LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Liselere Giriş Sınavı (LGS) bu yıl ilk kez gerçekeştirildi.

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?
25 Haziran 2018 Pazartesi 13:13 tarihinde eklendi, 4.641 kez okundu.
LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
 
Liseye Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklanacağı tarih, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından adaylara duyuruldu. Sınav ile ilgili yapılan açıklama doğrultusunda LGS sonuçları, 26 Haziran Salı günü açıklanacak. Adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinden sınav puanlarının sorgulamasını yapabilecek. 
 
LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?
 
LGS tercih işlemlerinin yapılacağı tarih olarak, 2-13 Temmuz 2018 tarihleri aralığı belirtildi. Pansiyonlu okullar için tercih işlemleri de bu dönem içerisinde yapılacak. Öğrenciler bu süreçte aynı anda üçü için de tercihte bulunabilecek. 
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre; liselere yerleştirme, adrese dayalı olan sistemde tercihler yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları çerçevesinde gerçekleştirilecek. Kayıt alanlarının belirlenmesi de ortaokulların kontenjanları göz önünde bulundurularak, öğrencilerin evlerine en yakında bulunan liselere göre yapılacak. Kayıt alanı içerisinde Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi ve Anadolu meslek lisesi gibi tüm lise türleri bulunacak.