Kanal Tedavisi Nedir?

Bornova diş kliniklerinde yaygın olarak hastalara uygulanan kanal tedavisi son derece önemlidir. Bir dişin içindeki boşluk, diş pulpası adı verilen yumuşak bir doku içerir.

Kanal Tedavisi Nedir?
30 Mart 2020 Pazartesi 12:58 tarihinde eklendi, 1.371 kez okundu.

Bornova diş kliniklerinde yaygın olarak hastalara uygulanan kanal tedavisi son derece önemlidir. Bir dişin içindeki boşluk, diş pulpası adı verilen yumuşak bir doku içerir. Çürüme, tekrarlanan diş prosedürleri, ağızda çatlaklar veya travmalar diş etinin tahrip olmasına, iltihaplanmasına veya enfekte olmasına neden olabilir. Bu durumlarda kanal tedavisi gerekir. Aksi takdirde dişte ağrı ve ilerleyen zamanlarda renk değişikliği, şişme, sıcağa ve soğuğa aşırı duyarlılık ya da diş etinde enfeksiyon meydana gelebilir. Röntgen çekiminden sonra doktor, muayene ile tanı konur.
 

Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?
 

Kanal tedavisi yaptırmak isteyenler, en iyi sonuçlara sahip olmak için diş hekimi ile ilgili detaylı araştırmalar yapar. Bornova dişhastanesi ve bölgedeki pek çok klinik kanal tedavisini başarı ile gerçekleştirecek doktorlara sahiptir. İşlemler, karmaşık görünse de genellikle bir veya iki seansta tamamlanır. Kanal tedavisinden önce bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. Hastanın boğazını sıvılardan ve döküntülerden korumak için lastik bir tabaka ağız içine yerleştirilir. Uyuşma sağlandıktan sonra hasarlı veya enfekte olmuş pulpa çıkarılır. Dişin içi dikkatlice temizledikten ve şekillendirdikten sonra bu boşluk doldurulur ve kapatılır. Bir kök kanalını takiben, diş hekimi onu korumak ve tam işlevine geri döndürmek için genellikle bir taç kullanır. Dişin çiğneme yüzeyi boyunca dişin pulp odasına ve kök kanallarına erişime izin veren küçük bir açıklık yapılır. Kanalların uzunluğu belirlendikten sonra, küçük aletler ve dezenfektanlarla büyütülür ve temizlenir. Kanal boşluğu özel bir madde ile doldurulur ve kapatılır. Daha sonra açıklığa geçici bir dolgu yerleştirilir.
 

Kanal Tedavisi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler
 

Bu tür bir tedaviyle ilgili en büyük korkulardan biri, ağrılı olup olmayacağıdır. Bölge anestezi ile uyuşturulduğu için hasta, işlem esnasında hiçbir şey hissetmez. Tedavinin ardından kısa süreli hafif seviyelerde ağrı meydana gelebilir. Kanal tedavisi olmayan problemli diş daha çok ağrıya neden olacaktır. Tedaviden sonra, biraz hassasiyet normaldir. Geçicidir ve genellikle ağrı kesici ile giderilir. Diş hekimi enfeksiyonu tedavi etmek veya önlemek için antibiyotik verebilir.
 

Kanal tedavisinde kök kanalı enfeksiyonu tedavi eder. Bu, diş çekilmeden önce onarılmaya yardımcı olur. Derin bir boşluk, çatlamış bir diş veya gevşek bir dolgu varsa, bakterilerin üremesi kolaylaşır. Bakteriler kök açıklıklarından içeri girerse, kemikte enfeksiyona neden olabilir. Bir enfeksiyon kemiği zayıflatacak ve parçalayacaktır. Tedavi olmaz ise enfeksiyon yayılır ve ağrılı bir sürecin sonunda diş çekimi gerekebilir. Bu nedenle ertelemeden yüksek kalitede tedavi almak önemlidir. Bornova diş kliniklerinden Bornova Dent, uzman doktorları hastalar ile yakından ilgilenir ve en iyi sonuçların alınması için kapsamlı tedavi uygular. Kliniğin tüm hizmet ve tedavilerine www.bornovadent.com.tr/adresinden ulaşabilirsiniz.