İngiltere’de lise eğitimi

Okul döneminin en önemli evrelerinden biri de lise dönemidir. Bu dönemden sonra hayata dair en önemli adımlardan biri olan üniversite adımı atılır.

İngilterede lise eğitimi
21 Ekim 2018 Pazar 13:21 tarihinde eklendi, 5.947 kez okundu.

Okul döneminin en önemli evrelerinden biri de lise dönemidir. Bu dönemden sonra hayata dair en önemli adımlardan biri olan üniversite adımı atılır.
 

Üniversitede başarılı olabilmenin en önemli etkisi ise lise dönemidir. Bu dönem alınan eğitimlerin kaliteli olması ve öğrencilerin ciddi anlamda yetiştirilmesi, üniversite hayatını doğrudan etkiler. Bu nedenle ailelerin çocukları için en iyi eğitim şartlarını oluşturmaları gerekmektedir. Ülkemizde çok sayıda lise ve dengi okul bulunmasına rağmen üniversite sayısı bu rakamı karşılayamamaktadır veya üniversiteye giriş bir hayli zor olduğu için çoğu lise mezunu maalesef herhangi bir üniversiteye yerleştirilememektedir ki bu da ilerleyen zamanlarda öğrencilerin açıkta kalmasına neden olmaktadır. Buna yönelik getirilebilecek en iyi çözümlerden biri yurtdışında lise okumaktır. Yurtdışında lise eğitimi almak, her anlamda ülkemize göre daha etkili sonuçlar getirmektedir. Dünyanın eğitim konusunda en çok tercih ettiği ve öğrencilerin gitme hayali kurduğu İngiltere, yurtdışında lise eğitimi alanında tercih edilebilecek en stabil yerlerden biridir. Çünkü ülkenin eğitim sistemi son derece kaliteli ve sürekli olarak denetim altında tutulmaktadır bu da öğrencilerin herhangi bir şekilde memnuniyetsizlik gibi durumlarla karşılaşmalarını engellemektedir. İngilterede lise eğitimi almak için tabi ki dikkatli şekilde tercih yapmak da önemlidir, en nihayetinde eğitim hayatının önemli bir evresi olması ve de ailelerin dikkat etmeleri gereken en önemli evre olduğu için bu konuda dikkatli tercih yapmakta fayda vardır.
 

İngiltere’de eğitim ve lise
 

2013 yılında getirilen bir yasayla birlikte yurtdışında bir liseden mezun olan öğrenci, Türkiye’de istediği üniversite bölümüne girmek için sınava girmek zorunda kalmayacak. Bu yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte maddi anlamda yeterli olan aileler, çocuklarının yurtdışında lise okumaları için zemin hazırlamaya başladılar. Aslında yasanın açık olmasını bir fırsat olarak değerlendirmek gerekiyor. Türkiye’de bir öğrencinin istediği üniversiteyi kazanması bir hayli zordur. Sınav sistemi, sistem içinde yeni gelişmelerin yaşanması, her yıl getirilen yeni yasa ve kurallarla birlikte değişik sınav sistemleri, öğrencilerin adapte olmasını bir hayli zorlaştırmaktadır. Bu nedenle yurtdışı için alınan kararın kesinlikle menfi yöne çevrilmesi fayda sağlayacaktır. Eğitim hayatının ciddi anlamda disiplin içinde geçmesi de tabi ki lise dönemlerinde çok önemlidir. İngilterede lise eğitimi alan öğrencilerle Türkiye’deki öğrenciler arasında bir hayli fark vardır. Başta İngilizce dil eğitimi olmak üzere birçok alanda ülkemizdeki öğrencilere göre daha avantajlıdırlar bu da öğrenciler adına son derece etkili olmasını sağlamaktadır. Günümüzde her yıl binlerce lise çağındaki öğrencinin İngiltere’de eğitim almak istemelerinin en büyük nedeni de eğitim sistemindeki kalitedir. Öğrenciler, İngiltere’de iken konaklama konusunda da rahat ederler, okul yurtlarının son derece disiplinli olması, öğrencilere verilen ek dersler gibi birçok avantaj, daha başarılı olmalarını etkilemektedir.
 

Lise için başvurun
 

Lise dönemine gelmiş çocuklarınızın daha iyi bir eğitim alarak üniversite hayatında daha başarılı yerlere ulaşması ve daha da önemlisi istedikleri gibi bir üniversite bölümüne yerleşmeleri için lise dönemini iyi analiz etmeniz gerekmektedir. Çocuklarınızın okul alanında dünyanın en başarılı ülkesinde eğitim almalarını sağlamak için yurtdışı eğitim danışmanlarımız ile iletişime geçerek İngiltere’de lise eğitimi hakkında detaylı bilgi alabilir, kayıt için yapmanız gereken işlemler konusunda yardım alabilirsiniz. Daha kaliteli eğitim ile geleceğe dair endişeniz kalmayacak.
 

Kaynak: https://alternatifecs.com/lise/ingilterede-lise-egitimi/