Kadın Hastalıkları Doktorları

Kadın hastalıkları ile ilgili görev yapan doktorlar genellikle kadın doğumcu veya kadın doğum uzmanı olarak adlandırılmaktadır.

Kadın Hastalıkları Doktorları
28 Haziran 2022 Salı 17:57 tarihinde eklendi, 1.362 kez okundu.

Kadın hastalıkları ile ilgili görev yapan doktorlar genellikle kadın doğumcu veya kadın doğum uzmanı olarak adlandırılmaktadır. Bu iş ile uğraşan kişiler için en doğru tanım kadın hastalıkla ve doğum uzmanı unvanıdır.  Kadın hastalıkları branşında görev yapan doktorların unvanlarının önünde operatör doktor veya operatör doktor adını taşımaktadır. İzmir kadın hastalıkları doktoru için de bu kriter geçerlidir. 

 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlarının İlgilendikleri Alanlar

 

Tam donanımlı bir doktor kadın hastalıkları ile alakalı birçok alanda etkin olarak hizmet verebilmektedir. Aldıkları eğitimleri uzmanlıkla bitiren doktorlar kadın hastalıkları doktoru Unvanını kazanmaktadır. Doktorların aldıkları eğitimlerin içerisinde;

 

Kürtaj, Onkoloji, Jinekoloji, Ultrasonografi, Tüp Bebek Tedavileri, Kısırlık Tedavisi, Sezaryen, Normal Doğum, Menapoz gibi birçok konu yer almaktadır. 

 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlarının Eğitim Süreçleri

 

İzmir kadın hastalıkları doktorları eğitim süreçleri boyunca zorlu koşullardan geçmektedirler.

 

Kadın doğum uzmanı olabilmek için tıp fakültesi ve mesleki eğitim (5 yıl) okumak gerekir. Başlangıç ​​periyodu 4 yıldı ve son zamanlarda kadın hastalıkları ve jinekolojide mesleki eğitim 5 yıla çıkarıldı.
 

Doğum ve jinekoloji alanında profesyonel eğitim kusursuzdur. Kadın hastalıkları ve doğum eğitimi konuları geniş olmakla birlikte belirli alanlarla ilgilenmektedir. Bu konularda çeşitli eğitimler almış ve bu konularda kendini yetiştirmiş ve geliştirmiştir. Hekimler her konu ile ilgilenmeyebilir, bazıları infertilite ve tüp bebek konusunda ek eğitimler alarak hastalarına daha kaliteli ve güvenilir hizmetler sunar. Bazı doktorlar kanser ameliyatı yapıyor,
 


Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Hangi Konularla İlgilenir
 

İzmir kadın hastalıkları doktorları gebelik, sezaryen, tüp bebek tedavisi, jinekoloji, kürtaj, kapalı rahim alımı, idrar kaçırma, vajinismus tedavisi, vajina daraltma- beyazlatma, labioplasti, kızlık zarı dikimi gibi konularda hizmet vermektedir. 


 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği, Adet Bozuklukları, Cinsel İşlev Bozuklukları, Kısırlık, Vajinal Sorunlar, Plasenta Sorunları, Doğurganlık Sorunları, Gebelik Takibi, Düşük, Rahim Hastalıkları, Yumurtalık Sorunları, Doğum Kontrol Yöntemleri, Dış Genital, Kist ve Miyom Cerrahisi, Normal Yürütme sezaryen, sezaryen ve diğer kadın hastalıklarının takibi, tanı ve tedavisi ve gebelik süreci teşhis ve tedavilerini yapmaktadır.