MEB emekli öğretmenleri göreve çağırıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimde tecrübelerinden yararlanmak için emekli öğretmenleri göreve çağırdı. Duayen isimlerden yeni projeler için görüş alınacak.

MEB emekli öğretmenleri göreve çağırıyor
07 Kasım 2018 Çarşamba 12:18 tarihinde eklendi, 6.076 kez okundu.
Sabah'tan Sadettin Ok'un haberine göre; Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) eğitimde tecrübeden yararlanmak için 'Mahmut Hoca' vizyonu oluşturdu. 80 milyonun hafızasına kazınan Hababam Sınıfı filminin unutulmaz okul müdürü 'Mahmut Hoca' gibi tecrübeli öğretmenlerden yeni projeler için görüş alınacak. Böylelikle, mesleğinde duayen olmuş öğretmenler tecrübelerini genç öğretmenlerle paylaşacak.
 
İLK KEZ DAHİL EDİLDİLER
 
MEB'de ilk kez yeni projeler hazırlanırken emekli öğretmenler de eğitim politikalarının karar ve yönetim süreçlerine dahil edecek. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 81 ildeki öğretmenlerin eğitim ve öğretim alanındaki fikir, proje ve önerilerini, Bakanlığa iletebilmeleri için hayata geçirilen "Bir Milyon Öğretmen Bir Milyon Fikir" projesini başlatarak tüm öğretmenlerin görüşlerini istemişti. "birmilyonfikir.meb.gov.tr" internet adresi üzerinden ulaşılabilen platforma, eğitim sisteminde 2023 vizyonu hedefinin temellerini öğretmenlerin öncülüğünde atmayı hedefleyen Bakanlık, eğitimin geleceğine okullardaki tecrübe, emek ve alın terinin ürünü olarak gördüğü fikir hazinesinin yön vermesini amaçlıyor.
 
E-DEVLET'TEN KATILACAKLAR
 
Bakan Selçuk'un talimatıyla öğretmenlere yönelik oluşturulan dijital platform "Öğretmenlikten emekliyim ama bu toplum için bir şey yapabilirim, bir şeyleri değiştirebilirim, dönüştürebilirim" düşüncesindeki emektar öğretmenlerin de kullanımına açıldı. Emekli öğretmenler, "birmilyonfikir.meb.gov.tr" platformuna e-Devlet üzerinden giriş yaparak fikirlerini iletebilecek. MEB böylece görüş, düşünce ve öneri alacağı emekli öğretmenleri de eğitim politikalarının karar ve yönetim süreçlerine dahil edecek.
 
FİKİRLER BAKANLIK'TA HAYATA GEÇİRİLECEK
 
Öğretmenlerin paylaştığı fikirler Bakanlık uzmanlarınca uygulanabilirlik yönünden değerlendirme sürecinden geçirilecek. Öğretmenler bu süreci de yine platform üzerinden anlık takip edebilecek. Zaman içinde benzer fikir ve projeleri olan öğretmenlerin birbirlerinden haberdar olmasını ve farklı bölgelerdeki öğretmenlerin yeni ekipler kurarak ortak projeler geliştirmeleri de sağlanacak. Öğretmenlerin projelerine alanında tanınmış isimler tecrübe paylaşımlarıyla destek verecek. Ayrıca Türkiye'deki girişimcilik merkezlerinden, özel sektörden, sivil toplum kuruluşlarından, üniversitelerden fikir ve proje geliştirme konusunda destek alınacak.