Nazlı Ilıcak'a "araba" cezası

Gazeteci Nazlı Ilıcak Dört Bir Taraf programında araba reklamı yaptı, CNN Türk’e uyarı cezası geldi.

Nazlı Ilıcaka araba cezası
12 Kasım 2012 Pazartesi 11:06 tarihinde eklendi, 1.547 kez okundu.

Gazeteport'un haberine göre, gazeteci Nazlı Ilıcak, Peugeot marka aracın reklamını yapınca, CNN Türk’e uyarı cezası geldi. CNN Türk’te 18 Eylül gecesi yayınlanan ‘’Dört Bir Taraf" adlı programın jeneriğinde, Nazlı Ilıcak'ın, Peugeot marka arabayla stüdyoya gelişi ve arabanın içinin detaylı görüntüsü yer aldı. 

 
Aracın direksiyonundaki Peugeot logosuna da zoom yapıldı. RTÜK de haber tartışma programlarında ürün yerleştirme uygulaması yapılamayacağı ilkesini aykırı hareket ve Peugeot reklamı nedeniyle kanala uyarı cezası verdi.
 
KÜFÜRE 29 BİN LİRA
 
Öte yandan CNN Türk’te 12 Eylül gecesi yayınlanan ‘’Burada Laf Çok" adlı programda konuklardan dizi oyuncusu Ufuk Bayraktar, Ezel adlı dizideki ruh halini anlatırken ‘’ Arkadaş kendimden korktum a... k... " şeklinde küfür etti. RTÜK de ‘’Düzeysiz ve argo konuşma nedeniyle kanala 29 bin lira para cezası verdi.
 
RTÜK, 11 Eylül günü yayınlanan ‘’Derin Futbol’’ adlı programda FB yöneticisi Şekip Mosturoğlu’na ‘’ Adam gibi konuş, dalga mı geçiyorsun sen bizimle, sen içtiğin maddeyi fazla kaçırdın galiba.Allah seni bildiği gibi yapsın, şimdi de utanmadan gelip bana burada pabuç kadar dil çıkarıyorsun, kıvırma gel üstüme gel, ağzını yırtarım" diyen Ahmet Çakar’ın bu sözlerini ‘’’Aşağılayıcı’’ bularak, Beyaz TV’ye 11 bin lira ceza verdi.