Kredi kartı kredisiyle ilgili tüm detaylar! 6 bin lira kâr edin

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan "Kredi kartı borç yapılandırması" ile ilgili şartlar belli oldu. Ziraat Bankası, kredi faizinin yüzde 1.10’dan başlayacağını, vadenin de 60 aya kadar çıkacağını duyurdu.

Kredi kartı kredisiyle ilgili tüm detaylar! 6 bin lira kâr edin
09 Ocak 2019 Çarşamba 10:48 tarihinde eklendi, 3.669 kez okundu.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Bunlardan en çok dikkat çekeni ise kredi kartı borçlarıyla ilgili olanıydı.
Ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşların kredi kartı borçlarının tek çatı altında toplanacağını söyleyen Erdoğan, “Vatandaşımız hangi bankaya kredi kartı borcu olursa olsun Ziraat Bankası’ndan alacağı krediyle aylık gelirine uygun şartlarda borcunu kapatacak” dedi.
 
İŞTE FAİZ ORANLARI
 
Bunun üzerine bir açıklama da Ziraat Bankası’ndan geldi. Banka, kredi kartı borçlusuna 24 aya kadar aylık yüzde 1.10 veya 60 aya kadar aylık yüzde 1.20 faizle bireysel ihtiyaç kredisi kullandıracağını bildirdi. Açıklamaya göre; ‘Birleştiren İhtiyaç Kredisi’ denilen bu krediyi 31 Aralık 2018 itibarıyla nakit avans kullanıp, kredi kartıyla harcama yapıp, borcunu ödemede güçlük çeken veya gecikmede olan vatandaşlar yararlanabilecek.
 
DİĞER BANKALAR DA...
 
Durumu bu şekilde olan tüm banka müşterilerine kredi sağlanacak. Uygulamanın Ziraat Bankası’na kredi kartı borcu bulunan müşterilerin yanı sıra diğer bankalara kredi kartı borcu bulunan ve ödeme güçlüğü çeken vatandaşları da kapsayacağı belirtilen açıklamada, söz konusu krediyle banka müşterilerinin borçluluk düzeylerinin dengelenmesi, finansal yapılarının daha sağlıklı ve yönetilebilir hale getirilmesinin amaçlandığı vurgulandı. Başvurular Ziraat Bankası şubelerine yapılabilecek.
 
24 AYDA 6 BİN LİRA KAR
 
Kredi kartı borcunu kapatmak için kredi çekenler hemen avantaja geçecek. Örneğin; 10 bin lira borcu olan vatandaş, ödeme yapmazsa mevcut kredi kartı faiziyle 18 bin 30 liralık bir borçla yüz yüze kalacak. Kredi çekerse vade sonunda ödeyeceği tutar 11 bin 733 lira olacak.yani bu kişi yeni imkandan yararlanırsa 24 ayda 6 bin 297 lira tasarruf sağlamış olacak.
 
 
 
Borcu borçla çevirmeye çalışan, kart limitini sonuna kadar kullananların hesap ekstresi geldikten sonra en azından asgari ödeme tutarını yatırmaları gerekiyor. Bir takvim yılı içinde 3 defa dönem borcunun asgari tutarının altında ödeme yapılması halinde kredi kartı, dönem borcu ödenene kadar nakit çekime kapanıyor. Üstelik ‘kara liste’ye de giriyorsunuz.
 
Birçok vatandaş kartın sadece asgari ödemesini (limite göre yüzde 30-40 arasında) yapıyor, geri kalan tutara her ay yüzde 2.25 faiz biniyor. Asgari ödeme tutarı da ödenmezse gecikme (temerrüd) faizi yüzde 2.75’e çıkıyor. Sürekli bu yüksek faizi ödemek yerine Ziraat’ten yüzde 1.10 faizle kredi çekip 24 ay vadeyle ödeyip faiz giderini yüzde 50 azaltabilirsiniz.
 
BORÇ TRANSFERİ
 
Kişi başına kredi kartı sayısı 2 adet. Farklı bankalarla çalışanların sayısı da bir hayli fazla. Eğer bankalara olan borcu takip etmekte zorlanıyor ya da ödemeleri aksatıyorsanız tüm kart borçlarını tek bir bankada (örneğin Ziraat’te) toplayabilirsiniz. Bu işleme borç transferi deniyor. Transfer esnasında borçların aktarıldığı bankadan alınan destek kredisiyle mevcut borçlar kapatılıyor. Böylece taksitler tek bir ödeme tarihinde ödeniyor ve gecikme cezası ihtimali ortadan kalkıyor.
 
Kaynak: Posta