Mutfak Temizliği Yaparken Hangi Malzemeleri Kullanmalısınız?

Yemeklerimizin pişirildiği ve en tatlı muhabbetlerin gerçekleştiği mutfaklar, ev temizliğinde en çok dikkat edilmesi gereken yerlerdendir. Mutfak temizliğinde kullandığınız malzemelerin iyi markalar olması gereklidir. Mutfak temizliğinde kullanılması gereken belli başlı malzemeler vardır.

Mutfak Temizliği Yaparken Hangi Malzemeleri Kullanmalısınız?
28 Eylül 2020 Pazartesi 17:50 tarihinde eklendi, 1.295 kez okundu.

Yemeklerimizin pişirildiği ve en tatlı muhabbetlerin gerçekleştiği mutfaklar, ev temizliğinde en çok dikkat edilmesi gereken yerlerdendir. Mutfak temizliğinde kullandığınız malzemelerin iyi markalar olması gereklidir. Mutfak temizliğinde kullanılması gereken belli başlı malzemeler vardır.
 

Yağ ve Kir Sökücü
 

Yemek pişirdiğimiz yerler olan mutfaklarda zaman içerisinde kir ve yağ birikir. Mutfaklarda yağ birikimine engel olmak pek mümkün değildir. Yağ sökücüler, mutfakların temizlenmesinde en gerekli ürünlerdir; bu nedenle her mutfakta muhakkak yağ ve kir sökücü bulunmalıdır. Yağ ve kir sökücünün, avansas.com gibi güvenilir alışveriş sitelerinden alınması, temizlikte en büyük yardımcınız olacaktır. Yağ ve kir sökücüler genellikle sprey formda satılır. Sprey formdaki bu ürünleri sıklıkla kir ve yağ tutan bölgelere uyguladıktan sonra, nemli bir bez yardımıyla mutfağınızdaki tüm yağ ve kirlerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.
 

Çamaşır Suyu
 

Ev temizliği denince aklımıza ilk olarak çamaşır suyu gelir. Çamaşır suyu ev temizliğinde kullanılan olmazsa olmaz bir üründür. Banyo ve tuvaletlerin temizlenmesinde kolaylık sağlayan çamaşır suyu,mutfak temizlik malzemeleri arasında da en önemli üründür. Kir temizliğinde büyük bir yardımı olan çamaşır suyunun, en önemli işlevi mikropları öldürmesidir. Özellikle mutfak lavabolarında sıklıkla mikrop birikir, bu mikropların temizlenmesi hayati önem arz etmektedir. Bir miktar suyun içerisine birkaç damla çamaşır suyu damlatıldıktan sonra, mutfaktaki çoğu yüzey kolaylıkla temiz ve mikropsuz bir hale getirilebilir.
 

Bulaşık Teli ve Bulaşık Süngeri
 

Mutfaklarda bulaşık yıkamak amacıyla kullandığımız bulaşık teli ve süngerleri, mutfak temizliği için de son derece önemlidir. Bazı kir ve yağlar zaman içerisinde mutfaktaki tezgah ve fayanslara yapışır; bu lekelerin temizlenmesinde bezler yeterli değildir. Bulaşık teli ve süngerinin yardımıyla mutfaktaki çoğu inatçı lekeden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.
 

Yer Paspası
 

Ev temizliğinde kullandığınız paspasın mutfak temizliğinde kullanılması pek hijyenik olmayabilir. Ne kadar güçlü temizleyiciler kullanırsanız kullanın, mutfaktaki kirler ve evdeki diğer kirler arasında büyük bir fark vardır. Her gün yemek pişirip yediğimiz mutfakların temizliğinde mikrofiber özellikli paspasların kullanılması gerekir.
 

Genel Temizlik Deterjanı
 

Ev temizliğinde kullandığımız genel temizlik deterjanı mutfak temizliği için de olmazsa olmazdır. Özellikle temizlikten sonra evde ferah bir koku kalmasını sağlayan temizlik deterjanları, evin kirden arındırılmasında büyük bir rol oynar. Avansas üzerinden kolaylıkla satın alınan genel temizlik deterjanlarının esansları, temizlik sonrasında yaşadığınız ferahlık hissinin artmasını sağlayacaktır.
 

Mikrofiber Temizlik Bezleri
 

Mutfaklarımızda bulunan yüzeylerin çoğu hassas yapıdadır. Bu yüzeylerin temizliğinde mikrofiber bezler kullanılmazsa çizilmeler meydana gelebilir.

 

Mutfak Temizlik Malzemeleri Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
 

  • Mutfak temizlik malzemelerini satın alırken, avansas.com gibi güvenilir siteler üzerinden alışveriş yapmalısınız. Güvenilir sitelerde satılan ürünlerin hepsi sağlık açısından hiçbir sorun yaratmaz.
  • Mutfak temizlik malzemelerinin kalite kontrollerinden geçmiş olması gerekir. Özellikle, satın aldığınız ürünün zehirlilik testini geçtiğine emin olun.
  • Mutfak temizliğinde kullandığınız malzemeler, kimyasal ürünleridir; ancak bu ürünlerin bazılarında kimyasal oranı daha fazladır. Sağlığınız açısından kimyasal oranı düşük ürünleri tercih etmelisiniz.
  • Satın aldığınız mutfak temizlik malzemelerinin anti alerjik olması gerekir; özellikle, evinizde kronik akciğer rahatsızlığına sahip insanlar yaşıyorsa, bu husus hayati derecede önem arz etmektedir.
  • Mutfak temizlik malzemesi satın alırken güvenilir markalara yönelin. Bilmediğiniz markaların ürünlerini satın alırken detaylı bir araştırma yapın.
  • Temizlik malzemesi satın alırken ürün içeriklerini muhakkak inceleyin. Sizin veya evinizde yaşayan birinin alerjisinin olduğu maddeyi barındıran ürünler, sağlık açısından büyük risk oluşturur.
     

Kaliteli ve Uygun Fiyatlı Mutfak Temizlik Malzemesi Nereden Alınır?
 

Mutfak temizlik malzemeleri alırken en fazla dikkat etmeniz gereken husus, ürünleri nereden satın aldığınızdır. Kaliteli ürünleri çatısı altında toplayan Avansas, müşterilerine uygun fiyat garantisi de vermektedir. Avansas üzerinden satın alacağınız her bir ürün, uygun fiyatı ve kalitesi sayesinde yüzünüzü güldürmeyi başaracaktır.