Mutluluk Çubuğu Ve Penil Protez Hakkında Her Şey

Sertleşme bozukluğu diyabetik hastalarda sıklıkla görülür. Diyabetik olmayanlara göre 4 kat daha fazla görüldüğü ispatlanmıştır

Mutluluk Çubuğu Ve Penil Protez Hakkında Her Şey
14 Ocak 2021 Perşembe 12:58 tarihinde eklendi, 2.921 kez okundu.

Sertleşme bozukluğu diyabetik hastalarda sıklıkla görülür. Diyabetik olmayanlara göre 4 kat daha fazla görüldüğü ispatlanmıştır. Diyabetli hasta olmayanlara göre 10-15 yıl daha erken görülebilir. Diyabetin şiddeti, yaş ve zaman faktörü kontrol altına alınamaz ise hızlı ortaya çıkabilir. Çözüm olarak mutluluk çubuğu tedavisi kullanılmaktadır. 

Erektil Disfonksiyon Nedir?

Bireyin isteği olduğu halde cinsel organın yeterli sertliği sağlayamamasıdır. Sertleşme bozukluğu olan kişilerde yeterli sertlik gözükmez. Kısmi bir sertlik olabilir ama ilişkiyi yürütemez. Ya da hiç sertleşme olmaz. Bu sorunu penil protez takılarak çözüm sağlanabilir. Bu protez sayesinde sağlığa kavuşma oranı oldukça fazladır. Bu proteze aynı zamanda mutluluk çubuğu tedavisi de denir. Rahatsızlık 3 ay süresince sürerse tanı konur. 

Erektil Disfonksiyon En Yaygın Nedenleri

Diyabet, yüksek tansiyon, kolesterol gibi hastalıklarda penise olan kan akışı bozulabilir. Hormonal problemler de bu rahatsızlığa sebebiyet verebilir. MS hastalığı gibi sinir hastalıklarında da sinirsel iletim bozukluğu olabilir. Bu soruna sebebiyet verebilir.

Sadece fiziksel değil psikolojik sorunlar da sebep olabilir. İlişki sorunları, performans endişesi, travmalar, stres gibi faktörler etkili olur. Tedavisinde penil protez çeşitleri bulunmaktadır. Bu sorunu çözebilecek tedavi yöntemlerinden bir tanesidir.

Mutluluk Çubuğu Nedir?

Sertleşme bozukluğu durumlarında penise yerleştirilen penil protez olarak da adlandırılır. Bu tedaviyi yaptıran hastaların çoğu bundan memnun kaldıklarını belirtmişlerdir. Özellikle mutluluk çubuğu tedavisi bir daha gerekirse yaptırırım diyenler bile vardır. Cerrahi bir operasyon sonrası takılır. Hasta kalan hayatına devam eder. 

Mutluluk Çubuğu Modelleri

Bir modeli çift bükülebilen bir modeldir. Diğeri ise üç parçalı bölünebilen bir modeldir. Aralarındaki fark fiyat farkı olarak gözükür. İkisi de penil protez olarak takılmaktadır. Özellikle hastalara sorulur. Hangisini tercih ederlerse mutluluk çubuğu tedavisi uygulanır. 

Tedavi Sonrası Başarı

Tedavi sonrası başarı oranları yüzde doksan- doksan beş arası değişmektedir. Hastaların çoğunun memnun kaldığı belirtilmektedir. Bu tedavi yöntemi gün geçtikçe daha da popülerleşmektedir. İnsanların güvenini kazanabilmiş bir yöntemdir. 

Tedavi Sonrası Cinsel Yaşam 

Ameliyattan altı ile sekiz hafta sonrası doktor onayı ile başlar. Doktor onayı sonrasında eski cinsel yaşamlarına dönebiliyorlar. Hastaların çoğu protezi hissetmediklerini söylüyorlar. 

Prostat Hastalığı Sertleşme Bozukluğuna Nasıl Neden Olabilir?

Prostat sorunu yaşayan hastalarda sertleşme bozukluğu oldukça sık görülür. Problemin şiddeti ne kadar yüksekse sertleşme bozukluğu aynı oranda o kadar yüksektir. Prostat tedavisinde mesane ve prostatın çıkarılması sinir ve arterlere zarar verir. Bu da bu sorunu yükseltir. Hormon tedavisinde erkeğin cinsel arzusu ve sertleşmeyi azaltır. 

Kronik hastalıklar, psikolojik bozuklular gibi birçok faktör etkiler. Kısa bir cerrahi operasyon sonucunda hastalar sağlığına kavuşur. Birçok faktör bu soruna sebebiyet verebilir. Depresyon ve stres bozuklukları önemli bir faktör. Tedaviyle birlikte yeni bir hayata hastalar sevinçle merhaba diyorlar.  Daha fazla bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.