Modem kullanıcı adı ve şifresi ne ?

Türkiye ilk olarak internete 1993 yılında kavuştu. Bu kavuşma hızla gelişti ve internet sektörü tüm dünyayı küresel olarak etkileyen bir unsur oldu.

Modem kullanıcı adı ve şifresi ne ?
05 Ağustos 2020 Çarşamba 20:48 tarihinde eklendi, 3.498 kez okundu.

Türkiye ilk olarak internete 1993 yılında kavuştu. Bu kavuşma hızla gelişti ve internet sektörü tüm dünyayı küresel olarak etkileyen bir unsur oldu. Şuan dünyadaki tüm işlemler internet üzerinden sağlanıyor. Modemler vasıtasıyla her türlü işimizi sadece birkaç saniye içinde yapabiliyoruz. Sadece bir kutu üzerinden dünyanın neresinde olursa olsun iletişime geçebiliyoruz.
 

Dijital dünya bazı güzellikleri getirse de beraberinde bazı sorunları da getiriyor. İnternet servis sağlayıcıları sizin internete ulaşmanız için size bir modem verir. Bazı durumlarda bu modemi siz temin ederseniz. Bu modem vasıtasıyla size tanımlanan hız ölçütünde internete bağlanırsınız. Ancak bazı durumlar sizin internet ayarlarınızda sıkıntı yaşamanıza neden olmaktadır. Modem ayarlarınızı yapmanız gerekebilir, bunu kendi başınıza yapamayabilirsiniz ancak hiç de sanıldığı kadar zor değildir.

 

Peki tüm bunların yanı sıra modem ayarlarını nasıl yapacağım diyorsanız lütfen aşağıdaki aşamaları izleyin.
 

1 AŞAMA : İNTERNET TARAYICINIZI AÇIN
 


Kullandığınız bir internet tarayıcınızı açmanız gerekli. Bunun için Google Chrome, Opera, Mozilla vb. 
 

2. AŞAMA: TARAYICINIZ ADRES SATIRINI BULUN

     
Tarayıcınızın adres satırına kullandığınız modem markanıza göre Ip adresi girmeniz gerekiyor. Bu genellikle 192.168.1.1 adresi oluyor. Ancak bazı durumlarda bu adres işinize yaramayacaktır. Bu adresi bulmanız için Başlat menüsünü açın. Başlat menüsünü açtıktan sonra ‘Çalıştır’ bölümüne ‘cmd’ yazmanız gerekecek. CMD yazdıktan sonra açılan sayfaya ‘ipconfig’ yazın. Karşınıza çıkan siyah sayfada Default Gateway olarak gösterilen alan sizin modem IP adresinizdir.
 

3. AŞAMA: MODEM ARAYÜZ ŞİFRENİZ
  

Modem arayüz şifreniz genellikle kullanım kitapçığınızın içinde yazar. Ancak bazı durumlarda bu birileri tarafından değiştirilmiş olabilir. Böyle bir durumda modem arayüz şifrenizi girmeniz hiç kolay değildir. Bunu çözmek için modeminizin arkasında bulunan ‘reset’ tuşuna diğer adıyla ‘sıfırlama’ tuşuna 10  saniye kadar basılı tutmanız gerekecektir. Böylece modeminizin tüm ayarları sıfırlanacaktır. Bu sizin için riskli bir işlem olabilir, bu sıfırlamayı yaptıktan sonra modeminizin kullanıcı adı, şifresi, ISS (internet servis sağlayıcı)’nizin size verdiği kullanıcı adı ve şifresi de değişecektir. Bunları tekrar girmeniz gerekecektir.
 

Modeminize göre kullanıcı adı ve şifrenizi bulmak için bu yazımızın son paragrafına bakabilirsiniz eğer halen aradığınızı bulamadıysanız default router password list konumuzu takip edebilir, modeminize göre kullanıcı adı ve şifrenizi bulabilirsiniz.
 

 4. AŞAMA : MODEM AYARLARI
 

Modeminizin arayüz şifresini doğru bir şekilde girdiyseniz artık gerisi çok kolay. Modeminizin kullanıcı adı ve şifrenizi, WIFI ayarlarınızı, Mac ayarlarınızı, NAC ayarlarınızı, DNS Port ayarlarınızı, modem yedeklemelerinizi vb. tüm işlemleri çok kolay bir şekilde yönetebilirsiniz.

 

192.168.1.1 sayfasına giremiyorum? Bunun nedeni ne olabilir ?


Bunun tek nedeni vardır, modeminizin böyle bir  GATEWAY adresini desteklememesi. Eğer kullandığınız modem AIRTIES, D-Link gibi modemlerse 192.168.2.1 adresine yönelmenizi tavsiye ediyoruz. Bazı modemler bu adresi kullanmaktadır. Bu ayarları bu adres sayesinde yapabilirsiniz. Genellikle 192.168.1.1 adresi kullanılır ancak bazı modemlerde bu adres değiştirilmiştir. Eğer her şeye rağmen 2.1 bile sizin için uyumsuzsa, sizi BAŞLAT > ÇALIŞTIR > IPCONFIG > DEFAULT GATEWAY ADRESS kısmında yazan IP ADRESi kurtaracaktır. Bu adres sayesinde giriş yapabilirsiniz. Bu çok nadir de olsa bazı özellikli modemlerin kullandığı değişik adreslerdir.

 

Bazı Modemlere ait Kullanıcı adı ve şifreler
 

Huawei Modem

Vodafone Net için

IP: 192.168.1.1

Kullanıcı adı: vodafone

Şifre: vodafone

 

Huawei Modem

Turktelekom İnternet için

IP: 192.168.1.1

Kullanıcı adı: admin

Şifre: turktelekom

 

Huawei Modem

Superonline İnternet için

IP: 192.168.1.1

Kullanıcı adı: admin veya superonline

Şifre: superonline

 

Arties Modem

IP: 192.168.2.1

Kullanıcı adı: Admin

Şifre: admin

 

D-Link Modem

IP: 192.168.0.1

Kullanıcı adı: Admin

Şifre: admin

 

Netgear  Modem

IP: 192.168.0.1

Kullanıcı adı: Admin

Şifre: password