Kuzey Ege’nin 7 Muhteşem Tatil Rotası

Hem yeşili hem de maviyi bolca barındıran Kuzey Ege, bir gidenin çok kısa bir süre içinde müdavimi olduğu pek çok tatil rotasını bünyesinde barındırıyor

Kuzey Egenin 7 Muhteşem Tatil Rotası
16 Ağustos 2018 Perşembe 15:05 tarihinde eklendi, 1.997 kez okundu.

Hem yeşili hem de maviyi bolca barındıran Kuzey Ege, bir gidenin çok kısa bir süre içinde müdavimi olduğu pek çok tatil rotasını bünyesinde barındırıyor. Geleneklerinin büyük oranda korunduğu, tarihi evlerin değer gördüğü, denizin yanı başında konumlanan adalarıyla bu duraklar, ülkemizin en özel değerleri arasında yer alıyor. Gitmek için can attığımız bu yerlerin en muhteşem 7’sini sıralamak gerekirse ise liste şu şekilde:

 

1 – Ayvalık

Her yıl gerek yerli gerek yabancı turistler tarafından ziyaret edilen Ayvalık, muhteşem doğası, tarihi dokusunun korunduğu evleri ve nice değerleri ile bugün ülkemizin popüler duraklarından biri konumunda. İlçenin plajlarından seyir tepelerine, tarihi manastırlarından lezzet dolu restoranlarına kadar her ayrıntısın bir başka güzel. İlçede konaklama birimleri bakımından da bir hayli seçeneğe sahip. Hem şehir merkezinde hem de Cunda, Sarımsaklı, Çamlık gibi çeşitli tatil beldelerine dağılmış olan ve genellikle butik otel ya da pansiyondan olarak hizmet veren Ayvalık otelleri her bütçeden ziyaretçiye hitap ediyor.

 

2 -  Assos

Kuzey Ege deyince ilk akla gelen yerlerden biridir Assos. Zeytin ağaçlarıyla çevrili olan muhteşem bir doğaya ev sahipliği yapan bu durak aslında Behramkale Köyü’nde yer alan antik bir kent. Antik Liman boyunca sıralanmış balık restoranları, soğuk denizi, eşsiz plajları ve koyları ile de özellikle seyahatinde kafa dinlemek isteyen ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil vadediyor. Üstelik bünyesinde sezon boyunca aralıksız hizmet veren pek çok konaklama seçeneği de mevcut.

 

3 – Altınoluk

Doğasına hayran kalınan ilçelerden biridir Altınoluk. Denize kıyısı olmasının yanı sıra yanı başında uzanan Kaz Dağı, ilçeyi çok ayrı bir konuma getirir. Çünkü Altınoluk’ta deniz, kum ve güneşle geçen bir seyahate bölgenin muhteşem doğası eklenince kısa bir süre sonra seyahatiniz asla unutulmazlarınız arasında yerini alır. Bölgenin konaklama seçenekleri ise pek çok bütçeye hitap eden geniş bir fiyat aralığına sahip. Siz de Kuzey Ege’den vazgeçemiyorsanız ilçeyi günün birinde mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

 

4 – Kaz Dağı

Kaz Dağı demişken buranın da muhteşem bir tatil rotası olduğunu belirtmeden geçmeyelim.  Çünkü bize göre tatil rotası deyince aklınıza ilk olarak deniz tatili geliyorsa henüz Kaz Dağı ile tanışmamışsınız demektir. Adatepe, Tahtakuşlar ve Yeşilyurt gibi pek çok köye ev sahipliği yapan bu oksijen deposu aynı zamanda yazın serinlemek isteyenleri buz gibi suda yüzme imkanı sunuyor. Bölgedeki konaklama birimlerinin ise geneli butik otel, bungalov ya da çadır kampı yapma gibi konaklama olanakları sunuyor.

 

5 – Bozcaada

Eşsiz değerlerimizden biri olan Bozcaada, yazı da baharı da ayrı güzel olan nadir yerlerden biri. Sıra sıra dizilmiş Rum evleri ile her bir sokağında kaybolmak isteyeceğiniz bu ada yalnızca doğası ile değil insanıyla da gönülleri fethetmeyi başarıyor. Tüm bunların yanı sıra muhteşem denizi ve tertemiz plajlarıyla tatilcilerin her daim mutlu ayrılmasına vesile oluyor. İster pansiyon, ister otel isterseniz bağ evinde konaklayın ada havası size her türlü iyi gelecek.

 

6 – Erdek

Hem yazlıkçıların hem de İstanbul ve Ankara gibi büyük şehir yaşantısından kaçıp geldiği tatil beldelerinden biri olan Erdek, aynı zamanda ekonomik tatilin de yakın adresi. Berrak denizi ve tertemiz kumsalıyla ön plana çıkan ilçenin mavi bayraklı plajları görülmeye değer. Hem aileler hem de arkadaş grupları arasında sıklıkla tercih edilen ilçede konaklama da hayli uygun. Genelinin apart otel olarak hizmet verdiği Erdek otelleri, en kalabalık sezonda bile bütçe dostu.

 

7 – Gökçeada

Kuzey Ege’nin bir diğer tatil rotası ise eşsiz doğasıyla ruhumuzu saran Gökçeada. Şehir hayatının tüm hengâmesinden uzaklaşıp yalnızca ama yalnızca kafa dinlemek isteyenler için harika bir seçenek olan adanın koyları da tüm berraklığıyla keşfedilmeyi bekliyor. Muhteşem bir sualtına sahip olmasının da etkisiyle ada dalış yapmak için de sıklıkla tercih ediliyor. Adada en sık karşılaşacağınız konaklama biri ise pansiyonlardan oluşuyor.