Hastanede karşılama timi kuruldu

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde 15 kişiden oluşan ‘Hasta Karşılama, Yönlendirme ve Refakat Etme Birimi’ hizmet vermeye başladı. Uygulama düzenlenen bir toplantıyla basına tanıtıldı.

Hastanede karşılama timi kuruldu
31 Ocak 2014 Cuma 13:04 tarihinde eklendi, 6.523 kez okundu.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan Arslan, kurum olarak hizmet sektöründe yer aldıklarını ve verdikleri hizmetinde en iyisini yapmak amacını taşıdıklarını söyledi. Bütün çalışmalarının da bu yönde olduğunu belirten Aslan, uygulamaya kısa bir süre önce fiilen başlayan bu hizmetin meyvesini yakın zamanda almayı düşündüklerini de dile getirdi.

Hasan Arslan, “Geçtiğimiz günlerde sizlere hizmetimizin farklılığını istatistiklerle anlatmaya çalışmıştık. Yapılan yenilikler hastanemize pozitif anlamda değer kattı. Bu yenilikte hastanemizde ve ilimizde sağlık hizmetinin sunumunun daha da ileriye götürüleceğinin bir göstergesi olacaktır.” dedi.

Aslan, hastanenin büyük bir kurum olduğunu 80 bin metre kare kapalı alanı olduğunu belirterek, görevli personelin hastanın ihtiyacının olduğunu hissettikleri andan itibaren hastayla ilgilenmeye başladıklarını belirtti. Arslan, “Hastaya refakat ediyorlar. Tüm giriş, müracaat işlemlerini kendileri yapıyorlar, muayene tahlil ve tetkik işlemlerinin yerlerine götürüyorlar. Eğer hasta yatarak tedavi görecek ise yatış işlemleri için servise kadar eşlik ederek hemşire hanımlara hastalarımızı teslim ediyorlar. İlk defa hastanemize gelen ve nereye gideceğini bilmeyen hastalarımıza, yaşlı, kimsesiz, engelli ve yürüyemeyecek durumda olan kişilere bu hizmeti öncelikli olarak sunuyoruz.” diye konuştu.

Şuanda 15 tane aktif yönlendirme çalışanının olduğunu ve ilk etapta bu sayının yeterli olacağını düşündüklerini kaydeden Hasan Arslan, günlük ortalama 5 bin hastanın muayene olduğunu ve ortalama 500-600 hastanın da yatış yaptığını ifade etti. Arslan, bu rakamların verilen hizmetin ne denli önemli olduğunun bir göstergesi olduğunu anlattı. 


CİHAN