Noktalarla babasının portresini çizdi

ABD'de yaşayan Miguel Endara, 3.000.000'dan fazla nokta kullanarak babasının portresini çizdi.

Noktalarla babasının portresini çizdi
20 Şubat 2012 Pazartesi 23:00 tarihinde eklendi, 6.306 kez okundu.

 

İlk bakışta bu görüntü, bir adamın kafasının fotokopi makinasına sıkıştığı anda çekilmiş bir fotoğraf gibi durabilir fakat görüntüye daha yakından bakıldığında, yaklaşık 3.2 milyon küçük noktadan oluştuğu net bir şekilde görülmektedir.
 
Miami, Florida'da yaşayan Miguel Endara her bir noktayı özenle konumlandırdığı babasının bu portresini oluşturmak için neredeyse bir yılını harcadı.
 


Miguel Endara, "Noktalarla yapılan resimlerin hayranıyım ve babamın resmini bu teknikle yapmak benim için güzel bir tecrübe olacaktı." dedi.

Babasının portresini böyle çizdi!
 
Endara, "Babam harika biri ve ona olan borcumu bu şekilde ödemek istedim. O, sıcak bir insan, şakacı ve tartışmasız gerçek bir dost. Bu resmi çizmeden önce onun yüzünü bir tarayıcıda görüntüledim ve o görüntü üzerinden resmi çizmeye başladım." diye ekledi.
 

 
Miguel Endara, resmi, 0.2mm uçlu bir kalem kullanarak 210 saatlik bir çalışma sonrası 11 aya yakın bir zamanda tamamladığını belirtti.
 
Miguel Endara, "Resimde bulunan nokta sayısı kesinleşmiş bir sayı değil fakat buna çok çok yakın bir sayı olduğunu tahmin ediyorum. Resmi çizdiğim anları videoya kaydettiğimde gördüm ki saniyede ortalama 4.25 nokta çiziyorum. Buna göre hesaplanırsa resimde toplam 3.212.000 nokta bulunuyor" dedi.

Objektif Haber