iPhone 5 videosu rekor kırıyor

iPhone 5, 12 Eylül’de düzenlenecek Apple etkinliğinde tanıtılacak. Ancak henüz resmi olarak karşımıza çıkmayan bu cihaz, şimdiden elektronik dünyasının hakkında en çok sızıntı yapılan ürünü rekonu kırmış olabilir.

iPhone 5 videosu rekor kırıyor
07 Eylül 2012 Cuma 10:12 tarihinde eklendi, 4.335 kez okundu.

YouTube’a düşen video, sadece iki gün önce benzer bir videonun Daily Mail’de yayımlanmasının ardından geldi. Söz konusu videoda, tek kelimelik bir anlatım bile yok. Sadece iPhone 4S ile iPhone 5 olduğu iddia edilen cihaz yan yana konarak karşılaştırması yapılıyor.

 
Yeni nesil iPhone olduğu iddia edilen cihazın daha geniş bir ekranı var. Dock girişi eskisine göre küçülürken, kulaklık girişi de alt kısmında yer alıyor.
 
FABRİKADA YANLIŞLIKLA BULUNDU
Analistler, en son sızıntının bugüne kadar çıkan en iyi hazırlanmış sahte video olabileceğini düşünüyor. The Next Web sitesi, videoyu yayımlayan kişilerin, “iPhone  5 olduğu iddia edilen cihazı Foxconn’un Jincheng kentindeki fabrikasında ‘tesadüfen’ bulduğunu” öne sürdü. Burada bahsedilen ‘tesadüfi’ durumun, ‘ticari malların dikkatsizce taşınması/nakledilmesinden kaynaklanmış olabileceği’ ifade edildi.
 
Tüm bunlar yetmezmiş gibi, internette yaşanan sızıntılardan faydalanmak isteyen Çinli GooPhone şirketi, sızıntı videolardan birinde gördüğü iPhone 5’in aynısı üreterek patentini aldı. Çinli şirket bu yetmezmiş gibi, “eğer Apple telefonlarının aynısını Çin’de satmaya kalkarsa mahkemeye gideceklerini” belirtti.
 
En son iPhone 5 videosunda yeni cihazın ön taraftaki kamerasının yanında ek bir delik olduğu görülüyor. Her iki cihaz açılıyor ve iOS işletim sisteminin ana ekranı beliriyor. Video, iPhone 5 hakkındaki beklentilerle uyuşuyor gibi, ancak Apple’ın ‘rakiplerini utandıracak’ türden bir cihaz çıkaracağı iddiasının yanında fazla etkileyici görünmüyor.

NTV