iPhone karaborsada

Stoklar yeterli olmadığı için en çok talep gören iPhone 13 ve iPhone 11 modelleri, dışarıda 5 bin TL’lere varan fiyat farkıyla karaborsa usulü satılmaya başlandı

iPhone karaborsada
02 Aralık 2021 Perşembe 10:46 tarihinde eklendi, 6.198 kez okundu.
Çip krizi nedeniyle bu yıl 10 milyon adet daha az telefon üretmek zorunda kalan Apple’ın en çok talep gören iPhone13, 13 Pro, 13 Pro Max ve iPhone 11 modelleri karaborsaya düştü. Öyle ki bazı cihazlardaki ekstra fiyat farkı 5 bin TL’yi buldu.
 
Apple mağazalarından ürün alabilmek için sabahın 4’ünde kuyruğa giren yüzlerce vatandaş elleri boş dönüyor. Çünkü bu mağazalara günde ortalama 100 adet cihaz geliyor. Bu cihazların büyük kısmını ise telefoncular ve elektronik toptancıları satın alıyor.
 
KİM NE TUTTURURSA
 
Telefoncuların büyük kısmı iPhone’ları toptancılardan almak zorunda kaldıkları için o fiyatın üzerine kendi kârını da ekliyorlar.
 
Böylelikle fiyat daha da artıyor. Tabi bu sistemde fiyatlar her gün değişkenlik gösteriyor. Yani ‘kimden ne koparırsam kârdır’ düşüncesinde iş yapılıyor. Görüştüğümüz telefoncular şu an en çok aranan ve karaborsaya düşen modellerin 13 ve 11 olduklarını ifade ederek, vatandaşa biraz daha bekleyin önerisinde bulundu. İşte karaborsa fiyatları...
 

Posta