Hacamat Tedavisi Hakkındaki Doğrular

Tarihin en eski şifa yöntemlerinden birisi olan ve Çin uygarlığından Roma’ya kadar farklı toplumlarda kendisine yer edinen hacamat tedavisi, halen geçerliliğini sürdürüyor.

Hacamat Tedavisi Hakkındaki Doğrular
26 Şubat 2020 Çarşamba 17:13 tarihinde eklendi, 2.054 kez okundu.

Tarihin en eski şifa yöntemlerinden birisi olan ve Çin uygarlığından Roma’ya kadar farklı toplumlarda kendisine yer edinen hacamat tedavisi, halen geçerliliğini sürdürüyor. Modern tıp uygulamalarını destekleyen ve tedavi sürecini hızlandıran bir teknik olarak her yaştan kişiye uygulanabiliyor. Ancak kulaktan dolma bilgiler, bu tedaviye merakı olanları yanlışa sevk ediyor.
 

Hacamat faydaları konusunda dahi bilgisi olmayan ve nerelerde uygulama yapılacağını bilmeyen sahte uzmanlarının oluşturduğu algı artık dağılıyor. Sağlık Bakanlığı’nın el atması ile birlikte hukuki bir statüye kavuşan hacamat merkezleri düzenli olarak denetleniyor. Bunun sağladığı güven www.islamihacamat.com benzeri sitelerdeki bilgilerle desteklenince toplum daha da bilinçleniyor.
 

Hacamat tedavisi; baş ağrısı, halsizlik, düşük bağışıklık, yeterli beslenmeme, depresyon, huzursuzluk, cinsel isteksizlik, erken boşalma, basur, karın ağrısı, fıtık, huzursuz bacak sendromu gibi fiziksel ve ruhsal birçok probleme iyi geliyor. Hacamat günleri, hacamat malzemeleri ya da hacamat faydalarıhakkında aşağıdaki yanlışları düzeltmek gerekiyor:
 

·        Birçok kaynakta kansızlığı olan hastaların hacamat yaptıramayacağı belirtiliyor. Bunu genellemek en büyük yanlışlar arasında yer alıyor. Çünkü sadece kansızlığı ileri seviyede olanlar için risk bulunuyor. Hekim kontrolü yapılmadan buna karar verilemiyor.
 

·        Hacamat tedavisi esnasında vücuttan dışarı pompalanan kanın, genel kan düzeyini düşürdüğü ve bu nedenle hacamata giden kişilerin uzun süre halsiz dolaştığı belirtiliyor. Ancak zaten hacamatla birlikte alınan kanın zararı daha fazla oluyor. Her türlü kimyasal bileşeni içeren bu kan, vücudu savunmasız bıraktığı için onun atılması halsizliğe sebep vermekten ziyade vücudu rahatlatıyor.
 

·        Hacamat faydaları kabul edilmesine rağmen bazı kişiler ısrarla hacamatın bıraktığı izlerin estetik olarak kötü bir görüntü oluşturduğunu söylüyor. Bu durum hacamatı gerçekleştiren uzmanın tecrübesi, hastanın deri yapısı ve seans sonrası dikkat etmesine göre değişiyor. Kişiler kendilerine verilen önerilere uyup faydalı yağları kullandıkları takdirde hacamatın kesi bölgesinden eser kalmıyor.
 

·        Hacamat tedavisi aç kalınmalıdır şeklindeki bilgi doğru olmakla birlikte açlığın sınırını çizmek gerekiyor. Hastanın kendi bünyesini dikkate almaksızın uzun süre aç kalması elbette uygun görülmüyor. Çünkü hacamat anında hastanın dirayeti de önem arz ediyor. Seanstan önceki 3 saat bir şey yememek çoğu uzman tarafından yeterli görülebiliyor.
 

·        Hacamatın inceliklerini bilen ve çekirdekten yetişen kişilerin hacamat yapabileceği bilgisi en tehlikeli bilgiler arasında bulunuyor. Çünkü hacamat tedavisisadece hekimler eliyle gerçekleştirilebiliyor. Bu alanda eğitimini almış ve Sağlık Bakanlığı’na başvurmuş kişilerin hacamat yapılmasına izin veriliyor.