Kütahya’da Konut Alışverişinde Doğru Adres

ZA Yapı İnşaat mühendislerinden olan Emirhan Aydın ile Kütahya inşaat sektörü ve konut projeleri hakkında konuştuk.

Kütahyada Konut Alışverişinde Doğru Adres
16 Nisan 2020 Perşembe 09:52 tarihinde eklendi, 1.959 kez okundu.

ZA Yapı İnşaat mühendislerinden olan Emirhan Aydın ile Kütahya inşaat sektörü ve konut projeleri hakkında konuştuk.

 

Kütahya satılık daireler konusunda ilk akla gelen kent olmasa da, son yıllarda artan konut talepleri Türkiye’nin farklı kentlerini de cazibe merkezi haline getirmeye başladı. Bunlardan biri olan Kütahya, gerek termal turizm gerekse kış turizmi konusunda gelişmeye başladı. Bu gelişmeler konut sektörünü de dolaylı yoldan etkilediği için yabancı turistler için de bir alternatif oldu. Konut yatırımı yapmak isteyen ve farklı şehirlerde konut almak isteyenler için çok sayıda seçenekten biri olarak dikkat çeken Kütahya’da inşaat mühendisi Emirhan Aydın ile konut sektörü üzerine konuştuk. Yatırımcılar için rehber niteliğinde olan bu görüşmenin detaylarını sizinle paylaşıyoruz.

 

Genç yaşınıza rağmen birçok başarıya imza atmışsınız bu işe nasıl başladınız?

 

Kütahya inşaat piyasasında önemli olan ve başarısını kanıtlamış bir aile şirketimiz var. Üniversiteden sonra teknolojik imkanlardan yararlanarak proje geliştirirken müşteri odaklı çalışmaya başladık. Toplu konut, müstakil konut ve iş yerleri gibi çok sayıda projeyi mühendis ekibimizle birlikte yürütüyoruz. İşimi severek yapıyorum, çünkü bir şey üretip bunun beğeni kazanmasını görmek beni mutlu ediyor.

 

Kütahyada konut sektörü ne durumda?

 

Kütahya konut projeleri açısından oldukça hızlı bir yükselişe geçti. İhtiyacı karşılayacak konut üretiminde şu an iyi bir seviyedeyiz. Genellikle konut satın almak isteyenlere projeden satış gerçekleştiriyoruz. Bu da avantajlı fiyatlarla ev sahibi olma fırsatını müşteriye sunuyor. Ekonomik, pratik ve cazip fırsatlarla konut sahibi olmak isteyenler için çok sayıda fırsat sunuyoruz. Yaptığımız işlerdeki durum da ortada. Deprem kuşağında olduğumuz için önceliğimiz itinalı bir zemin etüdü ve iyi bir zemin iyileştirme yaparak işe başlamak. İşin normal zamanda, bitmesi gereken süre içerisinde bitirilmesine önem veriyoruz. Bu da bizi güvenilir kılan değerlerimizden biri. Bizim açımızdan konut sektörü iyi bir durumda. Çünkü işimizi güvenle yapıyoruz.

 

Korona Virüs Salgını Satışları Etkiledi Mi?

 

Korona virüs satışlarımızı etkilemedi. Ama kiralama süreçlerimizi etkiledi. Özellikle genç nüfusun fazla olduğu yerlerde öğrenciler evlerine döndü. Bazılarının dönüşü kalıcı olduğu için boş kalan emlaklar olduğunu komisyonculardan duyuyoruz. Virüsün etkisi geçene kadar düzeleceğini düşünmüyorum ama satışlarda şehir merkezinden uzak lokasyonların tercih edileceğini tahmin ediyoruz. Bu yönde de projelerimiz var, bunlar için çalışmalara başlayacağız.

 

Peki fiyatlar ne durumda? İstanbul ve Ankara ile kıyaslandığında Kütahya uygun mu?

 

Kütahya satılık daireler açısından elbette İstanbul ve Ankara’dan daha avantajlı. Burada 1+1 daire almak isteyenler için 170 bin TL’den başlayan fiyatlardan bahsedebiliriz. Özellikle geniş metrekareli evlerde daha büyük bir avantaj var. 400 bin TL’ye şehir merkezinde lüks bir konut almak mümkün olabilir. Müstakil konutlar elbette daha pahalı. Son dönemde yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye başlayan lüks villa projeleri olsun müstakil konutlar olsun, yatay mimari gün geçtikçe daha çok talep ediliyor.

 

Yani Kütahya’da yatay mimarinin yaygınlaşacağını mı anlamalıyız?

 

Talepler bu yönde olursa evet. Hazırladığımız görsellerle müşterilerimize projelerin son halini göstererek satış yapabiliyoruz. Bu sayede müşterilerin memnun kalacakları sonuçlar almasını sağlıyoruz. Yatay mimari konusunda ise müşteriden gelen talepleri değerlendirerek proje bazlı çalışıyoruz. Özel çalışmalarımız arasında bu yöndeki inşaat faaliyetleri de var. Önümüzdeki 6-7 aylık süre içinde sektörün gidişatı farklı yönlere kayacak. Bu yöndeki beklentilerimiz ve ön görülerimiz doğrultusunda şimdiden çalışmalar yapmaya başladık. Yatırımcılara tavsiyem satın almak için ideal bir dönem, ancak kiralama yapmak için ideal bir dönem değil.