Harry Potter Serisi Sadece Çocuklar için mi?

Küçükten büyüğe bir çok kişinin severek izlediği hatta fantastik dünyasının içinde kaybolduğu Harry Potter serisinin yeri bir çok kişide ayrıdır.

Harry Potter Serisi Sadece Çocuklar için mi?
28 Temmuz 2020 Salı 22:09 tarihinde eklendi, 2.611 kez okundu.

Küçükten büyüğe bir çok kişinin severek izlediği hatta fantastik dünyasının içinde kaybolduğu Harry Potter serisinin yeri bir çok kişide ayrıdır. Seriyi baştan sona tekrarlarca izleriz, aradan zaman geçer biraz unutunca bir Harry Potter maratonu yaparız. Bunu iyice abartıp 8 filmi bir gün içinde aralıksız izleyenlerde var. Açıkçası bunu çok önermem yavaş yavaş zevk alarak izleyin çok daha iyi.
 

Harry Potter Serisi
 

Harry Potter serimiz serinin birinci filmi olan Harry Potter 1 Felsefe Taşı izle ile başlıyor. Eğer seriyi ilk defa izleyecek ve 20 yaşının üstünde iseniz belkide ilk 2 filmi biraz çocuksu bulabilirsiniz fakat ilk iki filmde karakterlerin yaşı oldukça küçük ama ona rağmen serini en iyi filmlerindendir, biraz tolerans gösterin ve izlemeye devam edin, emin olun pişman olmayacaksınız. İlk film ile Harry'nin çocukluğunu yaşadığı aileyi ve Hogwarts'a kabul edilmesini izliyoruz. Dünyanın en büyük büyü akademisi olan Hogwarts'ı, profesörlerini ve Harry'nin unutulmaz arkadaşlıklar edinmesini görüyoruz. Efsanevi üçlümüz Harry, Hermione ve Ron ilk defa burada tanışıyorlar ve ölümsüz dostluk burada başlıyor. Bu yüzden ilk bölümün büyü dünyasını ve büyülerini öğrenmek dışında bu yönü sayesinde de oldukça anlamlıdır.
 

Serinin 2. filmi Harry Potter 2 Sırlar Odası ise gayet gizem dolu bir film hatta son zamanlarda internette 2. film ile alakalı Dumbledore'un neden sırlar odasının yerini Mızmız Myrtle'dan öğrenmediği ile ilgili ilginç teoriler konuşulmakta. Bu filmde ise Harry Potter'ın baş düşmanı Lord Voldemort ile tanışmasını görüyoruz.
 

Eğer 3.film olan Harry Potter ve Azkaban Tutsağı'na geldiyseniz tebrikler sizde artık bir Harry Potter hayranısınız bundan sonra aralıksız bir şekilde serinin geriye kalan 6 filmini de bitirecek ve en sonunda keşke unutsam da tekrar izleyebilsem diyeceksiniz.Seri bundan sonra Harry Potter 4 Ateş Kadehi, Harry Potter 5 Zümrüdü Anka Yoldaşlığı, Harry Poter 6 Melez Prens olarak devam ediyor ve sonrasında oldukça yüksek gişe rakamlarına sahip olan Harry Potter ve Ölüm Yadigarları ile devam ediyor.
 

Yakın zamanda çekilmiş olması ve karakterlerin büyümüş ve olgunlaşmış ayrıca kendilerini rollerinde çok geliştirmiş olmasının etkisi olarak serinin sonu olan Harry Potter ve Ölüm Yadigarları adeta bir şaheser, serinin son kitabı olan fakat ticari olarak 2 filme bölünmüş durumda, bu ticari hareket filmlerin akıcılığını biraz değiştirse de bu haliyle bile hala çok iyi. Ölüm Yadigarları serinin sonunda size unutamayacağınız bir son sunacak.
 

Eğer kitap okumayı seven birisiyseniz mutlaka kitaplarını da okuyun filmde olmayan bir çok ayrıntı mevcut ayrıca en az film kadar zevk alacağınızı da garanti edebilirim. Sizi bu fantastik dünya ile baş başa bırakıyorum umarım filmleri izlerken iyi zaman geçirirsiniz. Hemen seriye başlamak için Harry Potter izle tıklayarak Full HD kalitede rahatlıkla izleyebilirsiniz.