İsrail saldırdı, İRAN'lı komutan öldü

İran, İsrail'in Suriye'de helikopter ile düzenlediği ve bazı Hizbullah üyelerinin de öldürüldüğü saldırıda İranlı bir generalin de öldürüldüğünü bildirdi. İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, öldürülen generalin İran Devrim Muhafızı komutanlarından Muhammed Ali Allah Dadi olduğu belirtildi.

İsrail saldırdı, İRANlı komutan öldü
19 Ocak 2015 Pazartesi 16:05 tarihinde eklendi, 5.067 kez okundu.
İran, İsrail'in Suriye'de helikopter ile düzenlediği ve bazı Hizbullah üyelerinin de öldürüldüğü saldırıda İranlı bir generalin de öldürüldüğünü bildirdi.
 
İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, öldürülen generalin İran Devrim Muhafızı komutanlarından Muhammed Ali Allah Dadi olduğu belirtildi.
 
İran’daki Yezd eyaletinin El Gadir Devrim Muhafızları Birliği komutanı olan Dadi’nin bir grup Hizbullah üyesiyle Suriye’nin Kuneytra kentinde devriye görevi yaptığı sırada İsrail helikopterince hedef alındığı duyuruldu.
 
Açıklamada, İranlı generalin “teröristlerle mücadele eden Suriye devleti ve milletine askeri danışmanlık yapmak için bu ülkede bulunduğu” kaydedildi.
 
Haberde, Allah Dadi ‘nin “Siyonist fitnesi” olarak tanımlanan Suriye’deki “komplo ve cinayetleri” etkisiz kılmak ve durdurmak için danışmanlık anlamında etkili bir rolünün olduğu aktarıldı.

DHA