Konkasör Tesisi ve Mobil Konkasör

Taş ocaklarında büyük taşlar ortaya çıkar. Bu kayaların büyüklüğü nedeniyle onlardan faydalanmak neredeyse imkansızdır; kayaların küçültülmesi ve daha kullanılabilir bir hale getirilmesi gerekir.

Konkasör Tesisi ve Mobil Konkasör
28 Kasım 2021 Pazar 17:20 tarihinde eklendi, 11.288 kez okundu.

Taş ocaklarında büyük taşlar ortaya çıkar. Bu kayaların büyüklüğü nedeniyle onlardan faydalanmak neredeyse imkansızdır; kayaların küçültülmesi ve daha kullanılabilir bir hale getirilmesi gerekir. Tamda bu noktada farklı makinelerin uyum içinde çalıştığı konkasör tesisi devreye girer. Konkasör olarak isimlendirilen makineler büyük kayaları ufak parçalara ayırarak ve eleyerek daha kullanıma müsait bir hale getirir. Elde edilen malzemeden birçok farklı alanda yararlanılır. Bunların en başındaysa yol ve yapı sektörleri gelmektedir. Ülkemizde uzun yıllardır faal bir şekilde kullanılan konkasörler iki farklı yapıdadır; sabit konkasör tesisi ve mobil konkasör tesisi. Tesislerinde kullanılan makineler müşteri istekleri üzerine üretildikleri için güç ve performans gibi özellikleri aynı değildir.
 

Konkasör Tesisi Nelerden Oluşmaktadır
 

Konkasör tesisive mobil konkasör birçok farklı mekaniğin bir araya gelmesiyle oluşur. Konkasör makinelerini üreten firmalar müşteri isteklerini göz önüne alarak üretim yapmaktadır. Bu nedenle bir tesisin, diğer tesisten farklı olması beklenilen bir durumdur. Üretici firma, ürettiği modelleri müşterisine sunmasının ardından detaylı bilgi verir. Konkasör makinelerine sahip olmak isteyenlerse kendi ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak olan kapasite ve performansa sahip tesisi belirleyerek üretilmesini talep ederler. Bunun yanında mevcut tesislerin yetersiz kalması durumunda tesise ek yapılabilir ya da yüksek potansiyelli bir tesis üretilebilir. Konkasör tesisleri her ne kadar birbirinden farklı potansiyele sahip olsalar da parçaları aynıdır. Bir konkasör tesisi toplam 5 farklı bölümden oluşur.
 

  • Bunker
  • Besleyici
  • Primer Kırıcı
  • Konveyör Bantlar
  • Titreşimli Elek
     

Konkasör Tesislerinde Farklılaşma
 

Konkasör tesisleri temelde aynı amaca hizmet etmekle beraber kendi içinde bir takım farklılıklar gösterebilir. Buradaki farkı yaratansa işlenecek olan malzemedir. Beslenecek olan ürüne göre Primer kırıcı farklılık gösterebilir. Taş - Kaya Kırıcı, darbeli kırıcı, sekonder kırıcı ve çeneli kırıcıların parçalanacak olan ürüne göre tercih edilmesi gerekir. Bunun yanında konkasör tesisinde daha fazla ürün depolanması adına stok bunkerleri tercih edilebilirken, besleyici ve elek bölümleri de duruma göre güçlendirilebilir. Konkasör üretiminde müşteri istekleri baz alınır. Firmamız talepler doğrultusunda şekillendirmiş olduğu konkasör projesini ilk olarak müşterilerine sunmakta ve fikirlerini almaktadır. Projenin değiştirilmesi istenilen bir noktası olması veya eklenmesi gereken bir şey olursa bunlar revize edilir. Arz talep doğrultusunda çalışan firmamıza ugurmak.com.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.