Karantina Döneminde Çocuklu Aileler İçin Tavsiyeler

Karantina dönemi herkes için zor bir dönem belki ama çocuklu aileler için çok daha farklı bir zorluk oluşturuyor.

Karantina Döneminde Çocuklu Aileler İçin Tavsiyeler
22 Haziran 2020 Pazartesi 17:42 tarihinde eklendi, 3.128 kez okundu.

Karantina dönemi herkes için zor bir dönem belki ama çocuklu aileler için çok daha farklı bir zorluk oluşturuyor. Çocukların eğitimden geri kalmamaları, onlarla kaliteli zaman geçirmek için neler yapılabileceği ve oyun arkadaşı olmak gibi birçok yapılması gereken aktivite mevcut. Üstelik bunların yanında yetişkinlerin kendi işlerine de vakit ayırıp çalışması gerekiyor. Okurken bile yoruldunuz değil mi? Çocuklu ailelerin derdine derman olacak birkaç öneriyi sizler için hazırladık.

 

1- Ders çalışma saatleri belirleyin.

 

Her gün için uygulanacak ders çalışma saatleri belirleyerek çocuklarınızın kendi programlarına sadık kalmalarını ve eğitim sürecinden de uzak kalmamalarını sağlayabilirsiniz. Bu ders zamanlarına acil olmadıkça ara vermemek evde disiplin açısından oldukça önemli. Bu zamanlarda siz de kendiniz için vakit harcayabilir, işlerinizi tamamlayabilirsiniz.

 

2- Çocukla çocuk olmakta zarar yok.

 

Çocuklar için evde olmak gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Koşmak, enerjilerini atmak ve arkadaşlarıyla görüşmek onlar için de oldukça önemli. Yetişkinler gibi vakit geçiremeseler de onların oyun arkadaşı olarak onlarla vakit geçirmeniz oldukça önemli. Bazen biraz çocuk olmak ve onlar gibi düşünmek gerekir. Bu şekilde hem siz hem de çocuklarınız eğlenceli vakit geçirirken aynı zamanda uzun yıllar sonra hatırlayacağınız anılar da biriktirebilirsiniz.

 

3- Beslenmeye her zamankinden daha çok önem verin.

 

Çocuk gelişiminde beslenmenin önemi tüm uzmanlar tarafından belirtilen bir gerçek. Gün içerisinde faydalı besinlerle bir beslenme programı oluşturmak sağlıklı beslenme için atılacak önemli bir adım olacaktır. Aynı zamanda çocuklara balık yağı takviyesi ve çocuklara mulvitamin takviyesi gibi sağlıklı gıda takviyeleri ile de öğün aralarında faydalı besinler almalarını sağlayabilirsiniz. Tamamı sağlıklı bir şekilde üretilen Ocean Smart Gummies ürünleri arasından seçiminizi yaparak sağlıklı besin takviyeleriyle çocuklarınızı ödüllendirebilirsiniz.

 

Tüm bunların yanında çocuklarınızın her zaman yanında olmayı ve onlarla kaliteli vakit geçirmeyi ihmal etmeyin.