürünleri Sektöründe Gelişen Pazar

Yenilmesi, içilmesi beklenen işlenmiş, kısmen veya hiç işlenmemiş, insanlar tarafından yenilen ve içilen her türlü madde gıda olarak tanımlanır.

Gıda Ürünleri Sektöründe Gelişen Pazar
19 Mart 2020 Perşembe 17:28 tarihinde eklendi, 1.869 kez okundu.

Yenilmesi, içilmesi beklenen işlenmiş, kısmen veya hiç işlenmemiş, insanlar tarafından yenilen ve içilen her türlü madde gıda olarak tanımlanır. Sağlık açısından sakınca oluşturmayan, besin değerini kaybetmemiş, tüketime uygun gıda maddesine ise gıda ürünleri diyoruz. İnsanlar varlıklarını sürdürebilmek için gerekli besinleri bu gıdalardan karşılamaktadır.
 

İşlenmiş Gıda Faydalı Mı?
 

Eski çağlardan beri kurutma, tuzlama, dondurma, konserve, salamura gibi yöntemler kullanılarak işlenen gıdalar daha uzun süre güvenli bir şekilde depolamak için kullanılmaktadır. Gıdaların işlenme zorunluluğu modern şehir hayatının ihtiyaçlarını karşılamaktan kaynaklanmıştır. Günümüzde gelişen teknoloji ile bu yöntemler sterilizasyon, pastörizasyon, şok dondurma, gibi daha birçok yöntemle yapılmaktadır. Depolama sırasında besin öğelerinin değerini korumak ve tüketime uygun hale getirmektir. Örneğin dondurmak gıdalarda bulunan vitamin ve mineralleri korurken pişirmek besini yenilebilir hale getirir.
 

Dondurulmuş Gıda Nedir?
 

Mevsiminde toplanan taze gıdayı besin değerini kaybetmeden düşük ısılarda dondurma işlemine denilmektedir. Böylece ürünler tazeliğini kaybetmez ve tüketilme anına kadar korunur. Günümüzde ki teknoloji ile hemen hemen her çeşit gıda dondurulabilmektedir. Dondurulmuş gıda ürünleri; sebzeler, kırmızı ve beyaz et, fırınlanmış tüm ürünler, balık filetosu ve deniz ürünleri, meyveler olarak sayılabilir. Kentleşmelerin çoğalması, dondurulmuş gıdalar hakkında daha fazla bilinçlenme dondurulmuş gıda ürünlerine talebi arttırmıştır.
 

Dondurulmuş Gıda Sektörü
 

Kentleşmenin getirdiği hızlı yaşam dondurulmuş gıda sektörüne olan talebi arttırmıştır. Yinede iç tüketim istenilen seviyeye ulaşamamış üretimin büyük kısmı ihracata yönelik yapılmaktadır. Sektörde faaliyet gösteren gıda toptancısı firmalar dondurulmuş sebze ve meyve üretimi dışında et ürünleri ve unlu mamülleri de kullanarak ürün yelpazesini genişletmektedir. 2012 yılından itibaren İstanbul/ Bayrampaşa’da hizmet veren Volimeksgıda toptancısı ev dışı tüketim sektörünün güvenilir kuruluşlarından olmaya devam etmektedir. Kaliteli hizmet, müşteri memnuniyeti, uygun fiyat ve ulusal destek ağı ile hizmet veren kuruluş ile 0212 674 30 30 nolu telefondan iletişime geçip hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Satış ve dağıtım işlemlerinde sektörün önde gelen kuruluşu Volimeks yenilikçi fikirleri ile çok çabuk çözümler üreterek müşteri memnuniyetine öncelik verir.https://volimeks.com/ sitemize girerek Daha fazla ürün çeşitlerimizi görebilirsiniz.