Marjan Gharehgezli İran ile Türkiye arasındaki köprü görevi görüyor

Bir süre önce Türkiye’de şirket kurmaya karar veren ve İranlılara Türkiye’nin güzelliklerini anlatarak onları ülkemize çeken İranlı sosyal medya fenomeni Marjan Gharehgezli gün geçtikçe işini daha da büyütüyor.

Marjan Gharehgezli İran ile Türkiye arasındaki köprü görevi görüyor
20 Ocak 2020 Pazartesi 10:29 tarihinde eklendi, 1.206 kez okundu.

Bir süre önce Türkiye’de şirket kurmaya karar veren ve İranlılara Türkiye’nin güzelliklerini anlatarak onları ülkemize çeken İranlı sosyal medya fenomeni Marjan Gharehgezli gün geçtikçe işini daha da büyütüyor.
 

Marjan Gharehgezli’nin Türkiye’yi tanıma hikayesi oldukça ilginç. Türkiye’ye yoğun bir şekilde arkadaşlarının tatil amaçlı gitmesinden etkilenen Marjan Gharehgezli aynı amaçla 2016 yılında Türkiye’ye geldi. Türkiye’de karşılaştığı manzara ve insanların samimiyetinden etkilenen Gharehgezli radikal bir karar alarak Türkiye’ye yerleşme kararı aldı. Bu andan itibaren varını yoğunu ülkemize taşıyan güzel fenomen bir yandan paylaşımlarına devam ederken, bir yandan da Türkiye’nin kendine has değerlerini İranlı vatandaşlara aktarma misyonunu edindi.
 

Belirli bir süre Türkiye’de yaşadıktan sonra yatırım yapmaya da karar veren Marjan Gharehgezli kısa bir süre önce Türkiye0090 isimli bir marka oluşturdu. Hobi olarak yaptığı Türkiye’yi tanıtmak işini biraz daha ileriye götüren Marjan Gharehgezli, İranlıların Türkiye’de vatandaşlık hakkına kavuşması, tatil planlaması, çalışma izni, Türkiye’de şirket açma, Türkiye’de düğün organizasyonu yapma ve daha birçok şekilde Türkiye ile bağ kurması konularında danışmanlık hizmeti vermeye başladı.
 

Türkiye’de 4 yıldır yaşamasının da vermiş olduğu tecrübeyle İran’da yatırım yapmayı düşünen kişileri de bu yola sokan ve ülkemizin maddi anlamda kalkınmasına yardımcı olan Marjan Gharehgezli yaptığı işten büyük bir keyif aldığını söylüyor. Bugüne kadar danışmanlık yaptığı onlarca kişinin Türkiye’de şirket kurduğunu ya da çalışma izni alarak Türkiye’de önemli pozisyonlarda çalışmaya başladığını söyleyen Marjan Gharehgezli, İranlı vatandaşların Türkiye’ye karşı olan ilgisinin oldukça yüksek olduğunu ifade etti. İran’dan gelerek Türkiye’deki imkanları yerinde görenlerin bir daha geri dönmek istemediğini söyleyen İranlı danışman Gharehgezli, Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen çok sayıda iş insanı olduğunu da ifade etti.
 

Kurduğu şirketin markalaşması için İran’da da çalışmalarını sürdüren ve Turkiye0090.com ismiyle açtığı Arapça web sitesinde yüzlerce konuda kısa kısa bilgileri İranlı vatandaşlara sunan Gharehgezli şimdiden İran ile Türkiye arasında sağlam bir köprü oluşturmuş durumda. Gün geçtikçe müşteri profili de artan Marjan Gharehgezli’nin önümüzdeki süreçte İranlı iş insanlarının ve ünlülerin Türkiye’de en çok tercih edeceği danışman olması bekleniyor.