Kedi Kumu Nasıl Seçilir?

Kediler şüphesiz ülkemizde en çok sahiplenilen hayvanların başında gelir. Bu sahiplenme de biz kedi sahiplerine bir takım sorumluluklar getirir.

Kedi Kumu Nasıl Seçilir?
20 Mart 2020 Cuma 16:55 tarihinde eklendi, 1.635 kez okundu.

Kediler şüphesiz ülkemizde en çok sahiplenilen hayvanların başında gelir. Bu sahiplenme de biz kedi sahiplerine bir takım sorumluluklar getirir. Bunların başında kedilerin beslenmesi gelse de daha sonra da kedilerin tuvalet ihtiyacı gelmektedir. Kedilerin tuvalet ihtiyacını kuma giderdiğiniz muhtemelen herkes biliyordur fakat kedi kumu nasıl seçilir konusunu herkes bilmiyor olabilir. Gelin kedi kumu nasıl seçilir birlikte bakalım.
 

Kedi Kumu Nasıl Olmalıdır?
 

İlk defa kedi besleyecek olanların aklında öyle bir soru vardır ki o da kedi kumu nasıl olmalı sorusudur. Eğer ilk defa kedi kumu satın alacaksanız dikkat etmeniz gereken bir takım hususlar vardır. İyi bir kedi kumu, evcil hayvanınızın tuvaletini yaptığında kum topaklanmalıdır. Çünkü topaklanan kedi kumunun temizliği çok daha kolaydır. En kötü ihtimalle gün aşırı kedinizin tuvaletini temizlemeniz gerektiğini düşünürsek, temizliğin kolay yapılabilmesi sizin için oldukça önemli bir konudur. Sanicat kedi kumu, bu kumlar arasında en iyilerdendir ve gönül rahatlığıyla bu markayı seçebilirsiniz.
 

İyi bir kedi kumu antibakteriyel olmalıdır. Antibakteriyel kumlar uzun süre hijyeni muhafaza edeceğinden kedinizin sağlığı için oldukça önemlidir. Bunlara ek olarak iyi bir kum, idrarı hemen emmelidir. Topaklanma kadar önemli olan bu konu, etrafa koku yayılmasının önüne geçmektedir. Kumun idrarı hemen emmesi temizliğin de kolay yapılabilmesini sağlar.
 

Kedi kumu toz çıkarmayan bir kum çeşidi olursa daha iyi olur. Çünkü kedilerin içgüdüsel olarak tuvaletlerini yaptıktan sonra üzerini kapatma davranışları vardır. Bu esnada tozların kedilerin akciğerlerine dolmasını istemeyiz. Ayrıca doğal bir kedi kumu seçmenizde yarar vardır. Yani içeriğinde hiçbir kimyasal madde barındırmayan kumlardan olmalıdır. Sevimli dostunuzun bu kimyasalları vücuduna almaması için dikkat edilmesi gereken diğer noktalardan biridir.
 

Kalın Kedi Kumu Mu, Yoksa İnce Kedi Kumu Mu?
 

Kedi kumu ne ince olmalıdır ne de kalın taneli. Çünkü ince yapılı kumlar kedilerin idrar kesesine, solunum yollarına ve hatta gözlerine zarar verebilir. Kalın taneli kumlar ise eşelemeyi engellemesinin yanı sıra kedinizin patilerine zarar verebilir. Kalın taneli kumlar idrarı ve dışkıyı topaklayarak ememez de, bu sebeple orta kalınlıkta bir kedi kumu seçmeniz gereklidir. Ever clean kedi kumu çeşitleri tam aradığınız kalınlıkta ve kalitede kedi kumlarındandır.
 

İyi bir kedi kumu kokuyu hapsetme özelliğine sahiptir. Kedi kumları kokuyu hapsetmezse oluşan kokudan dolayı kediniz tuvaletini kum kabına yapmak istemeyebilir. Doğal olarak bu davranışları tuvalet alışkanlıklarının da bozulmasına yol açar. Son olarak bir kedi kumu seçerken sivri yapıda olmayan kedi kumu seçmelisiniz. Köşeli ve sivri yapıda olan kedi kumları özellikle yavru kedilerin patilerine zarar verebilir.