Meme Büyütme Estetiği Yöntemleri – Dr. Okan Morkoç

Meme büyütme estetiği genellikle estetik olarak, duruş şeklinden memnun olmayan kadınlar tarafından yaptırılan bir işlemdir. İnsanlar için estetik görünüm oldukça önemlidir ve memelerinin de vücutla orantılı olması için estetik yaptırırlar.

Meme Büyütme Estetiği Yöntemleri – Dr. Okan Morkoç
25 Kasım 2021 Perşembe 10:07 tarihinde eklendi, 4.103 kez okundu.

Meme büyütme estetiği genellikle estetik olarak, duruş şeklinden memnun olmayan kadınlar tarafından yaptırılan bir işlemdir. İnsanlar için estetik görünüm oldukça önemlidir ve memelerinin de vücutla orantılı olması için estetik yaptırırlar.
 

Bazen de sağlık sorunlarına bağlı olarak, kişi kendi istemese de olumsuz durumlar ortaya çıkarmaması açısından, meme estetiği yapılır. Estetik yaptırmak özellikle son dönemlerde, eskiye yıllara göre, daha çok tercih edilmeye başlamıştır. Eğer iyi bir uzman ve hastane de yaptırılırsa, herhangi bir sorun yaşanmaz. Genel olarak başarılı sonuçlar el de edilir.
 

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?
 

Meme büyütme operasyonu düşünmek yetmez, bunun için gerekli şartları da sağlamak gerekir.  İlk olarak genel bir muayene yapılır ve operasyon için uygun olup olmadığına bakılır. Aksi takdirde, eğer operasyon yapılması doğru bulunmuyorsa estetik tercih edilmez. Meme büyütme estetiği isteyen kişiler, küçük olduğundan şikâyetçi oldukları için, bu yöntemi tercih eder. Genel olarak bu kişilerin vücut görünümü orantısızdır. Bu da Estetik bakımından hoş durmaz.
 

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Meme büyütmeoperasyonu ile istenilen görüntüye kısa bir zaman içinde kavuşabilir. Göğüsler zaman içinde yapısal olarak küçülebileceği gibi, daha sonra çeşitli nedenlerden dolayı da küçülmüş olabilir. Bazen gebelik sonrası görülebilir. Bu da emzirme durumundan kaynaklanan bir şeydir. Bazen ergenlik döneminde meme gelişimi iyi olmamış da olabilir.
 

Estetik ile kolay bir şekilde düzeltilebilir. Doku da farkedilen bir azalma varsa, ya da gebelik sonrası, göğüste boşluklar ve küçülme meydana gelmişse, bel bölgesi ile uyumsuz orantısız bir görüntü varsa, meme estetiği uygun görülür.
 

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme küçültmeoperasyonu öncesi, kişiye gerekli tektikler yapılır. Cerrahi bir işlem olduğu için genel sağlık durumu da çok önemlidir. Çok tercih edilen meme küçültme estetiği, başarılı olduğu kadar, bazen riskli de olabilir.
 

Meme Küçültme Sonrası Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Memeden bir doku çıkarılması doğal olarak ağrılı ve uzun bir süreç olabilir. Yaklaşık olarak 3-4 hafta dikkat edilirse, iyileşme çabuk olacaktır. Meme küçültme sonrası, yaklaşık olarak bir ay boyunca korse takılması gerekir. Ayrıca ağrı kaldırmaktan kaçınılmalıdır. Spor ve egzersiz gibi faaliyetlerden kaçınılmalı ve en az bir ay ara verilmelidir. Yani bölge korunmalıdır.
 

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?
 

Burun estetiği,en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Çoğu kişi burnundan memnun değildir ya da bazı olumsuz durumlara bağlı olarak estetik yaptırmak zorunda kalabilir.  Burun estetiği, hastaya lokal ya da genel anestezi uygulanarak yapılır. Küçük işlemler de lokal anestezi, ciddi işlemler de genel anestezi yapılır. Burun estetiği, burun ucu kaldırma, burun toplama, kemer aldırma ya da kemik aldırmak için yapılır.
 

Burun Estetiği Yöntemleri
 

Burun estetiği,yapılırken, çeşitli yöntemler kullanılabilir. Burunda nasıl bir sorun varsa, ona göre bir yol izlenir.  Günümüzde teknoloji çok geliştiği için bütün kaldırma ya da törpüleme gibi işlemler, çok kısa bir süre içinde lokal anestezi verilerek yapılır.
 

Burunun ihtiyacına göre belirlenen bir durumdur. Bazen ciddi bir ameliyat gerekebilir bazen de burun da ameliyatsız, ufak işlemler yapılabilir.  Genelde burnunda kemer olan kişiler şikâyetçidir. Kesi yapılarak uygulanan işlemler, kemik alma ile alakalıdır. Kıkırdak sorunu da çok fazla yaşanır. Burun estetiği ile isteğiniz buruna ulaşmanız, zor değildir.
 

Burun Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
 

Burun estetiği sonrası, burun da komplikasyonlar oluşma olasılığı çok yüksektir. Doktorun tavsiyelerine mutlaka uyulması gerekir. Aksi takdirde şişme ve enfeksiyon gibi durumlar olabilir.
 

Burun Estetiği Fiyatları
 

Yapılan operasyonda burun estetiği fiyatlarıçeşitli nedenlerden ötürü farklılaşabilir. Bunlardan en önemlisi estetiğin yapıldığı hastane ve yapan hekimdir. Ayrıca yapılan yöntem de bu konuda etkilidir. Araştırma yaparak, fikir sahibi olabilirsiniz.