Heat ve Trace Ne Demek

Heat ne demek sorusunun Türkçe karşılığı ‘sıcaklık’ olarak bilinmektedir. Trace kelimesinin anlamı ise ‘iz’ dir. Elektrikli ısı izleme olarak bilinen Heat Tracing sistemi; ısı kontrollerinin elektrik akımı kullanılarak gerçekleştirilmesi işlemidir

Heat ve Trace Ne Demek
09 Ocak 2020 Perşembe 19:37 tarihinde eklendi, 1.617 kez okundu.

Heat ne demek sorusunun Türkçe karşılığı ‘sıcaklık’ olarak bilinmektedir. Trace kelimesinin anlamı ise ‘iz’ dir. Elektrikli ısı izleme olarak bilinen Heat Tracing sistemi; ısı kontrollerinin elektrik akımı kullanılarak gerçekleştirilmesi işlemidir. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan isitmax.com üzerinden Heat Tracing ile ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz.
 

Heat Trace Sistemi Hakkında
 

Genel olarak tank ve boru ısıtmalarında tercih edilen bu sistem; kullanılacak alana göre tasarlanarak üretilen, elektrikli ısıtıcı kablolar yardımıyla ısıtılacak bölgenin çevresine sarılması ile mümkün olmaktadır. Bu sayede, elektrik enerjisi ısı enerjisine dönüştürülerek mevcut ısının yönetimi sağlanmaktadır. Boru içerisindeki sıvıların donmaması için tercih edilen bu sistem otomatik olarak kontrol edilebilmektedir. Böylelikle doğru zamanlarda enerji vermek daha pratik olmakla beraber, ısının da sabit kalması sağlanmış olmaktadır. Bu sistemde sıvı maddeler istenilen sıcaklıkta olacak şekilde kolaylıkla ayarlanabilmektedir. Tank ve boru ısıtmalarının yanında, çatıların donmasını engellemek amaçlı veya yerden ısıtmalı ev sistemlerinde de kullanım sağlanabilmektedir.
 

Heat Trace’nin Sağladığı Faydalar
 

Trace ne demek sorusunun cevabı ‘iz’ olmakla beraber, Heat Trace ‘ısı izi’ anlamına gelmektedir. Bu ısıtıcı kablolar güvenilirlik ve uzun ömürlü olduklarından dolayı eski sistemlere nazaran daha çok tercih edilmektedir. Heat Trace sistemi, otomatik kontrol sağlamaya olanak verdiğinden dolayı da karlı ve konforlu bir seçim olacaktır. Tankların ısıtılma işlemi bu sistemle eşit ve dengeli bir şekilde gerçekleşmektedir. Isı yönetimi Heat Trace olan boru ve tanklar, içerisindeki sıvının ısı kaybı yaşamaması için özel olarak tasarlanmıştır. Kabloların esnek yapısı düşünüldüğünde ve enerjinin farklı güçlerde verilebiliyor olması da, ısı denetiminin pratik bir şekilde yapılmasına olanak vermektedir.
 

Heat Trace Sisteminin Kullanım Amaçları
 

Bu sistem için heat ve trace ne demek sorusunu sorarken bu iki kelimeyi ayrı düşünmemek gerekmektedir. Heat Trace sisteminin üretim amacındaki temel faktör; boru ve tanklar arasındaki geçiş yapan sıvı maddelerin donmasını önlemektir. Bunun için de ısı takibinin kolay bir şekilde yapılması gerekir. Yeterli ısıya gelen madde donmayacak ve akışkanlığında herhangi bir değişim meyana gelmeyecektir. Bu sistem, otomasyon şeklinde kullanılabildiğinden dolayı da hem enerji tasarrufu hem de maddi boyutlarda tasarruflar yapılabilmesine de olanak verecek bir tercih olacaktır. Heat Trace sistemi ile ilgili Isıtmax adresini ziyaret edip, kaliteli hizmet anlayışının yanında, pratik ve sağlam olarak tasarlanmış ürünlerden faydalanabilirsiniz.