iPhone Tamir Fiyatlandırması ( 2020 Güncel )

Bu içeriğimiz, güncel iPhone tamir fiyatları hakkında detaylı teknik bilgi ve onarım seçenekleri hakkında uzman tavsiyeleri içermektedir. Apple, bilindiği üzere tarihte ilk defa 1 Trilyon $ değere ulaşan ABD merkezli ilk şirket olmuştur.

iPhone Tamir Fiyatlandırması ( 2020 Güncel )
27 Mayıs 2020 Çarşamba 22:41 tarihinde eklendi, 2.398 kez okundu.

Bu içeriğimiz, güncel iPhone tamir fiyatları hakkında detaylı teknik bilgi ve onarım seçenekleri hakkında uzman tavsiyeleri içermektedir. Apple, bilindiği üzere tarihte ilk defa 1 Trilyon $ değere ulaşan ABD merkezli ilk şirket olmuştur.  
 

Apple ile yarışını kaybeden Amazon ise, Apple’dan bir ay sonra bu değere ulaşan ikinci şirket ünvanına sahip olmuştur. Yine ABD merkezli olan Microsoft ise bu ünvana ulaşan üçüncü ABD merkez li şirket olmuştur.
 

( #Bilgi: Tarihte ilk defa 1 Trilyon $ değere ulaşan şirket; Çin merkezli PETROCHİNE’dır. )

 

 

iPhone Tamir Fiyatları ( Mayıs 2020 )


 

Günümüzde gelişen teknoloji ile birçok ürün adeta evrim geçirmiş niteliktedir. iPhone ise ilk çıktığı günden ( 29 Haziran, 2007 ) bugüne kadar gelişimini sürdürmüş ve bir çok kez satış rekoru kırmıştır. Kullanıcı deneyimini üst düzeylere çıkaran iPhone’lar ise şık görünümlerinin yanı sıra olası kazalarda kullanıcılara ne kadar masraf çıkartıyor? Makalemizin kalan kısmı tamamen iPhone tamir fiyatları üzerine olacaktır ve birkaç faydalı tavsiye içermektedir.
 

Yetkili Apple servislerinde bilindiği üzere her arıza için arızaya yönelik tamir seçeneği bulunmuyor. Destek alabileceğiniz onarım seçenekleri ise;
 

  • Ekran Değişimi ( + ön kamera filmi ve ahize )
  • Batarya Değişimi
  • Cihaz Değişimi
     


 

 

iPhone Ekran Değişimi Fiyatlandırması



( +1 Bilgi – 28 Mayıs 2020)
 

 

iPhone ekranları iPhone X’ten sonra bazı modeller hariç oled ekran teknolojisi kullanılarak üretilmektedir. iPhone X ekran değişimi fiyatını ve diğer tüm modellerin ekran değişim fiyatlarını aşağıda ki listede bulabilirsiniz.
 

 

 

iPhone Modeli

 

 

 

 

Ekran Değişimi Fiyatlandırması
( Garanti Kapsamı Dışında )

 

 

 

iPhone XS MAX, iPhone 11 Pro Max

 

 

2.190 ₺

 

 

iPhone XS, iPhone X, iPhone 11 Pro

 

 

1.899 ₺

 

iPhone XR, iPhone 11

 

 

1.349 ₺

 

iPhone 8 Plus

 

 

1.139 ₺

 

iPhone 8

 

 

999 ₺

 

iPhone 7 Plus

 

 

1.139 ₺

 

iPhone 7

 

 

999 ₺

 

iPhone 6S Plus

 

 

1.139 ₺

 

iPhone 6s, iPhone 6 Plus

 

 

999 ₺

 

iPhone 6, iPhone SE, iPhone 5S, iPhone 5C

 

 

869 ₺

 

28 Mayıs 2020 – Apple Inc, Kdv dahi iPhone ekran değişim fiyatlandırması.
 

( #Bilgi; Ekranınız, herhangi bir üretim hatası nedeniyle arızalandığında ise, Apple garanti dahilinde veya tüketiciyi koruma yasaları kapsamında ekran değişimini ücretsiz olarak yapabilir. )
 

Dünya üzerinde ki ilk 64 bit işlemciye sahip telefon olan iPhone 5s’in ekran değişim fiyatı görüldüğü üzere 869 ₺’dir. Günümüz de 5s için bu ücreti ödemek isteyen iPhone kullanıcısı varmıdır bilinmez ama Apple’ın iPhone ekran değişim fiyatlandırması bu şekildedir.
 

Yine örnek vermek gerekirse iPhone 7 ekran değişimi için ödemeniz gereken ücret yetkili servislerde 999 ₺’dir. Bu fiyat özel servis fiyatlarına oranla oldukça yüksektir.
 

iPhone ekran değişimi konusunda, bir diğer servis seçeneği ise özel iPhone servisleridir. Garanti kapsamından yararlanamadığınız durumlarda başvuracağınız özel teknik servislerde ise fiyatlandırma konusunda herhangi bir standart yoktur ve kalite olarak birçok farklı ürün bulabilirsiniz.
 

Tabi, bu özel servisler konusunda ise dikkatli olunması gerekmektedir. İşini kurumsal düzeyde ve profesyonel olarak icraa eden teknik servisler olabildiği gibi, merdiven altı tabirine uyan teknik servislerde mevcuttur. Servis seçiminde dikkatli olmanız hem bütçeniz için hemde cihazınız için oldukça önemlidir.

 

 

iPhone Batarya Değişim Fiyatlandırması


( +1 Bilgi – 28 Mayıs 2020)
 

 

Listede ki iPhone batarya değişim fiyatları Apple’ın uyguladığı fiyatlar olup, diğer yetkili servis sağlayıcıları kendi fiyatlarını belirleyebilmektedirler. Yetkili servis sağlayıcıları ise onarım fiyatlarını kendileri belirlesede Apple’ın servis fiyatlandırması ile dengede tutmak zorundadırlar.
 

 

 

iPhone Modeli

 

 

Garanti Kapsamında

 

Garanti Kapsamı Dışında

 

 

iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 Pro, iPhone 11

 

 

 

 

 

0 ₺

 

 

 

449 ₺

 

 

iPhone SE (2.Nesil ) iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve diğer tüm uygun modeller.

 

 

 

 

 

0 ₺

 

 

 

 

319 ₺

 

28 Mayıs 2020 – Apple Inc, Kdv dahil iPhone batarya değişim fiyatlandırması.
 

Apple’ın, iPhone bataryaları için uyguladığı fiyatlandırma ise yukarıda ki tabloya güncel olarak eklenmiştir. Apple, hernedense yeni çıkan cihazları için uygun onarım fiyatı belirken, üzerinden yıllar geçen cihazlar için yüksek onarım ücretleri sunmaktadır.
 

( Not: Apple’ın sunduğu servis fiyatlandırması ise, dolar kuruna göre değişkenlik gösterebilir. )
 

Bu fiyatlandırma sonucu ise, bazı kullanıcılar onarım seçenekleri için özel iPhone servislerini tercih etmektedir. Örnek vermek gerekirse, iPhone 6 batarya değişimi için Apple’da ödemeniz gereken ücret 319 ₺ iken, özel iPhone servislerinin çoğunda bu rakam 100 – 150 ₺ aralığındadır.
 

Özel iPhone servislerinde ki fiyatlandırma ise tamamen piyasa şartlarına ve dolar kuruna göre değişkenlik gösterebilir. İşletmelerin, çeşitli kampanyaları, batarya değişimi için sundukları garanti süreleri, kullandıkları ürün vb. gibi nedenlerde batarya değişim ücretlerini etkilemektedir.
 

( #Bilgi; iPhone bataryaları çıkma olarak veya yetkili Apple servisleirnden tedarik edilmediği sürece hiçbir şekilde orijinal değildir. Özel servislerde orijinal diye satılarak haksız kazanç elde edilen bataryalar, sarı paket veya beyaz paket yüksek kalitede ki bataryalardır. )
 

 

Diğer Hasar Onarımı Fiyatlandırması
 

Bu başlığımızda ise ekran ve batarya değişimi kapsamında olmayan çeşitli onarım ücretlerine değineceğiz. Kullanıcların büyük bir çoğunluğu bu konuda özel teknik servis seçeneklerine yönelmektedir.
 

Neden derseniz, büyük bir hevesle satın aldığımız o şık görünümlü iPhone modelleri hoş tasarımlarının yanı sıra darbelerde daha kolay zarar görebilmektedir. Apple Inc, şuana kadar iPhone 8 ve sonrasında ki tüm modellerin arka yüzeyini cam olarak tasarlamaktadır.
 

Bu cam tasarımın artıları olduğu kadar eksileride var tabiki. Kullanıcılara daha şık bir görünüm ve kablosuz şarj özelliği sunmasının yanı sıra, herhangi bir darbeden dolayı kırılan arka cam yüzey Apple’da minumum 3.299 ₺dir. ( 28 Mayıs 2020 fiyatlandırması ile)
 

Yine darbe kaynaklı oluşabilecek anakart arızaları ise diğer onarım kapsamında değerlendirilmektedir. Cihazınızda ki ses sorunları, şebeke sorunları, dokunmatik veya görüntü sorunları, wifi & bluetooth sorunları, kameralar ile ilgili sorunlar ve şarj problemleri diğer hasar onarım kapsamında değerlendirilebilir.
 

Örnek vermek gerekirse, iPhone 7 cihazınızı düşürdünüz veya bir şekilde darbe aldı ve cihazınızda ses gelip gitmemeye başladı. Başvurduğunuz yetkili Apple servisleri, cihazda herhangi bir darbe tespit ederse, diğer onarım kapsamında belirlenen ücreti ( 2.999 ₺ ) ödemeniz gerektiğini söyleyecektir ( 28 Mayıs 2020 fiyatlandırması ile).

 

 

 

iPhone Modeli

 

 

Diğer Hasar Ücretleri
( Garanti Kapsamı Dışında )

 

iPhone 11 Pro Max

 

 

5.799 ₺

 

iPhone 11 Pro

 

 

5.299 ₺

 

iPhone 11

 

 

3.799 ₺

 

iPhone XS Max

 

 

5.799 ₺

 

iPhone XS

 

 

5.299 ₺

 

iPhone X

 

 

5.299 ₺

 

iPhone XR

 

 

3.799 ₺

 

iPhone 8 Plus

 

 

3.799 ₺

 

iPhone 8

 

 

3.299 ₺

 

iPhone 7 Plus

 

 

3.299 ₺

 

iPhone 7

 

 

2.999 ₺

 

iPhone 6s Plus

 

 

2.299 ₺

 

iPhone 6s

 

 

1.899 ₺

 

iPhone 6 Plus

 

 

2.299 ₺

 

iPhone 6

 

 

1.899 ₺

 

iPhone SE

 

 

1.299 ₺

 

iPhone 5s, iPhone 5c

 

1.299 ₺

 

( 28 Mayıs 2020 – Apple Inc, Kdv dahil, diğer hasar onarım fiyatlandırması)
 

Bu fiyatlandırma sıvı teması sonucu çalışmaz duruma gelen cihazlar içinde geçerli olup, cihazın içinde ki sıvı bandlarının kırmızıya dönmüş olması cihazın sıvı teması olarak değerlendirilmesi için yeterlidir.
 

Kullanıcıların kesinlikle sıvı teması olmadığını iddia etmesi, sonucu hiçbir zaman değiştirmemiştir. Çünkü sıvı teması kontrol bantları sıvı veya nem olmadan hiçbir şekilde kırmzıya dönmemektedir. Normal şartlarda beyaz olan bu bantlar sıvı ile etkileşime girerek kırmızı bir renge dönüşmektedir.
 

( #Bilgi; Bu sıvı bantlarının “ buhar “ sonucu kırmızı olduğuda unutulmamalıdır.)

 

iPhone Arka Cam Değişimi ve Diğer Hasar Onarımı – Apple, Zorlu Center
 

Binlerce lira vererek aldığımız iPhone’ların arka camının kırılması durumundada diğer hasar onarım ücretlerini ödememiz gerekiyor. Bu ücretin ödenmesi halinde, cihazın garantisi bozulmuyor ve Apple sizden eski cihazınızıda alarak, yerine yenilenmiş bir cihaz veriyor.
 

Yenilenmiş ( Refurbished ) cihazlar nedir?
 

Refurbished cihazlar, yani yenilenmiş cihazlar yazılımsal, donanımsal ve kozmetik olarak fabrika standartlarında yenilenmiş cihazları tanımlayan bir terimdir. Apple, az önce bahsettiğimiz arka cam değişimi kapsamında minumum 3.299 ₺ ödeme yaptırarak geri aldığı cihazları fabrika standartlarında yeniliyor ve bir sonra ki müşterisine yine aynı şekilde yenilenmiş olarak veriyor.

 

iPhone Arka Cam Değişimi Fiyatlandırması – Apple, Zorlu Center
 

Herhangi bir sebeble cihazın arka cam yüzeyinin kırılması durumunda Apple servisinde ödemeniz gereken ücretler aşağıda ki gibidir.
 

 

iPhone Modeli

 

 

Diğer Hasar Ücretleri
( garanti kapsamı dışında )

 

iPhone 11 Pro Max

 

 

5.799 ₺

 

iPhone 11 Pro

 

 

5.299 ₺

 

iPhone 11

 

 

3.799 ₺

 

iPhone XS Max

 

 

5.799 ₺

 

iPhone XS

 

 

5.299 ₺

 

iPhone X

 

 

5.299 ₺

 

iPhone XR

 

 

3.799 ₺

 

iPhone 8 Plus

 

 

3.799 ₺

 

iPhone 8

 

 

3.299 ₺

 

( 28 Mayıs 2020 – Apple Inc, Kdv dahil, diğer hasar onarım fiyatlandırması)