ISO Belgelendirme Ve Danışmanlık Firması Nedir Ne iş Yapar?

Firmanızdaki ISO sertifikaları ile ilgili mevcut durumun bir analizini ve eğitimini sunduktan sonra, yapacakları ilk iş, iş planına uygun bir kalite yönetim temsilcisi ve kalite yönetim ekibi ile birbiri ardına tüm süreçleri incelemektir.

ISO Belgelendirme Ve Danışmanlık Firması Nedir Ne iş Yapar?
11 Kasım 2019 Pazartesi 16:47 tarihinde eklendi.

Firmanızdaki ISO sertifikaları ile ilgili mevcut durumun bir analizini ve eğitimini sunduktan sonra, yapacakları ilk iş, iş planına uygun bir kalite yönetim temsilcisi ve kalite yönetim ekibi ile birbiri ardına tüm süreçleri incelemektir. 
 

Sürecin iş süreçlerini işler, süreç süreçlerini işler ve sürece dahil olan personelin görev, yetki ve sorumluluklarını kaydeder. Ek olarak, her bir süreçle ilişkili süreci başlatan girdi faktörleri, süreci sonlandıran çıktı faktörleri, hangi süreç etkilenir ve hangi süreci etkiler, süreçteki kritik performans kriterleri nelerdir ve bu performans kriterlerinin nasıl karşılanması gerektiği, bilgi alışverişi ve hazırlık ve hazırlık belgeleri bu tür araştırma yapar.
 

Aslında, belgelendirme firması şirketinizde mevcut sisteminizin ISO standardının gereksinimlerini karşılayacak şekilde çalışır ve bu çalışmaları kalite yönetim temsilcisi veya kalite yönetim ekibi ile yürütmelidir. Çünkü şirketinizin en iyi çalıştığı sektörü biliyorsunuz ve süreçleri en iyi şekilde tanıtabiliyorsunuz. 
 

Sistemin ve dokümantasyonun kurulumunu tamamladıktan sonra, belgeleri kontrol etmek ve onaylamak için üst düzey yöneticilere gönderilir. Belgelerin doğrulanması ve revizyonu için gerekli belgeleri sağladıktan sonra tüm şirketin belgeleri yürürlüğe girerek beyanlar sunulur.

ISO Belgelendirme Firmaları
 

Aracın içine yerleştirdiğiniz tüm araç ve gereçleri geliştirerek aracın uygulama aşamasını simüle edebilirsiniz, şimdi harekete ve performansa bakmanız gerekir. Bu amaçla, sistem gerekli düzeltmelerin ve iyileştirmelerin tespit edilememesi ve yapılmamasını sağlar. Gerekli inceleme prosedürleri gerçekleştirilir ve başvuruların sonuçları analiz edilir. Ve sistemin uygulanması için en az 1,5-2 ay kayıt yaptırmanız gerekir.
 

ISO Danışmanı Ne Yapar?
 

ISO danışmanları, ISO kalite belgesini almak isteyen şirketleri, şirketin faaliyet gösterdiği alana uygun olarak atmaları gereken adımlarda tam olarak desteklemektedir. Danışmanların sorumlulukları ve yoğunluğu şirketin kapsamına, çalışan sayısına ve şirket büyüklüğüne göre değişmektedir. ISO 9001 danışmanları, danışman olma noktasına gelinceye kadar bir dizi eğitime katılıyor. Bir şirketle çalışmaya başlayan herkese doğrudan danışılmaz. Danışmanınız ayrıca bir kalite yönetim sistemi ve ISO standartları oluşturma sürecinde sizi eğitmekten de sorumlu olabilir.
 

ISO Danışma Ücreti Nedir?
 

ISO Belgesi Fiyatı

 

ISO danışma ücretinin, yapılan iş miktarına bağlı olarak değiştiğini bilmelisiniz. Firmanızı değerlendirdikten sonra danışmanlar çalışan sayısı, danışmandan beklentiler, firmanızın sektörü ve fiyat gibi bilgilerle bir rapor hazırlar ve bunun sonucu olarak belirlenir. Metalurji sektöründe faaliyet gösteren bir şirkete olan istişareler ile mobilya sektöründe faaliyet gösteren bir şirkete yapılan istişare ücretleri aynı olamaz. Metalurji sektöründe iş yükü ve risk daha yüksektir.
 

ISO Danışmanı Güvenilir Midir?
 

Danışmanlar bir firmanın çatısı altında çalıştıklarından, firmaya olan güven dikkate alınmalıdır. Bir şirket çalışanlarından sizi temin edebilirse, başarılı bir şekilde imza atmışsa, bu şirkete güvenebilirsiniz. Ayrıca sizinle çalışacak bir danışman hakkında bilgi talep edebilir ve görüntüleyebilirsiniz. Danışman güveninizi üzüyor ve destek alamıyorsa, siz ne düşünüyorsunuz; Şirketle tekrar iletişime geçmelisin. Danışmanı değiştirmeyi de isteyebilirsiniz.
 

ISO İçin Danışmanlarla İlgili Düşünceler
 

ISO danışmanı olan herhangi bir işletme büyük olasılıkla şirket tarafından atanır. Burada şirket, danışmanın uzman olduğu alanlara öncelik vermektedir. Kendinizi rahat hissetmenizi sağlayacak bir şirketle çalışmaya özen göstermelisiniz. Danışmanınız olacak kişinin retrospektif bir raporunu isteyebilirsiniz. Bunun avantajı, danışmanın, şirketin faaliyet gösterdiği alanda sertifikalandırılmış olmasıdır.